Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Ολυμπιακός… made in France!!

Ο Ολυμπιακός επιλέγει τη γαλλική αγορά για να κάνει τις… αγορές του. Αμπιντάλ, Μαζουακού και Ντοσεβί: το αποδεικνύουν αλλά η αρχή είχε γίνει νωρίτερα!

Ολυμπιακός… made in France
Αμπιντάλ, Μαζουακού και Ντοσεβί!

Ο Ολυμπιακός επιμένει… γαλλικά και σε αυτή την μεταγραφική περίοδο για να ενισχύσει το ρόστερ του.

Φυσικά μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν οι ρόλοι που έχουν στην ομάδα οι Πιέρ Ισά και Κριστιάν Καρεμπέ οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το γαλλικό πρωτάθλημα, και τους παίκτες –γάλλους και μη- που θα μπορούσαν να προσφέρουν με τα ερυθρόλευκα.

Ωστόσο, αν και μετά τα παραδείγματα των Αμπιντάλ, Μαζουάκου και Ντοσεβί, η τάση του Ολυμπιακού προς την γαλλική αγορά είναι εμφανέστατη, οι ερυθρόλευκοι αναζητούσαν παίκτες από την… Γαλλία και πριν «κλείσουν» τις συνεργασίες με τους Ισά και Καρεμπέ.

inner
(Φωτογραφία: Ο Αμπιντάλ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ποζάρει στο φωτογραφικό φακό του Action Images με την ερυθρόλευκη φανέλα στα χέρια)

Η τάση των υπευθύνων του Ολυμπιακού να αναζητούν «λαβράκια» από το Σαμπιονά είναι κάτι που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, ειδικά από την ημέρα που ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία της ομάδας.

Από το καλοκαίρι της διοικητικής μετάβασης από τον Σωκράτη Κόκκαλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη άρχισαν τα πρώτα… δείγματα της στροφής στη γαλλική αγορά με τους Μιράλάς (αρχικά ως δανεικός) και Μοντεστό να ποζάρουν με το σήμα του Ολυμπιακού στα γραφεία στην πλατεία Αλεξάνδρας.

inner
(Φωτογραφία: Ο Μιραλάς κατά την άφιξή του στα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει)

Από τότε οι ερυθρόλευκοι κοιτούσαν –πάντα- προς Γαλλία με μόνη σεζόν η οποία να αποτελεί … κακή παρένθεση να είναι το 2011!

Δείτε τη σχετική λίστα…

Καλοκαίρι 2010

Κέβιν Μιραλάς (Σεντ Ετιέν)
Φρανσουά Μοντεστό (Μονακό)

Καλοκαίρι 2012

Πάουλο Μασάντο (Τουλούζ)
Ντρισά Ντιακιτέ (Νις)
Κλοντ Ντιελνά (Ιστρ)

Καλοκαίρι 2013

Γκαετάν Μπονγκ (Βαλανσιέν)
Σαμπού Γιαταμπαρέ (Μπαστιά)
Καρλ Μετζανί (Μονακό)
Ντελβίν Ντινγκά (Μονακό)

Καλοκαίρι 2014

Ερίκ Αμπιντάλ (Μονακό)
Αρτουρ Μαζουακού (Βαλανσιέν)
Ματιέ Ντοσεβί (Βαλανσιέν)

Πάντως, ακόμη και το 2010 οι ερυθρόλευκοι είχαν καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αποκτήσουν τον Μασάντο από την Τουλούζ μια προσπάθεια η οποία όμως δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Υπάρχει και… προϊστορία!
Και πριν την… εποχή του Βαγγέλη Μαρινάκη ο Ολυμπιακός ανά τακτά χρονικά διαστήματα έριχνε ματιές προς την γαλλική αγορά ή και εκτός Γαλλίας για να αποκτήσει Γάλλους.

Το 2001 αποκτά τον Κριστιάν Καρεμπέ από την Μιντλεσμπρό, μια κίνηση η οποία θα κάνει πολλούς γάλλους παίκτες να κοιτάξουν προς το… λιμάνι.

inner
(Φωτογραφία: Ο Καρεμπέ κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο)

Το 2006 αποκτά τον Ντιντιέ Ντομί από την Εσπανιόλ και τον Αμπντεσλάμ Ουαντού από Ρεν.

Εδώ μπορούμε να αναφέρουμε και τις περιπτώσεις των Ραφίκ Τζεμπούρ, Τζαμέλ Αμπντούν και Ζαουάντ Ζαϊρι ήρθαν μεν στον Ολυμπιακό από ελληνικές ομάδες, αλλά τη μπάλα την έμαθαν στη Γαλλία.

Και παίρνει και… δίνει
Ναι ο Ολυμπιακός ξέρει να αγοράζει από τη Γαλλία αλλά ξέρει και να πουλά προς αυτή…

Πέρυσι οι Μοντεστό, Ντιακιτέ και Γιαταμπαρέ πήγαν στη Μπαστιά, ο Ντιελνά στην Αζαξιό και ο Μακούν (αν και παίκτης της Αστον Βίλα) στη Ρεν.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: