Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Βλάχος: «Έχει χάσει τα χαρακτηριστικά του ο Παναθηναϊκός»

Ο φετινός Παναθηναϊκός ακόμη προσπαθεί να… συνέλθει από τον αποκλεισμό στην Ευρώπη, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο τιμ μάνατζερ του Πλατανιά, Γιάννης Βλάχος.

Βλάχος: «Έχει χάσει τα χαρακτηριστικά του ο Παναθηναϊκός»
Καμία σχέση δεν έχει ο φετινός Παναθηναϊκός με τον περσινό, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Βλάχος. Ο τιμ μάνατζερ του Πλατανιά τόνισε πως οι «πράσινοι» δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη τον αποκλεισμό τους από την Ευρώπη, ενώ όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, είπε πως είναι μία ομάδα που βγάζει υγεία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Βλάχος στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για τον φετινό ΠΑΟΚ, σε σχέση με τον περσινό: «Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι φέτος, αλλά το θέμα έχει να κάνει με το όλο το περιβάλλον που υπάρχει. Η φετινή χρονιά δείχνει να είναι πιο οργανωμένη και με πιο στέρεες βάσεις, σε σχέση με πέρυσι. Παρά το γεγονός πως είναι καινούρια ομάδα, δείχνει πως έχουν γίνει κάποια πράγματα προς μία θετική κατεύθυνση. Ο ΠΑΟΚ βγάζει υγεία και είναι μία γυμνασμένη ομάδα που έχει πλάνο και στηρίζεται στο σύνολο. Και αυτό φάνηκε ακόμη κι όταν βγήκε ο Μπερμπάτοφ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Φυσικά και τα αποτελέσματα δεν μπορούν να όλα θετικά, αλλά βγάζει υγεία».

Για το σύστημα που εφαρμόζει φέτος ο Τούντορ στον ΠΑΟΚ: «Τα συστήματα τα κάνουν οι ποδοσφαιριστές. Ο συγκεκριμένος σχηματισμός έχει υψηλή επιθετικότητα με πίεση στο μισό του αντιπάλου, όταν το επιλέγει. Σ’ αυτό το σχηματισμό το πιο κομβικό σημείο είναι αυτοί που παίζουν πίσω από τον επιθετικό και δίνουν υπεραριθμία. Μπορούν να εκτελούν και να πασάρουν με την ίδια ευχέρεια, ενώ δείχνει σαν παίζει με τέσσερις χαφ ο ΠΑΟΚ. Για την ώρα αυτό δείχνει να βοηθάει τον ΠΑΟΚ. Βέβαια υπάρχουν και κάποιες αδυναμίες, που υπάρχουν στις πτέρυγες, αλλά μέχρι τώρα, αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό, καμία άλλη ομάδα δεν το εκμεταλλεύτηκε».

Για τον φετινό Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε καλή περίοδο. Πέρυσι στα πλέι οφ είχε εμπιστοσύνη σε αυτό που έκανε. Για παράδειγμα, ο Κουτρουμπής και ο Μπούρμπος έκαναν τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το κακό ξεκίνημα και τους αποκλεισμούς στην Ευρώπη. Το ψυχολογικό κομμάτι είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Χθες, παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός άλλαξε τον σχηματισμό του, δεν κατάφερε να κλέψει μπάλες και να παίξει γρήγορα μπροστά. Φυσικά παίζει ρόλο και ο ΠΑΟΚ σ’ αυτό, αλλά και ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε καλή κατάσταση. Και αυτό ήταν το πιο δυνατό παιχνίδι του Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής στην Ελλάδα. Γενικά, έχει χάσει τα χαρακτηριστικά που είχε πέρυσι και όπως φάνηκε και οι μεταγραφές δεν έχουν βοηθήσει».

Για τον Πλατανιά: «Από την πρώτη μέρα ήμασταν εκεί και βλέπαμε την προπόνηση και ήμασταν σίγουροι ότι θα πάρουμε τα αποτελέσματα. Μετά την ΑΕΚ η ομάδα μας έδειξε πως μπορεί να ανέβει. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να παίξουμε δυνατά φιλικά το καλοκαίρι, γιατί δεν υπήρχαν πτήσεις για να πετάξει όλη η αποστολή. Έτσι, παίξαμε με ομάδες της Κρήτης που δεν είναι τόσο δυνατές και δεν μπορούσαμε να δούμε τις αδυναμίες μας. Έχουμε έναν από τους πιο έμπειρους τεχνικούς στη λίγκα, τον Γιώργο Παράσχο. Υπάρχει απόλυτη ηρεμία στην ομάδα και φυσικά στήριξη από τη διοίκηση. Πιστεύω πως έχουμε ένα πλήρες ρόστερ, αλλά δεν έχουμε κάνει τίποτε ακόμη. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με την Καλλονή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: