Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Κούδας: «Έκπληξη η κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού»


Στην πολύ κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι, στάθηκε ο Γιώργος Κούδας μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Κούδας: «Έκπληξη η κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού»
Έκπληκτός από την κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Κούδας.

Επίσης, ο παλαίμαχος Έλληνας άσος τόνισε πως του αρέσει αρκετά ο φετινός «Δικέφαλος του Βορρά» με το σύγχρονο ποδόσφαιρο που παίζει, ενώ προβλέπει πως σε δύο χρόνια η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα είναι σε θέση να διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Κούδας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 στην εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα»:

Για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: «Ήταν έκπληξη για μένα, γιατί ήταν ένας ανέλπιστα κακός Παναθηναϊκός. Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός έκανε μόνο μία φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε η εικόνα του, αλλά με την ψυχολογία που είχε από το 3-0 ήταν είναι δύσκολο να τη διαχειριστεί».

Για τις διαφορές που υπάρχουν στις μεγάλες ομάδες: «Μιλάμε για δύο ομάδες που χτίζονται αυτή τη στιγμή. Η ΑΕΚ γύρισε από τη Β’ Εθνική και προσπαθεί να χτίσει μία καινούρια ομάδα και έχω την εντύπωση πως κάνει σωστά βήματα. Δεν χρειάζεται πολλά εκατομμύρια, αλλά χρειάζεται υπομονή. Σίγουρα τον Δεκέμβριο θα δει που χρειάζεται ενίσχυση. Το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Μία νέα ομάδα δεν χτίζεται από τη μία ημέρα στην άλλη. Με τον κύριο Σαββίδη έχει γίνεται μία σωστή διαχείριση και του υλικού και των μεταγραφών φέτος. Από την προηγούμενη χρονιά έμειναν λίγοι παίκτες, οπότε χρειάζεται υπομονή. Πρέπει να αποκτήσει όμως και ο κόσμος παιδεία. Δέκα Μπερμπάτοφ να φέρεις δεν μπορείς να κάνεις ομάδα σε μία ημέρα. Χρειάζεται σωστή διαχείριση για να χτιστεί μία ομάδα σε 2-3 χρόνια. Στη χώρα μας, ο προπονητής θα φύγει σε μερικούς μήνες και δεν μπορεί να δουλέψει και να πάρει κάτι από τους παίκτες».

Για το τι του αρέσει στον ΠΑΟΚ: «Καμία σχέση ο περσινός ΠΑΟΚ με τον φετινό. Παίζει πιο κάθετα, έχει γρήγορους παίκτες και παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο. Χρησιμοποιεί τους γρήγορος Ροντρίγκες και Μακ, ενώ ο Πέλκας είναι ένας παίκτης που περνάει ωραίες κάθετες στους επιθετικούς».

Για την διαιτησία στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, αλλά και στο σύνολό της: «Δεν ξέρω αν αδικήθηκε κάποιος στο ντέρμπι. Ο διαιτητής εκείνη την στιγμή είδε το σπρώξιμο του Ταυλαρίδη και έδωσε πέναλτι. Ήταν πέναλτι. Όπως ήταν πέναλτι και αυτό που πήρε ο Μαρινάκης για τον Παναθηναϊκό. Δεν είδα φαλτσοσφύργιμα του διαιτητή. Ο διαιτητής πρέπει να πάρει μία απόφαση σε κλάσματα δευτερολέπτου. Έχουμε πει πολλά τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα βλέπουμε πταίσματα. Οι διαιτητές κάνουν και λάθη, είναι άνθρωποι, όπως και οι ποδοσφαιριστές».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Όταν δεν έχεις ανταγωνισμό και δυνατές ομάδες δεν θα είναι καλό και το επίπεδο. Κάποτε υπήρχαν καλές ομάδες που δεν περνούσαν εύκολα οι υπόλοιπες. Εάν δεν υπάρχουν ανταγωνιστικές ομάδες, δεν θα δει ποτέ άσπρη μέρα το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το ποιον έχει ξεχωρίσει από τον ΠΑΟΚ: «Έχει μεγάλους παίκτες ο ΠΑΟΚ. Ο Μπερμπάτοφ είναι ένα μεγάλο όνομα, αλλά εγώ ελπίζω και στον Πέλκα. Εάν έχει το μυαλό στο κεφάλι και δουλέψει, είναι ένας παίκτης που μπορεί να γίνει πολύ αξιόλογος».

Για το πότε πιστεύει πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα: «Πιστεύω πως σε δύο χρονιά ο ΠΑΟΚ θα είναι ανταγωνιστικός για το πρωτάθλημα. Το θέμα είναι να διεκδικεί τίτλους. Αλλά, όταν παίζεις ποδόσφαιρο όλα γίνονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: