Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας...!!

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας...
Μήπως τελικά μας ενώνουν περισσότερα από όσα μας χωρίζουν; Ο συντάκτης της ιστοσελίδας του «Spiegel», Ντέιβιντ Μπέκινγκ, επισκέφτηκε τα γραφεία του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για να καταγράψει το κλίμα στην Ελλάδα εν όψει του προημιτελικού με τη Γερμανία και το www.sport-fm.gr δεν έχασε την ευκαιρία να αναζητήσει απάντηση στο ερώτημα «Τελικά οι Γερμανοί είναι φίλοι μας ή όχι;».

«Είχα έρθει αρχικά για να καλύψω τις εκλογές και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά το βράδυ του Σαββάτου, όταν η εθνική σας ομάδα κέρδισε τη Ρωσία και όλα έδειχναν πως θα έπαιζε με τη Γερμανία στα προημιτελικά, ο αρχισυντάκτης μου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να κάνω ένα θέμα για το παιχνίδι και το κλίμα στη χώρα», μας είπε ο Γερμανός ρεπόρτερ.

Παρότι πρόκειται για «παιχνίδι», δεν αμφιβάλλει για τις πολιτικές προεκτάσεις που παίρνει. «Είναι κάπου λογικό να έχει πάρει πολιτικό χαρακτήρα η αναμέτρηση, αλλά μην ξεχνάμε πως πρόκειται για παιχνίδι και δεν χρειάζονται ακρότητες. Οι Γερμανοί δεν βλέπουν το παιχνίδι ως πολιτική. Είναι γι’ αυτούς ένας αγώνας και θέλουν ασφαλώς να κερδίσει η ομάδα τους, όπως θα ήθελαν όποιος κι αν ήταν ο αντίπαλος. Θέλουν τη δική τους πρόκριση, όχι τον αποκλεισμό της Ελλάδας. Θυμάμαι πως το 2004 που η δική σας ομάδα κατέκτησε τον τίτλο με τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο, στη Γερμανία χάρηκαν πολλοί με αυτή την επιτυχία».

Ο Ντέιβιντ Μπέκινγκ δικαιολογεί σε ένα βαθμό τον τρόπο που αντιμετωπίζουν πολλοί στην Ελλάδα το ματς της Παρασκευής. Όχι όμως και τις ακραίες αντιδράσεις. «Οι Έλληνες αυτή την περίοδο είναι πολύ συναισθηματικά φορτισμένοι και αυτό είναι κάτι που σε κάποιο βαθμό είναι φυσιολογικό. Οι αντιδράσεις απέναντι στη Γερμανία είναι αναμενόμενες, αλλά πολλές φορές φτάνουν στα άκρα. Το Σάββατο μετά την πρόκριση της ελληνικής ομάδας είχα κατέβει στην Ομόνοια και είδα κάποιους να βρίζουν χυδαία τους Γερμανούς και τη Μέρκελ. Αυτό δεν ήταν ωραίο», τόνισε.

Πάντως παρά την κρατούσα στην Ελλάδα άποψη, μας διαβεβαίωσε πως οι Γερμανοί δεν αντιμετωπίζουν χαιρέκακα τη χώρα μας. «Οι Γερμανοί δεν είναι εχθρικοί απέναντι στους Έλληνες. Θα έλεγα πως στην πλειοψηφία τους αντιμετωπίζουν με συμπόνια και κατανόηση όσα γίνονται στη χώρα σας. Υπάρχουν φυσικά και κάποιοι πιο εχθρικοί, που απαιτούν την πληρωμή των χρεών με οποιονδήποτε τρόπο», ανέφερε.

Ξεκαθάρισε, δε, πως ούτε η ελληνική κοινότητα στη Γερμανία αντιμετωπίζει πρόβλημα από τους γηγενείς. «Υπήρχαν φήμες πως οι Γερμανοί μποϊκοτάρουν τους Έλληνες που ζουν κι εργάζονται στη χώρα τους, όμως δεν ισχύει. Εγώ κατοικώ στο Αμβούργο, κοντά στο σπίτι μου υπάρχουν ελληνικά εστιατόρια και είναι γεμάτα. Α, και το φαγητό τους είναι πολύ νόστιμο», μας είπε χαμογελώντας.

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν θα βρίσκεται στις κερκίδες για το παιχνίδι της Παρασκευής, αλλά όπως είπε ο Γερμανός ρεπόρτερ, αυτό δεν είναι κίνηση… τακτικής. ««Δεν θα πάει στο παιχνίδι λόγω του φορτωμένου προγράμματός της. Δεν το αποφεύγει λόγω της ιδιαιτερότητας της αναμέτρησης. Δεν θα πήγαινε όποιος και αν ήταν ο αντίπαλος, καθώς θα βρίσκεται εκείνη τη μέρα στην Ιταλία».

Περνώντας στα αμιγώς αγωνιστικά και βγάζοντας από τη συζήτηση κάθε πολιτική χροιά, ο Ντέιβιντ Μπέκινγκ είπε: «Έχουμε πολύ καλή ομάδα, περάσαμε στη δεύτερη φάση με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, αλλά η Ελλάδα είναι υπολογίσιμος αντίπαλος. Είναι μία ομάδα ικανή για όλα και το έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη. Ποιος ξεχνά τι έγινε το 2004;», ενώ φάνηκε αρκετά ενημερωμένος για το παιχνίδι. «Γνωρίζω τον Καραγκούνη, τον πιο παλιό παίκτη της ομάδας σας. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, ο ηγέτης της Ελλάδας, αλλά δεν θα αγωνιστεί την Παρασκευή λόγω τιμωρίας».

Κλείνοντας τη συζήτηση, αποφύγαμε να του ευχηθούμε καλή επιτυχία. «Ούτε εγώ θα σας ευχηθώ καλή επιτυχία. Λογικό είναι», είπε γελώντας και πρόσθεσε «… ας κερδίσει ο καλύτερος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: