Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Κούγιας: «Περιμένουν να τους πιάσουν με τα λεφτά στα χέρια;»

Κούγιας: «Περιμένουν να τους πιάσουν με τα λεφτά στα χέρια;»

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας που παραμένει παράλληλα «ισχυρός άνδρας» της Παναχαϊκής, ενώ ανέλαβε και τη νομική υπεράσπιση του Θεσσαλού διαιτητή Γιώργου Δαλούκα φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και σχολίασε τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν παρέλειψε παράλληλα να αναφερθεί και στα όσα συνέβησαν χθες στα Τρίκαλα, με την παραπομπή του Γιάννη Κομπότη στη δικαιοσύνη.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ανέφερε: «Εδώ και 15 χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο οδεύει προς άγνωστη, αλλά σίγουρα άσχημη κατεύθυνση. Αποτελούσε χώρο ανομίας, παρανομίας και ενασχολήσεως ότι χειρότερου υπήρχε στην κοινωνία. Τα τελευταία δύο χρόνια θεωρώ πως έχει γίνει κάποια πρόοδος. Όποτε η καινούρια παράγκα αποφάσιζε, ανέβαζε μια ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Πλέον όμως έρχεται στην επιφάνεια η περιουσία ή μέρος της περιουσίας που αποκόμισαν παράγοντες από την ενασχόληση τους με το ποδόσφαιρο. Όλοι ήξεραν ποιοι πρόεδροι, ποιες εταιρίες και ποιοι ποδοσφαιριστές είχαν αποκομίσει κέρδη. Τώρα παρατηρούμε κάποιες διαδικασίες, που είναι σαφέστατα θετικές ενέργειες, υπάρχουν ονόματα διαιτητών, κορυφαίων παραγόντων και κατά την κρίση των δικαστηρίων μπορούν να υπάρξουν και ποινές».

Σχετικά με την υπεράσπιση του Γιώργου Δαλούκα που ανέλαβε προ ολίγων ημερών: «Τον κ. Δαλούκα δεν τον γνώριζα προσωπικά, παρά μόνο τον γνώρισα σε ένα παιχνίδι Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό και μορφωμένο διαιτητή, ο οποίος δεν έχει αποχωρήσει από τη διαιτησία. Όσοι πρόλαβαν έκαναν σχόλια και καταγγελίες προς την κατεύθυνση του κ. Δαλούκα, όμως τώρα ήρθε η δική του ώρα να μιλήσει. Προσωπική μου γνώμη είναι πως έπρεπε να καταλογιστεί παράβαση στον Βύντρα, καθώς έδωσε δικαίωμα ο Χαβίτο. Οτιδήποτε θίγει την υπόληψη του κ. Δαλούκα θα κριθεί στα δικαστήρια. Βλέπουμε τελευταία τον κάθε «άμπαλο» να κάνει δηλώσεις για το ποδόσφαιρο. Ο κ. Πατέρας βγαίνει και κάνει δηλώσεις για το ποδόσφαιρο, όμως δεν ξέρω αν πραγματικά μπορεί να σημαδέψει λεωφορείο με μπάλα στα 20 μέτρα, το ίδιο και οι Μαρινάκης-Αδαμίδης. Όταν εγώ μιλούσα για διαιτησίας και στημένα, έχω συνολικά πληρώσει πάνω από 350.000€ σε πρόστιμα. Άλλωστε ορισμένα πράγματα πρέπει να έχεις λοβοτομή για να τα ξεχνάς».

Σχετικά με τα χθεσινά τεκταινόμενα στα Τρίκαλα σχολίασε: «Αν πράγματι υπήρξε βολιδοσκόπηση του Πουρή σίγουρα θα πρέπει να προχωρήσει η δικαιοσύνη στην επιβολή ποινών. Από όσο γνωρίζω εγώ πρώτα υπήρξε βολιδοσκόπηση του Πουρή και ακολούθως ο ποδοσφαιριστής μαζί με τον πρόεδρο του πήγαν στην αστυνομία, όπου όλοι άκουσαν την πρόταση που έγινε στον Πουρή, από πρόσωπο που βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του κ. Κομπότη. Νομίζω μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν χρειάζεται να τους πιάσουν και με τα λεφτά στα χέρια για να τους καταδικάσουν. Ήταν πάντως λάθος του κ. Κομπότη να κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, μιας και πλέον επιτρέπεται στον κ. Πλεξίδα να χρησιμοποιήσει ακόμη και τηλεφωνική υποκλοπή, αν υπάρχει φυσικά κασέτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: