Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ένας αλλιώτικος τελικός…!!

Οι δύο «αναγεννημένες» ομάδες του ιταλικού ποδοσφαίρου, η Νάπολι και η Φιορεντίνα, διεκδικούν το Κύπελλο, έχοντας πολλούς λόγους η καθεμία να το προσθέσει στην τροπαιοθήκη της.

Ένας αλλιώτικος τελικός…
Επιβράβευση για την καλή δουλειά που κάνουν τα τελευταία χρόνια θα αποτελέσει η κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας για την Νάπολι και τη Φιορεντίνα, οι οποίες αναμετρώνται απόψε στον τελικό στο «Ολίμπικο» της Ρώμης (22:00, OTE Sport 1).

Στην πρώτη σεζόν του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της ομάδας οι «παρτενοπέι» θέλουν το πέμπτο τρόπαιο της ιστορίας τους (αγωνίζονται για ένατη φορά σε τελικό), ενώ για τον Βιντσέντζο Μοντέλα θα αποτελέσει την καλύτερη ανταμοιβή για τη δουλειά που κάνει στους «βιόλα» που θέλουν να πάρουν τον τίτλο (τον έβδομο της ιστορίας τους σε 11 τελικούς) μετά από το 2001.

Μπορεί οι άμυνες των αποψινών αντιπάλων να μην είναι οι καλύτερες δυνατές, όμως και οι δύο διαθέτουν επιθετικούς που μπορούν να προκαλέσουν «πονοκεφάλους» και «ζημιές».

Η Φιορεντίνα θα έχει στη διάθεσή της τον Τζουσέπε Ρόσι, ο οποίος είναι αρκετό καιρό μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους, και πριν τραυματιστεί είχε 14 γκολ σε 18 ματς (με ένα από αυτά να είναι στο Σαν Πάολο). Εκτός για τους τυπικά φιλοξενούμενους είναι ο Μάριο Γκόμεζ, ενώ αμφίβολοι είναι ο Νέτο και ο Γκονσάλο Ροντρίγκεζ. Εκτός λόγω συμπλήρωσης καρτών στον ημιτελικό της διοργάνωσης είναι ο Κουδράδο.

Από την πλευρά τους, οι Ναπολιτάνοι θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή να διαπιστώσουν αν είναι σε θέση να ξεκινήσει ως βασικός ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος τραυματίστηκε στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα με την Ίντερ (0-0). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: