Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Πώς πήγε να τους τη φέρει ο Ζαρντίμ με τον Άρη της Πορτογαλίας!!

Πώς πήγε να τους τη φέρει ο Ζαρντίμ με τον Άρη της Πορτογαλίας
  Έχει περάσει σε όλους η αίσθηση ότι ένα βασικό μειονέκτημα του Ζαρντίμ στο ξεκίνημα της καριέρας του στον Ολυμπιακό είναι ότι δεν έχει κάνει πρωταθλητισμό, δουλεύοντας κατά βάση σε μικρομεσαίες η, μικρές ομάδες της Πορτογαλίας.

  Κατ’ αρχήν να εξηγήσω ότι η Μπράγκα, στον πάγκο της οποίας κάθισε φέτος, δεν είναι μικρή ομάδα. Είναι κάτι σαν τον ΠΑΟΚ η, τον Άρη. Η δε Μπράγκα, που εδρεύει στην ομώνυμη πόλη (με 185 χιλιάδες κατοίκους, η τρίτη μεγαλύτερη της Πορτογαλίας, μετά τη Λισαβόνα και το Πόρτο) ήταν φέτος η ομάδα που είχε κλέψει την παράσταση στο μεγαλύτερο ίσως διάστημα της σεζόν στο πρωτάθλημα.
Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.
 Η Μπράγκα την 20η και την 21η αγωνιστική ήταν τρεις πόντους πίσω από την κορυφή, την 22η και την 23η πήγε τη διαφορά στον ένα πόντο και την 24η ανέβηκε στην πρώτη θέση. Εκεί κάπου μέτρησε και ο χαρακτήρας της ομάδας, που δεν έδειξε απόλυτα έτοιμη για πρωταθλητισμό, αλλά και η διαιτησία στα δύο κολλητά ντέρμπι που έδωσε.

 Διότι, την 25η αγωνιστική έγινε το Μπενφίκα-Μπράγκα 2-1, με την Μπενφίκα να προηγείται με πέναλτι στο 79, την Μπράγκα να ισοφαρίζει στο 82, αλλά να δέχεται και δεύτερο γκολ στο 90. Αυτό το γκολ ουσιαστικά της έκοψε τα φτερά για τον τίτλο, αφού από εκεί που θα ήταν μόλις ένα πόντο πίσω από την Πόρτο, την οποία υποδέχονταν μία εβδομάδα μετά (αλλά και δύο πόντους μπροστά από την Μπενφίκα), με το 2-1 στο 90, πήγε από την πρώτη στην τρίτη θέση, δύο πόντους πίσω από την Πόρτο κι ένα πίσω από την Μπενφίκα.

 Μετά έχασε 0-1 κι από την Πόρτο εντός έδρας την επόμενη αγωνιστική κι ευτυχώς γι΄ αυτήν που κέρδισε την προτελευταία αγωνιστική 1-0 εντός έδρας την πρώην ομάδα του Ζαρντίμ, την Μπέϊρα Μαρ, διότι την τελευταία αγωνιστική έπαιζαν Σπόρτινγκ-Μπράγκα. Η Σπόρτινγκ κέρδισε 3-2, αλλά απλά μείωσε τη διαφορά στους τρεις πόντους. Κι έτσι η Μπράγκα πήρε το διαβατήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

 Παρεμπιπτόντως, στον α΄ γύρο η Μπράγκα τα είχε καταφέρει πολύ καλύτερα στα ντέρμπι, αφού είχε φέρει 1-1 εντός με την Μπενφίκα, είχε κερδίσει 2-1 την Σπόρτινγκ κι είχε χάσει 2-3 από την Πόρτο εκτός έδρας.

 Άρα λοιπόν, ο Ζαρντίμ έχει κάνει πρωταθλητισμό. Και δεν στέκομαι στον πρωταθλητισμό που έκανε ανεβάζοντας την Μπέϊρα Μαρ από τη Β΄ στην Α΄ κατηγορία και την Ντεσπορτίβο Τσάβες από την Γ΄ στη Β΄ κατηγορία. Στέκομαι στη φετινή σεζόν, που με τον ΠΑΟΚ η, τον Άρη της Πορτογαλίας πήγε να την φέρει σε Πόρτο και Μπενφίκα. Και ήταν μέσα στο χορό του τίτλου, έως τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: