Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Κελεσίδης: «Μπορεί και αήττητος το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός»

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κατακτήσει και αήττητος το φετινό πρωτάθλημα εξέφρασε ο Παναγιώτης Κελεσίδης, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Κελεσίδης: «Μπορεί και αήττητος το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός»
Ο Ολυμπιακός μπορεί να κατακτήσει και αήττητος το φετινό πρωτάθλημα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Κελεσίδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ένα παιχνίδι έχει μείνει. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Δεν βλέπω άλλη ομάδα να χτυπήσει», τόνισε ο βετεράνος τερματοφύλακας των Πειραιωτών και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα δύο ρεκόρ που πρέπει να κυνηγήσει η ομάδα του Σίλβα: «υπάρχουν άλλα δύο ρεκόρ: για τα 102 γκολ και το παθητικό 13 γκολ, εύχομαι να τα σπάσει».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Κελεσίδης στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο

Για το «οχτώ στα οχτώ» επί εποχής του: «Σίγουρα σε αυτή την περίοδο, δεν έπαιζα μόνο εγώ, υπήρχε και ο Πουπάκης με προπονητή τον Λες Σάνον που ήρθε από τον ΠΑΟΚ σε εμάς. Και εμείς πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να σπάσουμε το ρεκόρ του Μπούκοβι. Οι έντεκα αγώνες είναι τεράστιο διάστημα, όμως και οι οχτώ ήταν πολύ. Αν δεν ήταν με τον ΠΑΟΚ το ένατο παιχνίδι, τότε ίσως να είχαμε καταφέρει».

Για το γεγονός ότι τότε πήρε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός: «Μετά από αυτά τα παιχνίδια ο προπονητής Λες Σάνον είχε πιστέψει ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ χαλαρώσαμε και δεν πήγαμε όπως θα θέλαμε. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Ο τωρινός θα σπάσει σίγουρα τα 9 στα 9 και γιατί όχι και το 11 στα 11».

Για το τωρινό ρόστερ του Ολυμπιακού: «Έχει ρόστερ πολύ καλύτερο από εκείνη την εποχή. Ο προπονητής διαχειρίζεται πολύ καλά το ρόστερ και δεν βλέπω να κάνει κάποια αυτοκτονία. Βρίσκει τρόπο να βάζει όποιον παίκτη θέλει και φτάνει στο αποτέλεσμα που θέλει».

Για το αν μπορεί να κατακτήσει αήττητος το πρωτάθλημα: «Και βέβαια το πιστεύω. Ένα παιχνίδι έχει μείνει. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Δεν βλέπω άλλη ομάδα να χτυπήσει τον τωρινό Ολυμπιακό».

Για το αν είναι καλύτερη η τωρινή ομάδα όλων των εποχών: «Συμφωνώ. Και παλιότερα παίρναμε νωρίς τα πρωταθλήματα, όμως τώρα η απόδοσή μας είναι πολύ καλή. Είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του προπονητή και των παικτών που έχει στη διάθεσή του. Οι επιλογές που έγιναν από τους ανθρώπους που έφεραν και ο καλός – φιλόδοξος προπονητής έχουν αυτά τα αποτελέσματα. Έτσι γεμίζει πλέον το Καραϊσκάκη».

Για τον παίκτη που ξεχωρίζει: «Είδα έναν Κασάμι τρομερό. Το καλοκαίρι ούτε στις αποστολές δεν ήταν και τώρα είναι πολύ καλός. Και ο Ιντέγε μου αρέσει πολύ, δεν είναι στατικός όπως ο Μήτρογλου. Ποιον να αφήσω; Ο Φορτούνης είναι μία μονάδα πολύ δυνατή για τον Ολυμπιακό. Μπορεί να γίνει ο ηγέτης του Ολυμπιακού, αλλά δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά του αέρα. Είναι ζήτημα χρόνου να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Ο προπονητής έχει καταφέρει να φέρει σε καλή κατάσταση τον Μποτία και έχει τον Σαλίνο να έχει παίξει παντού».

Για τη φετινή πορεία στην Ευρώπη: «Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι θετικά. Δεν μπορείς να έχεις κάνει δύο διπλά στο Champions League και να μην πιστεύεις στην υπέρβαση».

Για τον Ρομπέρτο: «Στη συγκεκριμένη φάση μόνο έτσι θα μπορούσε να αποκρούσει το σουτ του Γοδόι. Οι περισσότεροι θα επέλεγαν άλλο τρόπο, αλλά θα ήταν γκολ. Ο Ρομπέρτο ενήργησε πολύ σωστά. Είναι 100% επαγγελματίας και έχω δει πώς δουλεύει. Όλα με τη δουλειά γίνονται. Όσο ταλέντο και αν έχεις, αν δεν δουλεύεις δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα. Και στην προπόνηση δουλεύει πολύ και δεν θέλει να τρώει γκολ. Επίσης, θέλω να πω ότι έχει μία ικανότητα πολύ καλή – πού πολλοί τερματοφύλακες δεν έχουν – μπορεί να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του. Βλέπετε σε πολλά παιχνίδια οι τερματοφύλακες δεν βγαίνουν έξω από τα δοκάρια στις στημένες φάσεις. Πρέπει οι προπονητές τους να το μάθουν αυτό».

Για τον Στιλ, τον Μπαρόχα και τον Γλύκο: «Του παναθηναϊκού μου αρέσει. Έχει κάποια ελαττώματα που θα τα διορθώσει. Είναι ένας από τους καλούς τερματοφύλακες του πρωταθλήματος. Ο Γλύκος αδικείται. Είναι ο άλλος τώρα γκολκίπερ; Δεν βγαίνει, κάνει λάθη και δεν έδειξε τίποτα μέχρι στιγμής. Το μπόι δεν κάνει τον γκολκίπερ. Και ο Μπαρόχα δεν νομίζω ότι είναι ένας μεγάλος τερματοφύλακας. Προχθές έπρεπε να βγει και να τους πάρει όλους μαζί τους. Δεν επιτρέπεται να μην βγαίνει ένας τερματοφύλακας. Ο Παπαδόπουλος του Πανιωνίου μου αρέσει όσο παράξενο και αν σας φαίνεται. Και ο Καπίνο είναι πολύ καλός και αν φύγει ο Ρομπέρτο θα έχει τερματοφύλακα ο Ολυμπιακός για τα επόμενα δέκα χρόνια».

Για την Εθνική Ελλάδας: «Οι άνθρωποι που είναι στην ΕΠΟ δεν ξέρουν τίποτα από ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να πω κάτι, γιατί θα γίνω κακός».

Για τα ρεκόρ που κυνηγάει πλέον ο Ολυμπιακός: «Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι υπάρχουν άλλα δύο ρεκόρ: για τα 102 γκολ και το παθητικό 13 γκολ, εύχομαι να τα σπάσει. Δεν είναι πολλά τα 42 χρόνια από εκείνη την εποχή. Πρέπει να σπάσουν αυτά τα ρεκόρ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: