Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Βένος: «Χαρισματικός άνθρωπος ο Παναγούλιας»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στο «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος των βετεράνων ποδοσφαιριστών του Άρη Γιάννης Βένος, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγαλείο του αείμνηστου Αλκέτα Παναγούλια.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
"Ήταν ένας άνθρωπος χαρισματικός, που δεν ανήκε μόνο στην οικογένεια του Άρη , αλλά σε όλη τη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα. Πληροφορήθηκα το θάνατο του Αλκέτα από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Αν και αρχικά υπήρχε η σκέψη η κηδεία να γίνει εδώ τελικά η οικογένεια του άλλαξε απόφαση και έτσι θα γίνει στην Αμερική.
Ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Ένας άνθρωπος με μεγάλες αρετές και μεγάλη μόρφωση. Μια μόρφωση που δεν τη συναντούσες εύκολα σε ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Σαν προπονητής δεν ήταν από αυτούς που αγαπούσαν ιδιαίτερα την προπόνηση. Αλλά είχε χάρισμα στον ψυχολογικό τομέα. Μπορούσε να μιλήσει με έναν ποδοσφαιριστή, να του ανεβάσει τη ψυχολογία και πολύ γρήγορα και να τον κάνει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Αυτό ήταν το μεγάλο του προσόν. Στα εκτός έδρας παιχνίδια όταν πήγαινε η ομάδα μας να παίξει κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα πάντα έλεγε ότι πάμε να παίξουμε 11 κόντρα σε 11. Πολλές φορές χρησιμοποιούσε τους Αρχαίους Έλληνες για να μας πεισμώσει και μας δείξει την περηφάνια του ελληνικού λαού. Είχε χιούμορ και ήταν χαρισματικός.
Η μεγάλη του αγάπη ήταν ο Άρης. Οι καλύτερες στιγμές του ήταν όταν έρχονταν στη Θεσσαλονίκη και οι χειρότερες όταν έφευγε. Πάντα ήθελε να μαθαίνει τα νέα του Άρη. Ακόμα και την τελευταία λεπτομέρεια. Δεν ήταν λίγες οι στιγμές που βοήθησε τον Άρη. Άλλωστε δέχθηκε να αναλάβει ακόμα και πρόεδρος της ομάδας σε μια δύσκολη περίοδο".
Για την προσφορά του: "Τα κατορθώματα του λίγο πολύ είναι γνωστά. Μας πήγε στη τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1980, μας οδήγησε για πρώτη στα τελικά του Μουντιάλ το 1994 και πήρε τρία πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό.
Είμαστε σε επαφή με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τη Νομαρχία να γίνει ένα αθλητικό μνημόσυνο όπου θα παραστούν όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου".

Ο Άρης στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του"

Παράλληλα ο κ.Βένος αναφέρθηκε και στα προβλήματα του Άρη: "Δύσκολη η κατάσταση στον Άρη. Έχουν γίνει πολλά λάθη στο παρελθόν. Ο Άρης βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του".
Για την προσπάθεια που κάνουν ο ίδιος μαζί με κάποιους παράγοντες: "Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Η προσπάθεια είναι συνεχής. Ήδη ξεκίνησε μια προσπάθεια από τον Λαμπριάκο και τον Κατσιαούνη και από τους συνδέσμους για να μαζέψουν χρήματα. Εμείς είμαστε κοντά και επικροτούμε την κάθε προσπάθεια που γίνεται για το καλό του Άρη. Την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει τη συνεχίζουμε. Έχουμε αύριο μια συνάντηση παραγόντων με στόχο την οικονομική ενίσχυση και το μέλλον του Άρη".
Για το αν η παρουσία του Λαμπριάκου και του Κατσιαούνη αποτελεί εγγύηση: "Αποτελούν εγγύηση ειδικά τώρα που δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε κάποια άλλα πρόσωπα και ο Άρης έχει τελματώσει. Αυτοί που θα βάλουν τα χρήματα θα πρέπει να σίγουροι ότι θα τα διαχειριστούν κάποιοι άνθρωποι εμπιστοσύνης και ότι θα πάνε στην ομάδα".

Για το αν είναι αισιόδοξος για το μέλλον του Άρη και εάν θα βρουν χρήματα: "Το θέμα δεν είναι να βρεθούν χρήματα. Αυτό θα γίνει. Το θέμα είναι να υπάρξει μια στρατηγική ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος". 


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: