Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

«Εμείς είχαμε ψυχή…»

«Εμείς είχαμε ψυχή…»
Πριν από περίπου πέντε χρόνια η Εθνική κάτω των 19 ετών αντιμετώπισε την αντίστοιχη της Γερμανίας, την οποία νίκησε με σκορ 3-2 στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο «χρυσός σκόρερ», Ανδρέας Λαμπρόπουλος, εκείνου του ημιτελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θυμάται πως η ελληνική ψυχή κέρδισε τους αλαζόνες Γερμανούς.

«Πριν από το ματς στο ξενοδοχείο λέγαμε μεταξύ μας πως ο Μπόατενγκ θα μας "φάει". Το παιδί ήταν πελώριο! Είχαμε, πραγματικά, την απορία αν ηλικιακά είχε το δικαίωμα συμμετοχής, μια και τα προσόντα του ήταν... αφύσικα», ανέφερε αρχικά ο 23χρονος μέσος της Κέρκυρας και εξήγησε πως αισθάνθηκε όταν τα «πάντσερ» ισοφάρισαν σε 2-2 το παιχνίδι:

«Να σου πω την αλήθεια η αποβολή του Βασίλη (σ.σ.: Πλιάτσικα) μας πείσμωσε. Παίξαμε και γι' αυτόν. Οπως έγινε τώρα με την Πολωνία και την κόκκινη του Σωκράτη. Το 2-2 μας "ξύπνησε". Σίγουρα υπήρχε ένας φυσιολογικός φόβος, μια και η Γερμανία τότε είχε... επαγγελματίες και από εμάς πλην του Νίνη κανένας άλλος δεν ήταν -θεωρητικά- γνωστός. Φαντάσου, τότε ο Οζίλ έπαιζε στη Σάλκε και τον είχαμε στο μυαλό μας λες και ήταν ο Μέσι! Ο Μπόατενγκ στη Χέρτα. Ο Μπεν Χατίρα στο Αμβούργο. Η ελληνική ψυχή, όμως...».

Ερωτηθείς αν είχε διαβάσει το κενό στην γερμανική άμυνα: «Να σου πω την αλήθεια θυμάμαι πως ο Γιάννης Παπαδόπουλος είχε σουτάρει από το πουθενά. Η μπάλα κόντραρε και κόρνερ. Ο Σωκράτης μας φώναξε από πίσω: "Ολοι μπροστά και ό,τι βγει". Και τελικά βγήκε αληθινός. Μόλις πήρα τα βήματα ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα "κάρφωνα" την μπάλα στα δίχτυα! Μετά δεν θυμάμαι τίποτα (σ.σ.: γέλια)...».

Δείτε το σχετικό βίντεο




πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: