Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

«Ντροπή για τον Παναθηναϊκό»

Ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο το διαρκές φορμάρισμα του Ολυμπιακού, αλλά και την αγωνιστική πτώση του Παναθηναϊκού, υποστηρίζοντας ότι είναι ντροπή το γεογνός ότι φορούν την φανέλα του οι τωρινοί του ποδοσφαιριστές.
«Ντροπή για τον Παναθηναϊκό»
Να ξεκινήσω από τους μικρότερους. Ο Αστέρας Τρίπολης μου άρεσε πιο πολύ από ποτέ στην Τούμπα. Εκπληκτικό 25λεπτο έβγαλε στο α’ ημίχρονο. Την έδεσε την άμυνα ο Τσιώλης, έβγαινε έξυπνα στην κόντρα, έπαιρνε τις μονομαχίες κι αιφνιδίαζε τον ΠΑΟΚ χτυπώντας τον στα αδύναμά σημεία του. Με την αργοπορία στον άξονα του ΠΑΟΚ τον χτυπούσε στους κενούς χώρους. 0-3 προηγήθηκε και δεν έπρεπε να γίνει καν το 2-3.
Πόσο καιρό πριν σας είχα πει ότι ο Εργοτέλης είναι η πιο αργή ομάδα στο πρωτάθλημα και δεν μου αρέσει καθόλου. Όταν τα έλεγα αυτά ήταν μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού, δεν έλεγε κανείς ότι θα κινδυνεύσει. Τώρα έχει γίνει από τα φαβορί για να πέσει. Ο Καραγεωργίου δεν έχει αξιοποιήσει εκεί τις διοικήσεις που πληρώνουν και είναι νοικοκυρεμένες. Έμεινες στάσιμος.
Όπως δικαιώνομαι με τον Παναθηναϊκό. Έλα ρε, είναι ντροπή για τη φανέλα του Παναθηναϊκού αυτοί οι παίκτες, και θα ήταν ακόμα πιο μεγάλη ντροπή, αυτοκτονία του αιώνος όπως έλεγα, αν έχανε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα. Από τον Μαρίνο, τον Σαριέγκι, τον Τοτσέ, τον Μαυρία και τα άλλα παιδιά… Τέλειωσε ο Λέτο, τέλειωσε ο ΠΑΟ, αυτός τους κουβάλαγε. Τα έχουμε πει αυτά. Ξεφούσκωσε κι ο Ζέκα με τον Κουίνσι, τέλειωσε ο Παναθηναϊκός εδώ και καιρό.
Μερικοί που λένε ότι θα γίνει ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, είναι στον κόσμο τους. Προσέξτε, πέρσι πάλι ήταν φαβορί ο Ολυμπιακός όταν πήγαινε στο ΟΑΚΑ. Όμως οι αναγνώστες θα θυμούνται ότι πριν το ματς εκείνο, ήμουν πάρα πολύ επιφυλακτικός, όπως και πάρα πολύ επιφυλακτικός ήμουν πριν το περσινό ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Κάποιοι Ολυμπιακοί μάλιστα με έβριζαν στη στήλη. Και είδαμε ότι και στα δύο ντέρμπι πέρσι δεινοπάθησε ο Ολυμπιακός. Τώρα όμως λέω ότι δεν υπάρχει ντέρμπι.
Δεν μπορεί αυτός ο Παναθηναϊκός να κερδίσει τον Ολυμπιακό, όποιους παίκτες και αν βάλει ο Ολυμπιακός. Αρκεί να είναι σοβαρός ο Ολυμπιακός και συγκεντρωμένος, από αυτόν εξαρτάται.
Δεν μπορούσε να κάνει γκολ στην ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός, ακόμα και 5 ώρες να έπαιζαν! Για τον Τοτσέ όταν έβαζε τα γκολ, εγώ έλεγα ότι στην Καλλιθέα είναι ζήτημα αν θα μπορούσε να παίξει. Και δεν είναι σέντερ μπακ αυτά. Τους πήρε και το κέντρο η ΑΕΚ, ο Μάκος ήταν καταπληκτικός, τους πήρε και ο Μανωλάς με την ταχύτητα.
Βλέπω ότι ο Παναθηναϊκός μάλλον δεν γυμνάζεται με ένταση. Μας είχαν πρήξει με τον Φερέιρα, εγώ δεν πιστεύω ότι πιέζει στην προπόνηση αυτός. Δεν βλέπω πρέσινγκ, δεν βλέπω υψηλές εντάσεις, δεν βλέπω σπριντ, ένα μονότονο ποδόσφαιρο παίζει ο Παναθηναϊκός εδώ και πολύ καιρό. Δεν υπάρχει το «πρεσάρω, φουλάρω, σπριντάρω, φεύγω μπροστά». Μια κατοχούλα μπάλας ο Παναθηναϊκός, σαν να είχε τελειώσει το πρωτάθλημα και να έπαιζαν φιλικό αγγαρείας.
Την Κυριακή πάει εκεί ο Ολυμπιακός σαν κουρσάρος! Και τι ανεκδιήγητες αλλαγές, γυρίζει τον Ζέκα δεξί μπακ, τον έχασε τον Κλωναρίδη όταν μπήκε αλλαγή, και έπειτα από ένα τέταρτο τον ξαναέχασε τον Κλωναρίδη, πήγαινε να μπει με τη μπάλα στα δίχτυα. Και τι Νίνης να μπει μετά από τόση απουσία, θυμήθηκε και τον Καραγκούνη που τον έχει θάψει.
Παίκτες σαν πτώματα, αναιμικοί, Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλοι, Κατσουράνηδες, Τοτσέδες, κίτρινοι σαν λεμόνια! Μέχρι και τον διερμηνέα του Φερέιρα κόλλησαν κιτρινίλα! Και κανένα πάθος, ενώ η ΑΕΚ ήταν παθιασμένη, στο πάγκο ο Φερέιρα ήταν κουκουλωμένος μέσα στην κουβέρτα! Χάνεις ρε.
Ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει σούπερ άμυνα, το έχει πιάσει ο Βαλβέρδε φέτος, η άμυνα είναι όλα τα λεφτά, από εκεί ξεκινάς. Με αυτήν την άμυνα προελαύνει και στην Ευρώπη. Έχει ταχύτητα ο Ολυμπιακός, έχει και κάποιους παικταράδες, δουλεύει και ο προπονητής του σωστά. Κόψανε τις βλακείες στο ελληνικό πρωτάθλημα να πετάνε βαθμούς αδικαιολόγητους. Έχει πετύχει και το ροτέισον.
• Ξεκίνησε άριστα ο Ολυμπιακός το ματς, έπαιξε ένα γρήγορο ποδόσφαιρο, ωραίο, ελεύθερο, με αλλαγές θέσεων, να μαρκάρουν και να σπριντάρουν, ο δε Άρης στο α’ ημίχρονο ήταν πλήρης απογοήτευση. Ο προπονητής του Άρη ήταν σαν να μην είχε μελετήσει καθόλου τον Ολυμπιακό! Στο κέντρο και στην άμυνα άφηναν τους παίκτες του Ολυμπιακού σε 6 μέτρα απόσταση, τους επιτηρούσαν από μακριά, τους άφηναν να παίρνουν τη μπάλα και να γυρνάνε ανενόχλητοι, μέχρι και ο Ντιόγο έκανε τον μπαλαντέρ. Ποτέ δεν κόλλησαν πάνω στους αντιπάλους τους, να έχουν και λίγο βάθος πίσω. 4-0 μπορούσε να κέρδιζε ο Ολυμπιακός στη λήξη του ημιχρόνου.
• Για τον Καστίγιο θέλω να πω κάτι. Πέρασε από τον Ολυμπιακό, έφερε και πολλά λεφτά στα ταμεία του συλλόγου, έπαιξε Εθνική Μεξικό, χάθηκε, του δόθηκε πάλι η ευκαιρία να ξαναμπεί στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Βρήκε κάτι από τον εαυτό του φέτος αγωνιστικά. Τι βάφεις τα μαλλιά σου; Έχεις δει τον Μέσι και τον Ρονάλντο να βάφουν τα μαλλιά τους; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Έχεις κάνει παιδί, μεγάλωσες, δείξε τη μαγκιά σου στο γήπεδο με τη μπάλα που παίζεις, άσε τα άλλα.
Μήτρογλου είδα πάλι, τι προσόντα, κεφάλι έχει, πόδι έχει, κορμί ψηλό έχει, απαλλαγή απ’ τον αντίπαλο μαγική έχει, δίχτυα βλέπει, εκεί που είναι αυτός πάει η μπάλα και τον βρίσκει, χάρισμα έχει. Θα του το λέω όμως συνέχεια: Τα ξεπετάγματά του πρέπει να δουλέψει, τις αντοχές του, τα σπριντ χωρίς τη μπάλα, την εκρηκτικότητα. Να πάει να βρει τον Βεντίκο να του δώσει ειδικούς στο αντικείμενο να δουλέψει με ειδική προπόνηση.
• Γενικώς ο Ατρόμητος είναι άλλη ομάδα φέτος, το κατάλαβε ο Δώνης και το άλλαξε το σκηνικό, προσέχει την άμυνα, βγαίνουν μπροστά χωρίς το τσούκου- τσούκου να γυρίζει πόδι με πόδι η μπάλα, ο Γιαννούλης βγαίνει ωραία από αριστερά, ο Τάτος είναι ανεβασμένος, έχουν και τον γκολτζή τον Μήτρογλου, προχωράνε.
• Να μην ξεχάσω τον Αμπντούν. Ήταν πολύ καλός. Τον Αμπντούν όταν τον έβριζε ο κόσμος, είχα πει στη στήλη ότι καλά κάνει και τον στηρίζει ο Βαλβέρδε, έχει προσόντα, μπορεί να βοηθήσει. Βρήκε τη φυσική του κατάσταση και δείχνει την αξία του. Ξέρει μπάλα, πατάει γερά, είναι μπουκαδόρος, είναι γρήγορος, και πρεσάρει, βοηθάει πίσω. Το κακό είναι ότι δεν σκοράρει. Είναι εκνευριστικό που δεν σκοράρει. Όμως από αυτούς που έχουμε, δικαίως παίζει ο Αμπντούν στην 11άδα. Ο Καζίμ είναι τεμπελάκος, δεν έχει πνευμόνια, ο δε Φετφατζίδης πέταξε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν.

πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: