Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Καλύτερα να μασάς...!!

Λόγια, λόγια, όμως οι Ισπανοί άφησαν στην άκρη το ...2-2, ξεπέρασαν κούραση, πίεση και απέδειξαν πως είναι εξαιρετικοί πρεσβευτές του ποδοσφαίρου. Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος.
Καλύτερα να μασάς...
Oι πρώτες δηλώσεις των Ιταλών μετά τη γκέλα τους με τους Κροάτες αφορούσαν την ανησυχία τους για το ...2-2 του τελευταίου ματς της Ισπανίας. Καθημερινά ο ιταλικός Τύπος φιλοξενούσε μεγάλα κομμάτια για το ...φιλικό των Ιβήρων με τη "Χρβάτσκα" και έριχναν "καρφιά" πως οι Ισπανοί δεν θα "κοπιάσουν" και τόσο να κερδίσουν! Βράδυ Δευτέρας και τα ιταλικά ...σενάρια κατέρρευσαν ως χάρτινος πύργος μιας και ο Ντελ Μπόσκε έκανε πράξη τα λόγια του με την ομάδα του να επικρατεί έστω και δύσκολα...
Η Ισπανία δεν χαρίστηκε στους παίκτες του Μπίλιτς και μπορεί να μην έπαιξε το ποδόσφαιρο που μπορεί, ωστόσο έφτασε στο στόχο της κορυφής και παράλληλα έκλεισε στόματα. Οι Ίβηρες ως γνήσιοι Πρωταθλητές Κόσμου και Ευρώπης τήρησαν τις υποσχέσεις τους κερδίζοντας έτσι και το χειροκρότημα όλων για την στάση τους και την υπεράσπιση του ποδοσφαίρου. Σίγουρα το μυαλό τους ήταν στην επόμενη φάση, η κούραση είχε κάνει την εμφάνισή της, πίεση από τη φημολογία  υπήρχε, όμως οι Ίβηρες ήταν πάνω απ' όλα παίκτες που έκαναν αυτό που γνωρίζουν καλά, να κερδίζουν...
 
Στον αντίποδα,  η Ιταλία είχε το βλέμμα της στο Γκντανσκ και λιγότερο στο Πόζναν, είχε μείνει στην... ανησυχία για το τι θα κάνει η Ισπανία και λιγότερο στην δική της εμφάνιση. Για ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση, η φάση των ομίλων αποδείχθηκε... καταραμένη, αν και φέτος μπορεί να έβγαλε το λάδι των φίλων της, όμως κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Οι αδιάφοροι Ιρλανδοί έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τους «ατζούρι» και στο τελευταίο τέταρτο λίγο έλειψε να προκαλέσουν... εμφράγματα. Κακά τα ψέματα, η φανέλα των Ιταλών είναι βαριά και σίγουρα θα δούμε άλλη ομάδα στα προημιτελικά. Το... άγχος έφυγε, η πίεση δεν είναι τόσο μεγάλη και το σκηνικό θα είναι διαφορετικό. 
 
Όσο για τους Κροάτες άξιζαν κάτι περισσότερο, έπαιξαν ώριμο ποδόσφαιρο, ωστόσο στα δύσκολα λύγισαν, η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους, όμως από τον όμιλο – φωτιά αποχώρησαν με το κεφάλι ψηλά!

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: