Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Για μια θέση στους «8»

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση της συνδιοργανώτριας Ουκρανίας με την Αγγλία, για την 3η και τελευταία αγωνιστική του Δ΄ ομίλου, καθώς κρίνεται μία θέση στην «οχτάδα». Οι Ουκρανοί θέλουν μόνο νίκη για να περάσουν στην επόμενη φάση, ενώ οι Άγγλοι παίρνουν το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά ακόμη και με ισοπαλία.

Ο Ρόι Χόντγκσον αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με το κλασσικό 4-4-2 και φυσικά η είδηση που αφορά στα «τρία λιοντάρια» είναι η επιστροφή του Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και τέθηκε στην διάθεση του έμπειρου τεχνικού. Οι Άγγλοι θα στηριχθούν και πάλι στο δυνατό παιχνίδι με έλεγχο στην μεσαία γραμμή, όπου ο Τζέραρντ θα έχει ηγετικό ρόλο, ενώ οι Λέσκοτ και Τέρι θα αναλάβουν να περιορίσουν τις επιθέσεις των γηπεδούχων.
Από την πλευρά του, ο Όλεγκ Μπλαχίν θα παίξει με επιθετικούς προσανατολισμούς, έχοντας τελικά διαθέσιμο τον Αντρέι Σεφτσένκο, που έλαβε μέρος κανονικά στη χθεσινή προπόνηση. Στο 4-3-1-2 του Ουκρανού τεχνικού, ο Ναζαρένκο θα παίξει λίγο πιο μπροστά από τα χαφ, ενώ οι Γιαρμολένκο και Τίμοστσουκ θα αναλάβουν να ελέγξουν τον ρυθμό στη μεσαία γραμμή.

Μονόπλευρο
ενδιαφέρον


Με μοναδικό στόχο την νίκη που θα της δώσει την πρόκριση στα προημιτελικά του EURO 2012, η Γαλλία αντιμετωπίζει απόψε τη Σουηδία, η οποία έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Λοράν Μπλαν δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και αναμένεται να στηριχθεί στο 4-5-1 με ενισχυμένη μεσαία γραμμή και μοναδικό προωθημένο τον Καρίμ Μπενζεμά. Το μεγάλο όπλο των «τρικολόρ» είναι η άριστη κυκλοφορία της μπάλας και η ευχέρεια που έχουν στο σκοράρισμα αρκετοί από τους μέσους της ομάδας. Ο Μενέζ πήγε πολύ καλά με την Ουκρανία και θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα, όπως και ο Νασρί που θα εναλλάσσεται μεταξύ άξονα και άκρων, ενώ Καμπάιγ και Ριμπερί θα κλείνουν τις αποστάσεις ανάμεσα στο κέντρο και την επίθεση.

Από την πλευρά του, ο Ερικ Χάμρεν θα παρατάξει τους Σουηδούς με το γνώριμο 4-2-3-1 και κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς. Το δεδομένο ότι οι Σκανδιναβοί αποκλείσθηκαν από την συνέχεια, θα τους δώσει την δυνατότητα να παίξουν απελευθερωμένοι, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα να παρακολουθήσουμε έναν θεαματικό αγώνα. Εκτός έχει τεθεί ο Γιόνας Όλσον, που γύρισε στην πατρίδα του, καθώς η γυναίκα του είναι έγκυος, ενώ τραυματίες είναι οι Ελμ και Ελμάντερ.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: