Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Το προφίλ της Μπριζ


Στην σκιά της Άντερλεχτ και της Σταντάρ βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η Μπριζ, καθώς έχει να πανηγυρίσει πρωτάθλημα από το 2005, ενώ τελευταίος της τίτλος ήταν το Κύπελλο δύο χρόνια μετά. Έμπειρη ομάδα που ωστόσο δεν αποτελεί φόβητρο, ενώ δεν έχει και το μεγάλο όνομα. Το gazzetta.gr παρουσιάζει την βελγική ομάδα.ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ:

Χρώματα: Μπλέ-Μαύρο
Ετος ίδρυσης: 1891
Γήπεδο: «Γιάν Μπρεϊντέλ» (29.042)
Πρόεδρος: Πολ Γκονκχέρ
Επίσημο site: http://www.clubbrugge.be/

Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ:
Στον πάγκο της Μπριζ βρίσκεται από πέρυσι ο 55χρονος Άντριε Κόστερ. Έχει περάσει από τις... μισές ομάδες της Ολλανδίας, μεταξύ των οποίων και ο Άγιαξ τον οποίο ανέλαβε μετά την φυγή του Τεν Κάτε για την Τσέλσι. Στην Μπριζ βρέθηκε τον Απρίλιο του 2009, ωστόσο ο σύλλογος δεν κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή, ενώ έχασε τελευταία στιγμή και την δεύτερη θέση που οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League.

THE SPECIAL ONE: Αστέρι δεν υπάρχει για την Μπριζ. Ούτε παίκτης που να κάνει την μεγάλη διαφορά. Η ομάδα του Κόστερ στηρίζεται περισσότερο στο σύνολο παρά στις ομάδες. Ένας από αυτούς που ξεχωρίζουν, έστω και ελάχιστα από τους υπόλοιπους, είναι ο Γιόναθαν Μπλοντέλ. Ταχύτατος μέσος, έχει και καλά στημένα με το αριστερό και μπορεί να κάνει ζημιά.

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ: Έχασε την δεύτερη θέση πέρυσι στα πλέι-οφ του βελγικού πρωταθλήματος από την Γάνδη παρότι είχε το πάνω χέρι. Προκρίθηκε στους ομίλους με δύο νίκες επί της Ντιναμό Μινσκ, καθαρίζοντας εύκολα την πρόκριση από την αρχή του δεύτερου αγώνα.

ΤΟ... ΤΑΒΑΝΙ:
Δεν τρομάζει η Μπριζ και σίγουρα δεν είναι το φαβορί απέναντι στον ΠΑΟΚ. Μπορεί σαν όνομα να έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, όμως οι παίκτες της δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Εκ πρώτης όψεως, μάλλον είναι η πιο βατή του ομίλου και η ομάδα του Δερμιτζάκη «την έχει».

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: Τίποτα το ιδιαίτερο στις μεταγραφές, αντίθετα έχασε σημαντικές μονάδες. Άφησε τον έμπειρο επιθετικό Σονκ, απώλεσε τον Αλκαράζ που έκανε σπουδαίο Μουντιάλ με την Παραγουάη. Από κει και έπειτα, απέκτησε τον Νταλμά, τον αμυντικό Καμοζάτο, ενώ επέστρεφαν οι Κουσέρα και Τζόκιτς από δανεισμό. Παράλληλα αποκτήθηκε και ο 20χρονος φορ Σκέποβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: