Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Την «κατασπάραξαν»

Την «κατασπάραξαν»
Ούτε καν περιθώρια αντίδρασης στην Γκιμαράες δεν άφησε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τα «λιοντάρια» σάρωσαν με 5-0 την αντίπαλό τους στο «Ντραγκάο», στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 22η αγωνιστική της Superliga και βρέθηκαν ξανά στην πέμπτη θέση, ισόβαθμη με τη Μαρίτιμο και ξαναπέκτησαν πολλές ελπίδες για την έξοδο στο Europa League. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν τις ελπίδες τους να διεκδικήσουν την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παραμένοντας στην έκτη θέση, εννιά βαθμούς από τις προνομιούχες θέσεις.

Οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1964 δεν ήταν τόσο αποτελεσματικοί στο πρώτο ημίχρονο, σημειώνοντας μόνο ένα τέρμα με τον Φαν Φολσβίνκελ στο 21’ και χάνοντας πολλές ευκαιρίες. Όμως, στο δεύτερο ήταν πιο εύστοχοι και σημείωσαν άλλα τέσσερα τέρματα, με τους Φερνάντεζ στο 50’, Ιζμαϊλοφ με πέναλτι στο 71’ και Γέφρεν στο 81’ και στο 90’.


Η σύνθεση της Σπόρτινγκ: Ρουί Πατρίσιο, Πόλγκα, Εβάλντο, Ζοάο Περέιρα, Ξαντάο, Σαάρς, Καπέλ, Ματίας Φερνάντεζ (68’ Αντρέ Μάρτινς), Ελίας, Φαν Φονσβίνκελ (83’ Ρίμπας), Ιζμαϊλοφ (78’ Γέφρεν)

Τέτοιο «δώρο» δεν θα μπορούσε να μην το δεχτεί κάποιος… Έτσι έκανε και η Μπενφίκα. Οι «αετοί» νίκησαν με 2-1 στην έδρα της Πάσος Φερέιρα, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Superliga και πλησίασαν στον ένα βαθμό την πρωτοπόρο Πόρτο στη δεύτερη θέση, μετά την ισοπαλία που παραχώρησαν οι «δράκοι» στην Ακαντέμικα το Σάββατο και έμειναν «ζωντανοί» στο «κυνήγι» του τίτλου τις επόμενες οκτώ αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν λίγο πιο ψηλά από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και, παρά το ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Μίτσελ στο 28’, μέσα σε πέντε λεπτά «ανέτρεψαν» την κατάσταση με τα τέρματα των Γκαϊτάν στο 63’ και Σέζαρ στο 68’. Οι αποβολές των Μίτσελ στο 76’και Ρικάρντο στο 88’ βοήθησαν τους Λουζιτανούς να επικρατήσουν.


Η σύνθεση της Μπενφίκα: Αρτουρ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Ζαρντέλ, Καπντεβίλα, Τσάβι Γκαρσία, Μπρούνο Σέζαρ, Βίτσελ, Καρντόζο (91’ Ροντρίγκο), Νολίτο (46' Γκαϊτάν), Σαβιόλα (46' Νέλσον Ολιβέιρα)


«Έβγαλαν τα μάτια» τους στην προσπάθεια για την έξοδο στην Ευρώπη οι Ολιανένσε και Νασιονάλ στο «χορταστικό» 4-4 στην έδρα της πρώτης. Ξέφυγαν από τις επικίνδυνες θέσεις οι Μπέιρα Μαρ και Ρίο Αβε, μετά το 1-0 και το 3-0 επί των Ζιλ Βιθέντε και Σετούμπαλ στις έδρες τους αντίστοιχα, με την τελευταία να βρίσκεται κοντά στις επικίνδυνες θέσεις.

Αναλυτικά, η 22η αγωνιστική:


Παρασκευή 9/3

Μαρίτιμο-Φεϊρένσε 2-1
(12’ Σάμι, 90' + 3' Φίντελις – 45’ + 2’ Ρόμπσον)

Σάββατο 10/3

Μπράγκα-Λεϊρία 2-1

Πόρτο-Ακαντέμικα 1-1

Κυριακή 11/3 (18:00)

Μπέιρα Μαρ-Ζιλ Βιθέντε 1-0

Ολιανένσε-Νασιονάλ 4-4

Ρίο Αβε-Σετούμπαλ 3-0

Πάσος Φερέιρα-Μπενφίκα 1-2

Σπόρτινγκ-Γκιμαράες 5-0


Η επόμενη (23η) αγωνιστική:

Φεϊρένσε-Μπράγκα
Γκιμαράες-Ολιανένσε
Ακαντέμικα-Πάσος Φερέιρα
Νασιονάλ-Πόρτο
Λεϊρία-Ρίο Αβε
Ζιλ Βιθέντε-Σπόρτινγκ
Σετούμπαλ-Μαρίτιμο
Μπενφίκα-Μπέιρα Μαρ


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: