Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Μπουρούσης: «Τους αγαπώ κι ας μη με αγαπάνε»

Καμία… εκδικητική τάση προς τον Ολυμπιακό δεν έκρυβε η εμφάνιση του Γ. Μπουρούση, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Τους αγαπώ κι ας μη με αγαπάνε», είπε. «Θέλει σκέψη», τόνισε για την Εθνική.

Μπουρούσης: «Τους αγαπώ κι ας μη με αγαπάνε»

Εξήγησε τους λόγους που δεν πήγε στην Κίνα, ξεκαθάρισε αν υπήρξε επαφή με την ΑΕΚ, ενώ επισήμανε πως δεν του έχουν λείψει οι κάφροι των ελληνικών γηπέδων.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε στους Αλέξη Σπυρόπουλο και Θανάση Ασπρούλια και την εκπομπή Pick and Goal για:

-το αν ήθελε να αποδείξει κάτι στον Ολυμπιακό: «Όχι, τίποτα, τους αγαπάω και ας μη με αγαπάνε».

-τους λόγους που δεν πήγε στην Κίνα: «Αρχές του καλοκαιριού είχα μιλήσει με 2-3 ομάδες της Κίνας, αλλά δεν είχαμε μπει σε λεπτομέρειες πέρα από το συμβόλαιο. Ο μάνατζέρ μου δεν είχε ξαναστείλει παίκτη στην Κίνα κι έπρεπε να κάνει έναν περαιτέρω έλεγχο. Όταν κάναμε τις επαφές είδαμε ότι υπήρχαν κάποιες άλλες δυσκολίες που για έναν αθλητή που είναι χρόνια στην Ευρώπη θα ήταν δύσκολο να τις αντιμετωπίσεις, μετά από ώριμη σκέψη κι επειδή δεν μου έβαζαν ένα buy out που ήθελα για το Δεκέμβριο αποφάσισα να μην υπογράψω στην Κίνα».

-το αν υπήρχε θέμα επιστροφής του στην ΑΕΚ: «Δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση. Δεν είχα μιλήσει καν με τη διοίκηση. Έχω ανδρωθεί στην ΑΕΚ, είμαι ευγνώμων στους ανθρώπους που ήταν τότε στην ομάδα και με βοήθησαν πολύ, αλλά δεν είχα καμία επαφή».

-την προσαρμογή του και την απόδοσή του: «Είναι ακόμη αρχή. Νιώθω καλά, είμαι ευχαριστημένος που ήρθα σε μια νέα ομάδα που κατά ένα μεγάλο ποσοστό έχω προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του προπονητή και της ομάδας. Καλά να είμαστε, να έχουμε υγεία και μακάρι να συνεχιστεί αυτό. Τους τελευταίους μήνες δεν έπαιζα πολύ στη Ρεάλ και παρότι έκανα κανονικά προπόνηση, δεν υπήρχε η ίδια καταπόνηση. Ξεκουραστήκαμε το καλοκαίρι περισσότερο, σχεδόν ένα μήνα. Κάναμε μια προετοιμασία διαφορετική από όλες τις άλλες, στην Αθήνα, όχι στο Καρπενήσι. Πιστεύω αυτό με βοήθησε να είμαι πιο ξεκούραστος».

-τον ηγετικό ρόλο που έχει αναλάβει: «Πιστεύω πως έχει βγει στα τελευταία παιχνίδια. Σε άλλα παιχνίδια μπορεί να μην βάλω πόντο. Το θέμα είναι να νικά η ομάδα. Δεν είμαι ο παίκτης που θα ζητήσει την μπάλα. Θα τη ζητήσω όταν βλέπω ότι η ομάδα πηγαίνει όλο σε μακρινά σουτ. Γι’ αυτό με λένε κάποιοι γκρινιάρη. Στις ομάδες που ήμουν προσπαθούσα πάντα για το καλύτερο. Δεν είμαι ο σταρ, αλλά πάντα προσπαθούσα για το καλύτερο».

-τη νίκη στη Μάλαγα: «Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα και τον προπονητή για το πώς προετοίμασαν το παιχνίδι. Νικήσαμε την Παρασκευή τον Ολυμπιακό σε παράταση το βράδυ της Παρασκευής και την επομένη πήγαμε στη Μάλαγα που είχε παίξει μια μέρα νωρίτερα από μας στην Ευρωλίγκας. Βγάλαμε χαρακτήρα σαν τη Ρεάλ, που ήμουν τα προηγούμενα χρόνια».

-το αν είχε να αποδείξει τίποτα στη Ρεάλ: ««Είχα κι έχω την καλύτερη σχέση με τον Πάμπλο Λάσο. Εξακολουθώ να έχω άριστη σχέση με όλους τους ανθρώπους της Ρεάλ. Τους αγαπώ και τους σέβομαι, κι αυτό είναι αμοιβαίο. Λένε γιατί δεν έπαιζα… Μπορεί κι εγώ να επηρεάστηκα μια φορά που πήγα στην ομάδα μετά από μια εβδομάδα ξεκούρασης. Έπαιζα 15 μήνες συνεχόμενους και κλάταρα. Δεν έχω να αποδείξω κάτι πηγαίνοντας στη Λαμποράλ Κούτσα. Είχα πρόταση να πάω στη Στρασμπούρ, αλλά επέλεξα να μείνω στην ACB για να μείνω στο top επίπεδο».

-τη συνεργασία με τον Περάσοβιτς: «Είχα ακούσει ότι είναι σκληρός προπονητής. Είναι ένας απίστευτος χαρακτήρας. Κάνει μια δυνατή προπόνηση, μιάμιση ώρα την ημέρα. Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα βοηθάνε και αυτό είναι έργο και του προπονητή. Δείχνει έργο, παρότι ανέλαβε μετά το Ευρωμπάσκετ και έχουμε απουσίες λόγω τραυματισμών. Για να είμαστε ειλικρινείς, η ομάδα δεν είναι για Final Four, αν και μακάρι να συνέβαινε, αλλά θα παλέψουμε για το καλύτερο στην Ευρωλίγκα και την ACB».

-το επίπεδο της ACB: «Το μπάτζετ των ομάδων στην Ισπανία είναι το μεγαλύτερο. Αν δεις την οργάνωση που έχουν, είναι νύχτα με τη μέρα σε σχέση με την Ελλάδα. Είναι δικαίως η ACB το καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

-τη ζωή στη Βιτόρια: «Είναι 35 λεπτά από το Μπιλμπάο και 45 λεπτά από το Σαν Σεμπαστιάν, που είναι εκπληκτικά μέρη. Η Βιτόρια είναι μια πόλη 250.000 κατοίκων. Τι πιο φανταστικό να παίρνεις με το αμάξι την οικογένειά σου και να πηγαίνεις στο βουνό ή στη θάλασσα; Είναι σαν να φεύγεις από την Κηφισιά και να πηγαίνεις στη Γλυφάδα, χωρίς φανάρια και κίνηση. Άρα καταρρίπτεται ο μύθος για τη Βιτόρια. Είμαι τυχερός στο θέμα της ποιότητας ζωής, αφού έχω ζήσει σε πόλεις όπως η Μαδρίτη και το Μιλάνο».

-το αν του έχει λείψει η «καφρίλα» της Ελλάδας: «Όχι, δεν μου έχει λείψει. Τη ζω το καλοκαίρι στα φανάρια με το αυτοκίνητο, όταν πάω για καφέ. Τα έχω ζήσει, ξέρω πως είναι και δεν μου λείπουν. Τι να κάνουμε, έτσι έχουμε μάθει, αλλά στο εξωτερικό είσαι άλλος άνθρωπος και το χαίρεσαι».

-το αν θα συνεχίσει στην Εθνική: «Άστε την Εθνική, είναι νωρίς ακόμη. Έχουμε μεγάλη σεζόν μπροστά μας. Δεν θα αποφασίσω, πάντως, βάσει της καταπόνησής μου, γιατί αν ήταν έτσι αυτό θα το έκανα και τα προηγούμενα χρόνια. Θέλει λίγη ώριμη σκέψη περισσότερο για να το αποφασίσεις. Δεν κρύβομαι, δεν λέω πως δεν έχει περάσει από το μυαλό μου ή δεν το έχω συζητήσει με την οικογένειά μου».

-την αγκαλιά του σε Ζήση και Σπανούλη στον τελευταίο αγώνα με τη Λετονία: «Είμαι αυθόρμητος και σκέφτομαι τη στιγμή. Γνώριζα πως ο Βασίλης θα φύγει. Δεν σημαίνει πως επειδή αγκάλιασα τον Σπανούλη και τον Ζήση θα φύγουμε και οι τρεις. Μπορεί ο Ζήσης να συνεχίσει κι εγώ να φύγω ή το αντίθετο. Μπορεί ο προπονητής να πει ότι δεν με θέλει. Ευτυχώς έχουμε καλούς ψηλούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: