Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

"Έχω βάλει χρήματα στην άκρη"...!!

O Ρίκι Φατί σε συνέντευξη που παραχώρησε στην μεγαλύτερη εφημερίδα της Γαλλίας «L’ Equipe» αναφέρθηκε στην αποχή των παικτών από τις προπονήσεις του Άρη, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για το συμβόλαιό του...
"Έχω βάλει χρήματα στην άκρη"...
Με τους παίκτες του Άρη, κάνατε απεργία για να διαμαρτυρηθείτε σχετικά με τις μη πληρωμές των μισθών σας. Πότε και πως αποφασίσατε μία τέτοια κίνηση;
«Νωρίτερα στην εβδομάδα. Δεν είμαστε ποια για λίγο απλήρωτοι αλλά για μήνες και θέλαμε να επισημάνουμε την περίπτωση, να κάνουμε κάτι, μία ηχηρή κίνηση που να εκφράσει την κούραση από την κατάσταση αυτή. Υποσχέσεις πως σύντομα θα πληρωθούμε. Υπάρχουν παίκτες, κυρίως Έλληνες, που δεν μπορούν αν πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς τους».
Εσύ προσωπικά πόσα έχεις πάρει;
«Από το ξεκίνημα της σεζόν τα πράγματα έχουν ως εξής. Πήρα κάποια στιγμή 5.000, κάποια άλλη 10.000 ή 7.000. Εξαρτάται από τη ρευστότητα και τους χορηγούς».
Και αυτά τα χρήματα σε τι ποσοστό του μισθού σου μεταφράζονται;
«Είναι μεταξύ 30% και 50% του μισθού μου αλλά όπως και όλοι οι υπόλοιποι, δεν μπορώ να κάνω και πολλά, ξέρω την κατάσταση της χώρας και των ομάδων».
Αλλά ακόμα δεν ζείτε μία απελπιστική κατάσταση;
«Όχι, φυσικά. Δεν παραπονιέμαι γιατί έχω βάλει κάποια χρήματα στην άκρη αλλά έστω και έτσι έχω αλλάξει τον τρόπο ζωής μου».
Είσαι ακόμα σε πλεονεκτική θέση από πολλούς Έλληνες που ζουν με 700 ευρώ το μήνα...
«Το καταλαβαίνω αλλά επίσης βλέπω Έλληνες ποδοσφαιριστές που εξοικονομούν χρήματα από βενζίνη ή από το φαγητό σε εστιατόρια. Μοιάζει περίεργο. Τώρα θα σου έλεγα ότι ξέρω δικηγόρους, γιατρούς που δουλεύουν εθελοντικά αλλά ο υπόλοιπος πληθυσμός είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση».
Ζεις δύο χρόνια στην Ελλάδα. Οι φίλοι σου, έμμεσα ή άμεσα, επηρεάστηκαν από την κρίση;
«Στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει μία μεγάλη γαλλική κοινότητα. Ξέρω δικηγόρους, γιατρούς που τώρα δουλεύουν εθελοντικά γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούν να τους πληρώσουν. Ξέρω επίσης κάποιον ο οποίος έχει μάστερ και δουλεύει σε εστιατόριο φαστ φουντ».
Και οι Γάλλοι φίλοι σου, γνωρίζουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα;
«Ναι έχουν πραγματικά αρχίσει να καταλαβαίνουν τη δυσκολία της κατάστασης».
Το συμβόλαιό σου ολοκληρώνεται στο τέλος της ερχόμενης σεζόν. Ανησυχείς για το μέλλον σου;
«Όχι γιατί ακόμα και τώρα που οι πληρωμές γίνονται αναγκαστικά πιο αργά, έχω επενδύσει κάποια χρήματα. Και είμαι τυχερός που έχω ένα μεγαλύτερο αδερφό, το Ζακ, που πληρώνεται κανονικά στην ώρα του».
Πιστεύεις ότι το ελληνικό πρωτάθλημα διατρέχει κίνδυνο;
«Όχι! Οι άνθρωποι εδώ αγαπούν το ποδόσφαιρο πολύ για να το αφήσουν να πεθάνει...».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: