Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Μποτία (4)=Μπεργκ (2)+Μακ (2)!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta γιατί «έβλεπε» πολύ… Μποτία στο Περιστέρι!
ΜΙΛΟΥΣΑ κάποια στιγμή μετά το παιχνίδι της Κροατίας με τον Μ. Τσώχο και μου είπε, λογικά, «πολύ δύσκολα σε βλέπω την Κυριακή στο Περιστέρι».
ADVERTISEMENT
Η απάντησή μου ήταν, «όλα καλά, με καμιά κεφαλιά του Μποτία»! Και το γράφω αυτό σήμερα, απλά για να εξηγήσω τι είχα στο μυαλό μου, πιστεύοντας ότι ο Ολυμπιακός εύκολα η, δύσκολα θα έκανε το διπλό.
Πρώτον, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ο Ολυμπιακός για τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα δεν θα κέρδιζε στο Περιστέρι! Εντάξει, πήγε τρεις φορές στην Άρσεναλ κι έχασε, αλλά την τέταρτη κέρδισε! Δεν μπορεί κάθε χρόνο να τον σταματάει ο Ατρόμητος!
Δεύτερον, το έβλεπα ότι η λύση θα ήταν μία στημένη φάση, αφού ο Ατρόμητος θα έπαιζε φουλ άμυνα, οπότε θα έκλεινε τους διαδρόμους, όμως στις στατικές φάσεις έχει φέτος πρόβλημα, αφού έτσι τον κέρδισαν και ο ΠΑΟΚ (με δύο κόρνερ) και η ΑΕΚ (με ένα φάουλ)!
Τρίτον, γιατί με γκολ Μποτία κι όχι π.χ. Μιλιβόγεβιτς, Σιόβα, Κασάμι, Ιντέγε, που απειλούν κι αυτοί στον αέρα; Και γιατί έχει ρέντα ο Μποτία, αλλά και γιατί τα δύο τελευταία διπλά του Ολυμπιακού στο Περιστέρι είχαν έρθει από γκολ Ισπανών! 1-0 με γκολ του Όσκαρ κι 1-0 με γκολ του Φουστέρ! Κι εγώ τα πιστεύω αυτά!
Θα μου πεις, περίμενες δύο γκολ του Μποτία; Όχι. Πίστευα πως με 1-0 θα το καθάριζε ο Ολυμπιακός το ματς. Και για να είμαι ειλικρινής, το προτιμούσα από το 2-1! Δεν μου άρεσε ρε παιδί μου που έφαγε γκολ ο Ρομπέρτο μετά από τα τρία πολύ μεγάλα παιχνίδια στα οποία κράτησε το μηδέν (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ).
Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός πέρασε κι από εκεί, χάρη στην ικανότητα του Μποτία όταν προωθείται στην αντίπαλη περιοχή στα κόρνερ και στα φάουλ. Και ναι μεν σίγουρα είναι σε καλό φεγγάρι ο Ισπανός, όμως το έχει κιόλας-πέρσι είχε βάλει γκολ στη Γιουβέντους μέσα στο Τορίνο, ενώ ειχε σκοράρει κι άλλες δύο φορές. Και στην Ισπανία σχεδόν κάθε σεζόν έβαζε ένα-δύο γκολάκια.
Δεν είναι κανένας τυχαίος ο Μποτία! Από την περίφημη Ακαδημία της Μπαρτσελόνα προέρχεται! Είχε παίξει και στην πρώτη ομάδα πριν έξι χρόνια, τελευταία αγωνιστική, μισή ώρα στο Κορούνια-Μπάρτσα 1-1. Και μετά επί πέντε χρόνια έπαιζε στην Πριμέρα, φτάνοντας μία σεζόν και σε ένα σύλλογο όπως η Σεβίλλη.
Το θέμα με τον Μποτία, που θα γίνει 27 τον Γενάρη, είναι ότι βγάζει τραυματισμούς κι ότι κάποιες στιγμές κάνει τα εύκολα δύσκολα, χάνοντας τη συγκέντρωσή του. Ειδάλλως, μπορεί να μην είναι κανένας…μπαλαδόρος αμυντικός, αλλά έχει όλα τα στοιχεία του καλού στόπερ: αλτικότητα, άμεση επέμβαση, βγαίνει πρώτος στην μπάλα, δεν κωλώνει να πάει και στα πλάγια, κάνει τάκλιν και πέφτει πάντα στη φωτιά!
Και πλάκα πλάκα αυτή την στιγμή, στο ένα τέταρτο της σεζόν, έχει τέσσερα γκολ (σε 5 ματς!) κι ο Μπεργκ έχει δύο, ο Μακ δύο, ο Μπερμπάτοφ τρία (το ένα με πέναλτι), ο Αραβίδης τρία, ο Κλάους ένα, ο Πέτριτς δύο (το ένα με πέναλτι), ο Ναπολεόνι ένα, ο Καπετάνος μηδέν. Κι ακόμη κι οι δικοί μας, ο Ιντέγε δύο κι ο Τσόρι ένα!
Φτου να μην τον ματιάσουμε!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: