Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα!!

«Ντου από Παντού» για την είδηση της ημέρας, που έχει να κάνει με την παρουσία και οπαδών του ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Λεωφόρο. Πάντα στην Ελλάδα όταν έχουμε να κάνουμε με έναν αγώνα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ, που θα παραβρεθούν οπαδοί και των δυο ομάδων (σε τελικούς κυπέλλου κατά κύριο λόγο τα τελευταία χρόνια), συνηθίζουμε να λέμε «ας πάνε όλα καλά…».
Και δικαιολογημένα, αφού επί τόσα χρόνια, δεν έχουν δει και λίγα τα μάτια μας. Έχουν δει πολλά. Πολλά και θλιβερά. Σε όλα σχεδόν τα γήπεδα.
Με ανακούφιση
Το πρώτο, λοιπόν, που κάνανε το περασμένο Σάββατο όσοι αγαπάνε πραγματικά το ποδόσφαιρο, κι όχι μόνο την ομάδα που υποστηρίζουν, όποια κι αν είναι αυτή, ήταν να ανασάνουν με ανακούφιση, όταν διαπίστωσαν πως όλα πήγαν καλά στο ΟΑΚΑ στον τελικό κυπέλλου.
Χωρίς ρουθούνι
Ο κάθε φυσιολογικός άνθρωπος, λοιπόν, θέλει να βλέπει ντέρμπι που να μην ανοίγει ρουθούνι και να υπάρχει σωστή ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα. Με… δυο κερκίδες. Με οπαδούς κι από τις δυο ομάδες, δηλαδή.
Διαφορετικά, ας λείπει το βύσσινο
Αν, όμως, είναι να πέφτει το ξύλο της αρκούδας, να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και να πρέπει κάθε φορά να παρεμβαίνει το… ΝΑΤΟ για να αποφευχθούν τα χειρότερα, τότε ας λείπει το βύσσινο.
Η χρυσή ευκαιρία
Να, λοιπόν, η χρυσή ευκαιρία για να αρχίσει και στην Ελλάδα να υπάρχει μια εικόνα, όπως σε ξένα γήπεδα. Από την στιγμή που κύλησαν ομαλά τα πράγματα στο ΟΑΚΑ, δόθηκε το πράσινο φως για να πάρουν εισιτήρια οπαδοί του ΠΑΟΚ για την Λεωφόρο την Κυριακή. Κι αν κι αυτό το εγχείρημα πετύχει, τότε λογικά θα υπάρχει και συνέχεια. Και σιγά – σιγά και σε άλλα ντέρμπι με διαφορετικές ομάδες.
Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να κυλάνε ήρεμα τα ματς, δίχως επεισόδια. Κι αυτό εύχονται όλοι οι υγιείς ποδοσφαιρόφιλοι.
Τίποτα να χωρίσουν
Κι αν θέλουμε να το πάμε και παρακάτω, για καθίστε ρε παιδιά. Τι έχουν να χωρίσουν οι οπαδοί μεταξύ τους; Τίποτα απολύτως. Αντίθετα, το συμφέρον τους είναι να παρακολουθούν παντού και πάντα τους αγώνες των αγαπημένων τους ομάδων για να ευχαριστιούνται τα ματς.
Όχι το άχτι του
Η οικονομική κρίση κι όσα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, είναι ένας ακόμα λόγος για να συνειδητοποιήσει και ο πιο θερμοκέφαλος ότι το γήπεδο δεν είναι ο χώρος που ο κάθε τσαντισμένος θα βγάζει το άχτι του, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων του.
Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι αυτή η αρχή θα έχει και συνέχεια και ότι θα είναι κάτι που θα το βλέπουμε στο εξής σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια. Για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ελληνικής κοινωνίας.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: