Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Η ολυμπιακή φλόγα δεν πωλείται ούτε ...διχάζεται!!

Ε, αυτό όχι μόνο δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν, αλλά αναμφίβολα αποτελεί και πελώρια ντροπή για τη Μ. Βρετανία, τη Σκότλαντ Γιαρντ, τις υπηρεσίες ασφαλείας και την οργανωτική επιτροπή "Λονδίνο 2012". Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.
Η ολυμπιακή φλόγα δεν πωλείται ούτε ...διχάζεται
Αυτή τη στιγμή και μέχρι 30 Ιουνίου εμφανίζεται και θα εμφανίζεται στο ebay πώληση της αυθεντικής ολυμπιακής φλόγας, όπως ισχυρίζεται ο πωλητής, που άναψε στις 10 Μαΐου στην αρχαία Ολυμπία.
Ναι, καλά διαβάσατε, το ιερό φως πωλείται μέσω Διαδικτύου και μάλιστα διαφημίζεται δεόντως.
Με προέλευση το Λονδίνο, ένας άγνωστος πωλεί σε ρεσό, δηλαδή σε κεράκι, τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων έναντι 20 ευρώ και μάλιστα την αποστέλλει στο σπίτι σας ακόμα και με κούριερ
Ακόμα και εκτός Λονδίνου, αλλά σε αυτή την περίπτωση μόνον σε συγκεκριμένες περιοχές.
Αναφέρει δε ότι πρόκειται για αυθεντική φλόγα που προήλθε από τη δάδα λαμπαδηδρόμου στη διάρκεια της διαδρομής της στους δρόμους του Λονδίνου.
Διαθέτει 10 τέτοια κεράκια, αλλά όπως είναι φυσικό αφήνει να εννοηθεί ότι μπορούν να παραχθούν και άλλα.
Βέβαια τρόπος επιβεβαίωσης της αυθεντικότητας τους δεν υπάρχει και ως εκ τούτου μέχρι σήμερα που μιλάμε δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία απολύτως πώληση.
Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι ο άγνωστος παίζει κρυφτούλι, ίσως με τις αρχές, ίσως με τον εαυτό του. Η σχετική ιστοσελίδα περί της πώλησης άλλοτε εμφανίζεται, άλλοτε εξαφανίζεται και οπωσδήποτε η διαπίστωση αυτή αν μη τι άλλο κρίνεται τουλάχιστον περίεργη. Ισως και ύποπτη.
Είναι γνωστό σε όλους εκείνους που ασχολούνται με την αφή της ολυμπιακής φλόγας και βέβαια την ιστορία της λαμπαδηδρομίας ότι το ιερό σύμβολο του Ολυμπισμού δεν μπορεί να διαχωρίζεται από τη στιγμή, την ημέρα της αφής του και έπειτα.
Πρέπει να καταλήγει στο Ολυμπιακό Στάδιο απευθείας, με τη μεταλαμπάδευσή του από δάδα σε δάδα και προς μία και μοναδική κατεύθυνση.
Ως εκ τούτου, αν ο άγνωστος έχει αποκτήσει το ιερό φως, αυτομάτως το έχει διαιρέσει κιόλας
Σας θυμίζουμε ότι το 1994, για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λίλεχαμερ, οι Νορβηγοί διοργανωτές είχαν εκφράσει την επιθυμία να διαχωριστεί η ολυμπιακή φλόγα και να ενωθεί και πάλι πολλά χιλιόμετρα πιο κάτω, λίγο πριν από την είσοδό της στο παγωμένο Ολυμπιακό Στάδιο.
Υπήρξε κατηγορηματική άρνηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, απειλήθηκε διπλωματικό επεισόδιο, αλλά τελικά η Νορβηγία υποχώρησε με ευγένεια.
Μάλιστα, οι Νορβηγοί επίσημοι ζήτησαν συγγνώμη για το αίτημά τους μόλις γνώρισαν το μεγαλείο της τελετής αφής στην αρχαία Ολυμπία.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: