Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ο τίτλος περνά από το… λιμάνι!

Η Σίτι δοκιμάζεται στο «Γκούντισον Παρκ» από την Έβερτον και με νίκη πλησιάζει στον τίτλο. Ελπίζουν σε γκέλα της Λίβερπουλ και Τσέλσι.

Ο τίτλος περνά από το… λιμάνι
Στην τελική του ευθεία μπαίνει το αγγλικό πρωτάθλημα και το αποψινό ματς της Έβερτον με τη Μάντσεστερ Σίτι θα κρίνει πολλά για τον τίτλο. Οι «πολίτες» με νίκη στο «Γκούντισον Παρκ» θα κάνουν άλμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού μετά την ήττα της Λίβερπουλ από την Τσέλσι στο «Άνφιλντ» την περασμένη εβδομάδα εφόσον κερδίσουν τα εναπομείναντα παιχνίδια τους θα στεφθούν πρωταθλητές (μιας και έχουν καλύτερη συνολική διαφορά τερμάτων, +8, από τους «κόκκινους».

Ο Χεσούς Νάβας θα λείψει από την ομάδα του Πελεγκρίνι, ενώ επιστρέφει ο Νταβίντ Σίλβα. Στον αντίποδα, τα «ζαχαρωτά», που απέχουν τέσσερις βαθμούς από την τέταρτη Άρσεναλ, υποδέχονται ξανά μετά από απουσία δυόμισι μηνών τον Φιλ Γιαγκιέλκα.

Η Λίβερπουλ τη Δευτέρα φιλοξενείται από την Κρίσταλ Πάλας και ελπίζει σε ένα δώρο από τη συμπολίτισσά της για να ξαναγίνει αφεντικό στη μάχη του πρωταθλήματος. Η Τσέλσι, από την πλευρά της, θέλει απώλειες από Σίτι και Λίβερπουλ, προκειμένου να τις εκμεταλλευτεί και νικώντας τη Νόριτς την Κυριακή να διατηρήσει τις ελπίδες της, αν και έχει τις λιγότερες πιθανότητες από τους τρεις.

Η Άρσεναλ υποδέχεται τη Γουέστ Μπρομ την Κυριακή και με νίκη (ή ακόμη και χωρίς, αφού αρκεί ένας βαθμός σε περίπτωση ήττας της Έβερτον ή κανένας εφόσον τα «ζαχαρωτά» χάσουν) εξασφαλίζει και μαθηματικά την παρουσία της σε θέση Champions League για 17η συνεχή χρονιά.

Η Τότεναμ δοκιμάζεται στην έδρα της Γουέστ Χαμ χωρίς ακόμη να έχει εξασφαλίσει θέση στο Europa League, αν κι έχει διαφορά έξι βαθμών από τη Μαν. Γιουνάιτεντ, που έχοντας κι ένα ματς λιγότερο υποδέχεται τη Σάντερλαντ.

Χαμός γίνεται στην ουρά, όπου Σάντερλαντ, Νόριτς (32β.), Φούλαμ (31β.) και Κάρντιφ (30β.) μάχονται για… μία θέση προς τη σωτηρία, δίχως Άστον Βίλα (35β.) να είναι ήσυχη ακόμη.

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

Σάββατο, 3/5 (17:00)
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ (14:45)
Άστον Βίλα-Χαλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ
Νιούκαστλ-Κάρντιφ
Στόουκ-Φούλαμ
Σουόνσι-Σαουθάμπτον
Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή, 4/5
Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ (15:30)
Τσέλσι-Νόριτς (18:00)

Δευτέρα, 5/5
Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (38η)

Σάββατο, 11/5 (17:00)
Κάρντιφ-Τσέλσι
Φούλαμ-Κρίσταλ Πάλας
Χαλ-Έβερτον
Λίβερπουλ-Νιούκαστλ
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ
Νόριτς-Άρσεναλ
Σαουθάμπτον-Μαν. Γιουνάιτεντ
Σάντερλαντ-Σουόνσι
Τότεναμ-Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ-Στόουκ Σίτι

*Εξ αναβολής αγώνες:

Τρίτη, 6/5 (21:45)
Μαν. Γιουνάιτεντ-Χαλ

Τετάρτη,7/5 (21:45)
Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα
Σάντερλαντ-Γουέστ Μπρομ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: