Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Εμείς και η Ισπανία ξεχωρίζουμε!!

Δύο αγώνες υπολείπονται για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του Euro, οπότε έχουμε πλέον μία σαφή εικόνα των "16". Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Εμείς και η Ισπανία ξεχωρίζουμε
Σαν γενικό συμπέρασμα θα έλεγα ότι είδαμε έως τώρα το ποδόσφαιρο που περιμέναμε.
Καμιά ομάδα δεν μας θάμπωσε έτσι ώστε να τη θεωρήσουμε ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ενα χαρακτηριστικό αυτού του πρωταθλήματος είναι ότι οι περισσότερες ομάδες έχουν πανομοιότυπο στυλ παιχνιδιού με πολλά κοινά στοιχεία στον τρόπο που αγωνίζονται.
Για παράδειγμα, η Αγγλία και η Σουηδία έμοιαζαν σαν δύο συγκροτήματα του ίδιου εθνικού πρωταθλήματος. Το ίδιο ισχύει και για το ζευγάρι Γερμανίας - Δανίας, ενώ και η Ολλανδία ελάχιστα διέφερε απ' αυτές.
Η Τσεχία και η Πολωνία έμοιαζαν και αυτές σαν δύο σταγόνες νερό, στην Πορτογαλία διακρίνει κανείς καθαρά τα στοιχεία της καλύτερης τεχνικής, ενώ οι ομάδες που δεν μοιάζουν με καμία άλλη είναι, πιστεύω, η Ισπανία και η Εθνική μας, για διαφορετικούς βέβαια λόγους.
Η Ισπανία είναι μια αντιγραφή της Μπαρτσελόνα. Με ένα καλό παιχνίδι θα φτάσει στον τελικό, όπου θα έχει τον αέρα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Οσο για τη δική μας ομάδα, έχει τη μοναδικότητα που τη διέκρινε και το 2004. Δύσκολα βάζει γκολ, αλλά και δύσκολα δέχεται στην καλή της ημέρα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: