Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

''Μισέλ Πλατινί, είναι άδικο''

Μιλήσαμε χθες το απόγευμα. Μόλις είχε τελειώσει το φαγητό του. Σε εκπομπή του Real FM Θεσσαλονίκης. Τον ρωτάω: ''Σου στέρησαν το δικαίωμα να παίξεις στο ματς με τη Γερμανία''. Είναι άδικο. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.
''Μισέλ Πλατινί, είναι άδικο''
Σου είχαν στερήσει οι κάρτες και τη συμμετοχή στον τελικό του Euro 2004.
Δεν αισθάνεσαι καλά. Είναι έτσι;». Ο Γιώργος Καραγκούνης το παραδέχτηκε. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας δεν έκρυψε την πίκρα του αλλά συγχρόνως και τον θυμό του. Μέσα από την εκπομπή έστειλε μήνυμα στον πρόεδρο της UEFA. «Θέλω να του πω κάτι. Ο Πλατινί είναι θρύλος και έχει κάνει πολλά πράγματα για να βελτιωθεί το ποδόσφαιρο. Δεν αισθάνομαι μόνο, αλλά είμαι αλήθεια αδικημένος.
Τέτοια διαιτησία δεν έχω συναντήσει ξανά. Θέλω να τον παρακαλέσω να δει αυτό το θέμα διαφορετικά. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει. Η πρώτη μου σκέψη είναι να χρησιμοποιείται το βίντεο. Να βλέπουν τι συμβαίνει και να μην αδικούμαστε. Δεν θα μπορέσω να παίξω με τη Γερμανία και ξέρεις κάτι; Το θέλω τόσο, μα τόσο πολύ. Σου μιλάω μέσα από την καρδιά μου. Ηταν άδικη η κάρτα που δέχθηκα.
Δεν είναι σωστό, δεν είναι, ρε φίλε. Ολοι οι Ελληνες περιμένουν από μας να κάνουμε τα πάντα στο ματς με τη Γερμανία. Μόνο στη σκέψη ότι δεν θα παίξω πικραίνομαι και θυμώνω αφάνταστα. Ο Πλατινί πρέπει να το δει διαφορετικά αυτό το θέμα. Και δεν είναι μόνο η δική μου περίπτωση. Είναι πολλές» μου είπε ο Γιώργος Καραγκούνης.
Οσο για το ματς με τους Γερμανούς; Τόνισε: «Είναι σίγουρα φαβορί η Γερμανία, αλλά σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι οι πιθανότητες είναι σχεδόν μοιρασμένες και όλα μπορεί να συμβούν» και πρόσθεσε: «Εχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% στο αγωνιστικό κομμάτι και να μη σκεφτόμαστε τη Μέρκελ ή οτιδήποτε άλλο.
Ξέρουμε, βέβαια, ότι όλος ο ελληνικός λαός περιμένει αυτό το παιχνίδι και για άλλους λόγους, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό στον αγώνα. Δεν θεωρώ ότι είναι ανίκητη ομάδα η Γερμανία. Είναι μια πολύ καλή, μεγάλη ομάδα, αλλά πλέον έχουμε την ψυχολογία με το μέρος μας, έχουμε αυτοπεποίθηση και χαρακτήρα μετά το παιχνίδι με τη Ρωσία και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».
Είπαν...
Λ. Αρβανίτης: «Για μας πλέον δεν υπάρχει κουκούλωμα».
Και τέσσερα χρόνια τώρα γιατί σιωπούσες;
Ε. Ρεντζιάς: «Ηθελα να βοηθήσω».
Δεν θέλουν τέτοιους, Ευθύμη μου...
Α. Μπουμσόνγκ: «Επρεπε να ζήσω την οικογένειά μου».
Θες να κάνουμε έρανο;
Μα, τι λέτε, κύριε Αρβανίτη
Η νέα διοίκηση του μπασκετικού Αρη έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου. Ηταν η πρώτη γνωριμία. Και βγαίνει ο νέος πρόεδρος κύριος Λευτέρης Αρβανίτης και λέει: «Πρώτος στόχος και πάνω απ' όλα είναι η εξυγίανση. Συστράτευση και συμμετοχή όλων, αυτό είναι το μότο μας. Από εδώ και πέρα θα υπάρχουν απόλυτη ειλικρίνεια, διαφάνεια και αξιοπιστία».
Το ακούς και αναρωτιέσαι δικαιολογημένα: «Μα, είναι δυνατόν; Μήπως δεν άκουσα καλά; Μήπως είναι μία απλή συνωνυμία; Μα, δεν είναι φοβερό;». Επί της ουσίας βέβαια μία διοίκηση, η νέα διοίκηση του Αρη αυτό έπρεπε να πει. Αλλά όχι ο κύριος Αρβανίτης. Δεν μπορεί, δεν γίνεται. Χθες ο ίδιος και οι συνεργάτες του αποκάλυψαν ότι η διοίκηση Δαμιανίδη ευθύνεται για κακοδιαχείριση. Και άφησαν σοβαρές αιχμές.
Και το επόμενο ερώτημα που δικαιολογημένα γεννάται είναι το εξής απλό: Μα, καλά εσείς, κύριε Αρβανίτη, δεν ήσασταν στη διοίκηση Δαμιανίδη από το 2008; Δεν ήσασταν δηλαδή μέλος μιας διοίκησης την οποία καταγγείλατε χθες για κακοδιαχείριση; Μα, για τι περνάτε τον κόσμο του Αρη, για ηλίθιους; Και όταν σας ρώτησαν οι δημοσιογράφοι, είναι δυνατόν να δίνετε την απάντηση «Δεν μας έδινε λογαριασμό ο Δαμιανίδης και δεν μπορούσα να γνωρίζω»;
Και αφού κατά δική σας ομολογία είχατε ρόλο διακοσμητικό, δεν σας ενοχλούσε αυτό; Και γιατί δεν τα λέγατε; Και γιατί δεν υποβάλατε την παραίτησή σας; Και τώρα ξαφνικά η διοίκηση έχει στόχο την εξυγίανση; Μα, τι μας λέτε, κύριε Αρβανίτη;
«Γ...ώ το ΔΝΤ Γ...ώ και το μνημόνιο Το σουτ του Καραγκούνη Ηταν μοιρογνωμόνιο».
Αγνώστου
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: