Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Έδειξαν τον ναυλωτή του Noor 1!

Στο εφετείο Αθηνών συνεχίστηκε τη Δευτέρα η δίκη για το Noor 1.

Έδειξαν τον ναυλωτή του Noor 1

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι κατηγορούμενος Γιώργος Μπουρδούβαλης ήταν ο ναυλωτής του πλοίου.

Ο ναυτιλιακός πράκτορας που διατηρεί εταιρία πρακτόρισης κι επισκευής πλοίων στο Ντουμπάι κατέθεσε ότι διατέθηκαν περίπου 100.000 ευρώ για επισκευές στο πλοίο, ώστε να φτάσει μέχρι το Σουέζ, την ώρα που η αξία του ήταν πολύ μικρότερη.

Ακολουθεί μέρος της κατάθεσης του:

«31 Μαρτίου ή 1η Απριλίου, πρωινές ώρες, μου τηλεφώνησε στο προσωπικό μου τηλέφωνο, ο κατηγορούμενος Παντελής Καλαφάτης. Μου είπε ότι είμαι ο κάπτεν Καλαφάτης, μου έδωσε το τηλέφωνο σου ο κ.Μπουρδούβαλης που ενδιαφέρεται για το βαπόρι. Μου είπε ότι σε άλλο λιμάνι είναι πολλά τα χρήματα για την πρακτόριση και του είπα ότι θέλω να προσπαθήσουμε να το βάλουμε εδώ. Του είπα ότι θα προσπαθήσω να το βάλω σε τόπο και μου ζήτησε αλλαγή πληρώματος κι επισκευή. Μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν είχε χρήματα να μου στείλει ο ίδιος (ο Καλαφάτης).

Είπα στον διευθυντή μας να μην κάνει καμία εργασία, αν δεν δώσει προκαταβολή. Τελικά ο κ.Καλαφάτης είπε στον διευθυντή να πάει στα γραφεία της Horaison (η εταιρία του Μπουρδούβαλη) να παραλάβει 40.000 ευρώ από τον Μπουρδούβαλη γιατί ενδιαφέρεται να ναυλώσουν το πλοίο. Στείλαμε έναν οδηγό ο οποίος παρέλαβε τα χρήματα κι έγινε η πρακτόριση του πλοίου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: