Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Το κύπελλο στην …Κυπελλούχο!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, καθώς επικράτησε της Ίντερ με 2-0.

Σε ένα παιχνίδι που δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, η Ισπανική ομάδα εμφανίστηκε καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να πάρει τη νίκη σχετικά εύκολα, με τον Ρέγιες να ανοίγει το σκορ στο 62’ με ατομική ενέργεια και τον Κουν Αγκουέρο να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 83’ προ κενής εστίας, έπειτα από πολύ όμορφη ενέργεια του Σιμάο.

Η Ίντερ είχε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στον αγώνα όταν στο 90’ ο Ντε Χέα απέκρουσε με ωραία επέμβαση το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ντιέγκο Μιλίτο. Οι δύο ομάδες δεν προσέφεραν ιδιαίτερο θέαμα στο κατάμεστο «Λουί Ντε» του Μονακό και εμφανίστηκαν αρκετά νευρικές, τόσο στη δημιουργία, όσο και στην εκτέλεση των φάσεων. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι είχαν οι μέσοι, με τις φάσεις μπροστά στις εστίες των δύο ομάδων να είναι ελάχιστες.

Η Ατλέτικο, λοιπόν, είναι η κάτοχος του τροπαίου για το 2010, το οποίο είναι και το πρώτο στην ιστορία της, ξεκινώντας τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο και δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία, ενώ από την άλλη η Ίντερ προβλημάτισε για ακόμη μία φορά με την απόδοσή της.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ίντερ (Ράφα Μπενίτεθ): Ζούλιο Σέζαρ, Ζανέτι, Κίβου, Λούσιο, Μαϊκόν, Σάμουελ, Στάνκοβιτς (Πάντεφ), Καμπιάσο, Σνέιντερ (Κουτίνιο), Μιλίτο, Ετό

Ατλέτικο (Κίκε Φλόρες): Ντε Χέα, Γκοντίν, Άλβαρο Ντομίνγκες, Ουιφαλούσι, Περέα, Ραούλ Γκαρσία, Ασουνσάο, Σιμάο (Καμάτσο), Ρέγες (Μερίδα), Φορλάν (Χουράδο), Αγκουέρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: