Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Jupiler League: 8η αγωνιστική


Εύκολο έργο αναμένεται να έχουν οι αντίπαλοι των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο Europa League, Άντερλεχτ και Κλαμπ Μπριζ αντίστοιχα, αφού αντιμετωπίζουν τις χειρότερες ομάδες της κατηγορίας. Λιρς και Ούπεν έχουν από ένα βαθμό μόνο και δεν αναμένεται να δυσκολέψουν τα δύο «μεγαθήρια» του Βελγίου.

Το πρώτο ματς της αγωνιστικής γίνεται την Τρίτη και η πρωτοπόρος Γκενκ έχει επικίνδυνη έξοδο στο «Staaienveld» με αντίπαλο την ισχυρή εντός έδρας Σεντ Τρούιντεν. Η τρίτη της βαθμολογίας Μαλίν θα προσπαθήσει να επικρατήσει της σκληροτράχηλης Σερκλ Μπριζ, ενώ η Γάνδη που έχει ξεκινήσει πολύ καλά ταξιδεύει στο Λόκερεν.

Η Κορτράικ των τριών εντός έδρας ισοπαλιών υποδέχεται τη Βέστερλο, η οποία πήρε βαθμολογική «ανάσα» την προηγούμενη αγωνιστική νικώντας με 2-0 τη Λιρς. Από νίκη προέρχεται και η Γκέρμιναλ (1-0 εκτός την Ούπεν), αλλά το ματς στο «Regenbloog» της Ζούλτε Βάρεγκεμ είναι σαφώς δυσκολότερο.

Η πρωταθλήτρια του 2009, Σταντάρ Λιέγης, είναι μέχρι στιγμής η πιο απρόβλεπτη ομάδα της κατηγορίας. Στην έδρα της πάντως παρουσιάζεται ισχυρή, αφού προέρχεται από δύο συνεχείς νίκες, και είναι το φαβορί της αναμέτρησης με την περιορισμένων δυνατοτήτων Σαρλερουά.

Τρίτη 21/9, 19.30

Σεντ Τρούιντεν-Γκενκ

Τετάρτη 22/9, 19.30

Λιρς-Άντερλεχτ
Μαλίν-Σερκλ Μπριζ
Λόκερεν-Γάνδη
Κλαμπ Μπριζ-Ούπεν
Σταντάρ Λιέγης-Σαρλερουά
Κορτράικ-Βέστερλο
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Γκέρμιναλ

Η επόμενη αγωνιστική (25-26/9), 19.30
Άντερλεχτ-Μαλίν
Κλαμπ Μπριζ-Κορτράικ
Ούπεν-Λόκερεν
Γκέρμιναλ-Κλαμπ Μπριζ
Γάνδη-Σεντ Τρούιντεν
Βέστερλο-Σταντάρ Λιέγης
Γκενκ-Ζούλτε Βάρεγκεμ
Σαρλερουά-Λιρς

Δεν υπάρχουν σχόλια: