Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Προσπάθεια να ξεπεράσει τα «εμπόδια»

Προσπάθεια να ξεπεράσει τα «εμπόδια»
Τρία είναι τα βασικά προβλήματα που καλείται να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ για να μπορέσει να πραγματοποιήσει μεταγραφές το επόμενο διάστημα. Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να αλλάξουν το δυσάρεστο κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του συλλόγου, όμως χρειάζεται να βρουν λύση στο μπάτζετ της ομάδας, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ελλάδα.

Η SportDay ανέλυσε τα τρία παραπάνω προβλήματα

Δεν φθάνει το μπάτζετ

«Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει ένα μπάτζετ έξι εκατομμυρίων ευρώ». Αυτή είναι απόφαση του Ζήση Βρύζα που ξέρει τη μεγάλη μείωση εσόδων που ήδη προκύπτει. Αυτή τη στιγμή τα υπάρχοντα συμβόλαια φθάνουν στο ποσό των… έξι εκατομμυρίων ευρώ. Άρα… Δεν υπάρχει (σήμερα) περιθώριο για περαιτέρω κινήσεις. Αυτές πρέπει να γίνουν όταν απομακρυνθούν κάποιοι ακόμη παίκτες της ομάδας.

Ληξιπρόθεσμες - μετρητά

Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να ξεπεράσει τα έξι εκατομμύρια στο προσεχές μπάτζετ, γιατί στα έξοδα της επόμενης σεζόν θα προστεθούν κάποια εκατομμύρια ληξιπρόθεσμων οφειλών που μετακύλησαν για το 2012-2013 από περασμένες σεζόν. Αυτά πρέπει να πληρωθούν αν η ομάδα θέλει (που θέλει…) να παίζει στην Ευρώπη.

Αυτή την περίοδο πάντως δεν υπάρχει μεγάλη ρευστότητα για να αντιμετωπιστούν και οι διακανονισμοί, αλλά και πιθανές ταυτόχρονες μεταγραφικές κινήσεις.

Ελληνική αβεβαιότητα

Αποδείχθηκε ήδη στην περίπτωση του Μάρκος Αντόνιο, ότι ο ΠΑΟΚ (και οι άλλες ελληνικές ομάδες) θα πρέπει να επιστρατεύσουν μεγάλη πειθώ αλλά και χρήματα, ώστε να πείσουν ξένους παίκτες να έρθουν στη χώρα που μέχρι προχθές ήταν 50-50 να αλλάξει νόμισμα (ίσως είναι και σήμερα).

Πώς ήταν δυνατόν ο Βραζιλιάνος να μην επιλέξει τη γερμανική σιγουριά από την ελληνική αβεβαιότητα; Αυτό συμβαίνει και με πολλούς άλλους…

Αυτά είναι σοβαρά εμπόδια που γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ξεπεραστούν και ήδη αναζητούνται διαφορετικοί δρόμοι…


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: