Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Εν τη παλάμη και ούτω … βοήσουσι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

Έχει καεί στο γάλα … ο κόσμος του ΠΑΟΚ με τους λογής λογής επενδυτές! Φυσά λοιπόν, και στο γιαούρτι. Όχι μόνον ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Σε κάθε ομάδα ο κόσμος της είναι κουμπωμένος!
Εν τη παλάμη και ούτω … βοήσουσι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ!
Γράφει ο Άρις Νικολάκης...
Άκουσε τόσα πολλά, πάρα πολλά. Κι είδε μία «τρύπα στο νερό». Θεωρεί, ότι τον εξαπάτησαν πουλώντας οράματα κι ελπίδες. Ως εκ τούτου γυρίζει την πλάτη σε κάθε νέα εμφάνιση επενδυτή επί σκηνής της ομάδας του ..
Όταν μάλιστα, η Ελλάδα τη σήμερον ημέρα ταλαντεύεται στην κόψη του ξυραφιού. Με τα σαγόνια της πτώχευσης να χάσκουν κάτω της … Γεννάται εύλογα η απορία: Πως και γιατί ένας επιχειρηματίας κόπτεται, για να επενδύσει στο επαγγελματικό της ποδόσφαιρο; Το οποίο μάλιστα, απαξιώνεται αλλά κι αμαυρώνεται από την Πολιτεία κι από τους φορείς του; Ναι, γνωρίζουμε , ότι απάντηση δεν θα πάρουμε. Χωρίς τούτο βέβαια, να ικανοποιεί την απορία μας.
Στη Θεσσαλονίκη ήδη φούντωσαν πάλι, φήμες επιστροφής του ομογενούς Ιβάν Σαββίδη επί σκηνής ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αιτία; Μία τυχαία συνάντηση του – σε πτήση από Θεσσαλονίκη σε Αθήνα - με τον τέως πρόεδρο της Θοδωρή Ζαγοράκη. Μετά τη συνάντηση αυτή φέρονται να είχαν και μία άλλη … επίγεια στην οποία φυσικά, εκτός των άλλων θα συζήτησαν και τα περί ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Περαιτέρω λεπτομέρειες δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.
Οι ανάγκες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για επενδυτές είναι δεδομένες. Χωρίς αυτούς οι προβλέψεις για το μέλλον της δεν είναι απλά, δυσοίωνες. Είναι κακές στραβές κι ανάποδες. Με λίγα λόγια; Χωρίς επενδυτές η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει μέλλον. Εδώ δεν έχει και το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα έχει; Τόσο απλά!
Τι σημαίνει αυτό; Ο Ιβάν Σαββίδης θα μπορούσε – με την οικονομική του επιφάνεια – να αποτελέσει το Μεσσία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κίνητρο όμως, δεν είναι μόνον η φερόμενη αγάπη του για την ομάδα η οποία στην Ελλάδα εκφράζει τις ρίζες του. Κίνητρο είναι κι η αξιοποίηση της επένδυσης του για κερδοφόρα αποτελέσματα. Τέτοια περίπτωση φυσικά, ούτε με τηλεσκόπιο δεν διακρίνεται στον ορίζοντα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Εξάλλου κι ο Ιβάν Σαββίδης ήταν σαφής στην προηγούμενη εμπλοκή του σε συζητήσεις για την αγορά του πακέτου των μετοχών της. Απαίτησε αλλαγή του αθλητικού νόμου έτσι ώστε οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, να αποτελούν πλέον, ιδιοκτησία της ΠΑΕ ! Ακούγεται υπερβολικό αλλά είναι αληθινό.
Ένα βουνό χρήμα θα βάλει ο ομογενής επιχειρηματίας κι εξ απορρήτων του Ρώσου ηγέτη Βλάντιμιρ Πούτιν. Άδικο έχει, να απαιτεί ανταλλάγματα ή εγγυήσεις; Από την άλλη πλευρά όμως, δεν είναι δύσκολο να παραχωρηθεί το γήπεδο της Τούμπας σε έναν επενδυτή. Είναι δύσκολο να πεισθεί η ΓΣ του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ να την παραχωρήσει. Εκτός κι εάν κι εφ όσον ο Ιβάν Σαββίδη βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Κι αποδείξει εμπράκτως κι επί μακρόν, ότι επενδύει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ κι ουχί στην περιουσία της…
Με άλλα λόγια; Στην Τούμπα οι πόρτες είναι ανοικτές και τα σκυλιά δεμένα, για επενδυτές αλλά … Εν τη παλάμη και ούτω βοήσουσι. Και με τα λεφτά στο χέρι επενδυτές ακούν αλλά επενδυτές δε βλέπου. Χρόνια τώρα!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: