Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

«Μπισκότα» και… αηδίες!!

«Μπισκότα» και… αηδίες!
Η Ισπανία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου.

Και δεν καταδέχεται να προκρίνεται με… «μπισκότα» (όπως μάθαμε ότι αποκαλούν οι Ιταλοί τα αποτελέσματα που συμφέρουν και τις δυο ομάδες)!

Οι Ίβηρες δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τις θεωρίες συνωμοσίας για βολικές ισοπαλίες με τους Κροάτες και «χτυπώντας» τους στο τέλος με τον Νάβας (1-0) πέρασαν ως πρώτοι στους «8» του Euro 2012!

Άξιζε κάτι καλύτερο η ομάδα του Μπίλιτς, που «χτύπησε» το ματς, αλλά και πάνω στον… τοίχο που ονομάζεται Κασίγιας.

Η βαθμολογία του Γ’ ομίλου

Ισπανία 7 (6-1)
Ιταλία 5 (3-2)
Κροατία 4 (4-3)
Ιρλανδία 0 (1-7)



Σούπα, όχι… «σου ‘πα, μου ‘πες»!

Ένα τεράστιο… «2-2» περιπλανιόταν στο μυαλό των καχύποπτων και πάνω από το γήπεδο του Γκντανσκ, αλλά δυο τεράστια μηδενικά έκλεισαν το ημίχρονο. Εξαιτίας του ότι περισσότερο κι απ’ το αποτέλεσμα που συνέφερε και τους δυο, Ισπανοί και Κροάτες έδειχναν να κυνηγούν ο καθένας το δικό του. Προς τιμήν τους μεν, προς δυσφήμιση του αθλήματος δε…

Διότι το «βόλεμα» της Ισπανίας και με ισοπαλία αφαίρεσε πολλή από τη γνωστή επιθετικότητά της. Και η πρόθεση της Κροατίας -καταρχάς να φυλάξει τα νώτα της κι έπειτα να «χτυπήσει» το ματς, αφαίρεσε κάθε… ντροπή από το να αμυνθεί. Κάπως έτσι, μόνο ένα σουτ του Τόρες (στο οποίο ο Πλετίκοσα επιβεβαίωσε πως η κλειστή του γωνία ήταν όντως κλειστή) και κάποια μακρινά των Ράμος και Πικέ διέκοψαν τη φλυαρία των πρωταθλητών και τα χασμουρητά όσων παρακολουθούσαν το ματς.

Με άγιο και Ιησού!

Μπορεί το παιχνίδι να μην… κέρδιζε κανέναν ούτε μετά την ανάπαυλα, αλλά η Κροατία άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Εκεί όπου η Ισπανία κρατούσε μεν την κατοχή, αλλά άρχιζε να νιώθει πια τον κίνδυνο. Διότι δεν έβλεπε μόνο τους παίκτες του Μπίλιτς να πιστεύουν όλο και περισσότερο στη «ζημιά». Αλλά είδε και το Χάρο με τα μάτια της, όταν ο Ράκιτιτς έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά απέναντι στον Κασίγιας αλλά εκείνος δικαιολόγησε ξανά το «Saint Iker».

Εκτός από άγιο όμως, η Ισπανία είχε και… Ιησού! Ή τουλάχιστον τον απέκτησε όταν ο Χεσούς Νάβας πέρασε στη θέση του Τόρες. Όσο λοιπόν ο Μπίλιτς τα έπαιζε όλα για όλα (περνώντας σταδιακά τους Πέρισιτς, Γέλαβιτς και Εντουάρντο) ο Κασίγιας φρόντιζε να σταματάει όποιες αντεπιθέσεις παρήγαγαν οι Κροάτες (όπως στο βολέ του Πέρισιτς). Κι όταν ο Φάμπρεγας βρήκε χώρο για να σκάψει στον Ινιέστα, εκείνος φρόντισε ώστε ο Νάβας να βάλει το ευκολότερο γκολ της καριέρας του και την Ισπανία ως πρώτη στους «8».






ΚΡΟΑΤΙΑ (Σλάβεν Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Στρίνιτς, Σίλντενφελντ, Τσόρλουκα, Βίντα (65’ Γέλαβιτς), Ράκιτιτς, Βουκόγεβιτς (81’ Εντουάρντο), Πράνιτς (65’ Πέρισιτς), Μόντριτς, Σρνα, Μάντζουκιτς

Στον πάγκο έμειναν οι: Κελάβα, Σούμπασιτς, Σίμουνιτς, Βρσάλκο, Μπούλατ, Μπάντελ, Ντουίμοβιτς, Κράνιτσαρ

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Άλμπα, Πικέ, Ράμος, Αρμπελόα, Αλόνσο, Μπούσκετς, Τσάβι (89’ Νεγκρέδο), Ινιέστα, Τόρες (60’ Νάβας), Σίλβα (73’ Φάμπρεγας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Βαλντές, Ρέινα, Αλμπιόλ, Μαρτίνεθ, Χουανφράν, Καθόρλα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Arena Gdansk», Γκντανσκ



Croatia 0-1 Spain (Euro 2012 - Group C) από fasthighlights-2012



πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: