Σάββατο 3 Μαΐου 2014

«Ιβάν… άλλαξέ τα όλα»

Στο αίμα από κομμένα κεφάλια που ψάχνουν όλοι στη Θεσσαλονίκη για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ, αναφέρεται στο blog του στον sportdog ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου!.. Νέες αποτυχίες για τον ΠΑΟΚ, η συνήθης γκρίνια στην πόλη και οι περισσότεροι να ψάχνουν… αίμα από τα κομμένα κεφάλια όσων ευθύνονται για την κατάσταση…
Στην Θεσσαλονίκη όταν πρωτοήρθε ο Σαββίδης «πουλούσε» αυτή η έκφραση. Όποιος την έγραφε και την έλεγε, έκανε το λαϊκίστικο καθήκον του απέναντι στο κοινό που όπως συνήθως είχε απαξιώσει τους πάντες και τα πάντα και ήθελε… κάτι νέο: «Ιβάν άλλαξε τα όλα. Σκούπα παίρνει ο Ιβάν!
Αλλάζει και τα πλακάκια στα αποδυτήρια!». Αυτά τα ωραία επικρατούσαν!
Τότε στην πυρά και στο στόχαστρο βρίσκονταν κυρίως ο Βρύζας, μια και όσοι βρίσκονταν κοντά στον Ζαγοράκη πίστεψαν ότι ήρθε η ώρα να τον τελειώσουν και να πάρουν ρεβάνς για ότι προηγήθηκε. Τον έσκιζαν καθημερινά τον Βρύζα με διάφορα πιθανά και απίθανα σενάρια (μπροστά οι υποθέσεις Γκαρσία και Δώνη που πουλούσαν) με στόχο να τον απαξιώσουν στα μάτια του μεγαλομετόχου.
Ο Σαββίδης όμως εκεί: Ο Βρύζας ήταν παντού. Πρόεδρος στο συμβούλιο, μέσα και στην ηγετική ομάδα που αποφάσιζε για όλα στην ΠΑΕ, σε πείσμα του πολέμου που επικρατούσε εναντίον του.
Κάποτε ο Σαββίδης βρήκε και έφερε τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ! Πανηγύρι στην… μισή Θεσσαλονίκη! «Τέλος ο Βρύζας! Του παίρνει το κεφάλι ο Σαββίδης! Αλλάζει τα πάντα ο Ρώσος «τα κάνω και τα ξέρω όλα…» που έρχεται από την Ανζί και θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους…». Έλα όμως που ο Βρύζας παρέμενε εκεί.
Ενάμισι χρόνο μετά τι γίνεται στον ΠΑΟΚ; Ο Βρύζας άρχισε να λέει καλημέρα σε μερικούς, ο Τσιστιακόφ δεν έμαθε ούτε την καλημέρα στα… ΠΑΟΚτσήδικα και πολύ γρήγορα ο ένας ήρθε στην θέση του άλλου: «Για όλα πλέον στον ΠΑΟΚ φταίει ο Ρώσος!» Ω του θαύματος, ο Βρύζας έχει απαλλαχθεί από κάθε ευθύνη! Όλα τα στραβά και τα ανάποδα τα έκανε ο Ρώσος!»
Και η ζωή συνεχίζεται στην ΠΑΟΚτσήδικη κοινωνία, όπου πολλοί ακόμη «χαϊδεύουν» τα αυτιά του Σαββίδη, η πολιτική του οποίου σαφώς και ευθύνεται κυρίως για την αναποτελεσματικότητα της ΠΑΕ σε διάφορα πεδία, αλλά κυρίως στην μη εφαρμογή πλάνου στην ποδοσφαιρική ομάδα.
Ο Σαββίδης που λέει ότι… «μαθαίνω από τα λάθη μου» πρέπει να αντιληφθεί ότι αν δεν αλλάξει η δική του φιλοσοφία για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αν δεν δώσει συγκεκριμένους ρόλους και ευθύνες σε πρόσωπα, αν δεν επιμείνει σε ένα πλάνο που θα έχει πρώτο στόχο την δημιουργία καλής ομάδας και όχι την… κατάκτηση του κυπέλλου, αν δεν σταματήσει τις παρορμητικές και συναισθηματικές αντιδράσεις σε κάθε δύσκολη στιγμή, τότε όποιον και να φέρει, αποτέλεσμα δεν πρόκειται να υπάρξει.
Από εκεί και πέρα, η αποτυχία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεπερνάει το ποδοσφαιρικό κομμάτι, αναποτελεσματικότητα υπάρχει και με τα χρέη και με το αθλητικό κέντρο και με εξεύρεση νέων παραγόντων, ενώ και με τους οργανωμένους εξακολουθεί να υπάρχει μία απόσταση. Όλα αυτά την περίοδο όπου άλλες ΠΑΕ παίρνουν την μία ευνοϊκή ρύθμιση μετά την άλλη ακόμη και μέσα στην Βουλή!
Ο Σαββίδης αδικείται, δίνει πολλά και παίρνει λίγα σε όλα τα επίπεδα, αλλά αν εκείνος πρώτος δεν καταφέρει να οργανώσει και να συσπειρώσει την οικογένεια του ΠΑΟΚ, τότε δύσκολα θα έχει αποτελέσματα και στις… εξωτερικές υποθέσεις.
- «Ο Ολυμπιακός με το που ξεκίνησαν τα πλέι οφ, θέλει Νάτχο, Ζέκα, πήρε Παπάζογλου, «βλέπει» Βύντρα ενώ δεν αποκλείεται να ασχοληθεί καιμε… Βασίλη Κωνσταντίνου, αλλά και Γκέρμαν Τσιστιακόφ». Τι ωραία περνάμε…
- Ο ΠΑΟΚ έπαιξε άμυνα στην υπόθεση του ημιτελικού και εξακολουθεί να τρέχει. Γιατί άραγε δεν πήρε μία-μία τις φωτογραφίες από τα επεισόδια στην φυσούνα να δούμε… ποιος κάνει… τι.
- Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την δευτεροβάθμια από το να σβήσει το
-3. Αλλιώς οι «εγκέφαλοι» του ποδοσφαίρου μας για να πάρουν απόφαση από πού θα σβηστούν οι τρεις βαθμοί, θα πρέπει να ζητήσουν γνωμοδότηση από τον… Σόϊμπλε.
Αυτός που θα επιχειρηματολογήσει για αφαίρεση από τα πλέι οφ, τι θα υποστηρίξει για το ότι ο ένας βαθμός των πλει οφ ισοδυναμεί με πέντε από το πρωτάθλημα;
- Ξεγραμμένο το έχουν όλοι τον ΠΑΟΚ για το ματς στην Λεωφόρο. Ιδανικές συνθήκες λοιπόν για να εμφανιστεί ο κανονικός ΠΑΟΚ και να κάνει την «έκπληξη».
- Η συμπεριφορά των οπαδών του Παναθηναϊκού με τους συλληφθέντες του ΠΑΟΚ στους οποίους πήγαιναν τρόφιμα, αλλά και με τα εισιτήρια που δίνουν για την Λεωφόρο ενώ ξέρουν ότι η Τούμπα μάλλον θα είναι κλειστή στο δεύτερο παιχνίδι, είναι εντυπωσιακή. Μέχρι και αμηχανία προκαλεί… Τόση όση και η κίνηση των παικτών του Παναθηναϊκού μετά τον τελικό όταν πριν πάνε στους δικούς τους να πανηγυρίσουν, χειροκροτούσαν τους ΠΑΟΚτσήδες!!! Μπράβο τους γιατί αυτά δεν τα ξέρουμε στην Ελλάδα και μας ξαφνιάζουν.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: