Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Το πρωτάθλημα χάθηκε από το …ταμείο!!

Ήταν εμφάνιση μικρής ομάδας αυτή του Παναθηναϊκού το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός.
Το πρωτάθλημα χάθηκε από το …ταμείο!
Οι «πράσινοι»… κούρεψαν τα ίδια τους τα όνειρα παίζοντας άθλια στο ματς που, υποτίθεται, θα κέρδιζαν με… κάτω τα χέρια προετοιμαζόμενοι για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Ήταν φανερό ότι όπως θάλεγε κι ο Άγγελος Αναστασιάδης παλαιότερα, τα παλληκάρια δεν μπορούσαν. Οι… μπαταρίες είχαν τελειώσει. Η ενέργεια είχε καταναλωθεί.
Η εύκολη λύση είναι να τα ρίξει κανείς στους παίκτες. Όπως έγινε κι από τον Άγγελο Φιλιππίδη μετά το ματς της Ριζούπολης. Το πιο δύσκολο είναι να αναζητήσεις τους πραγματικούς ενόχους.
Μόνο που κάποια πράγματα δεν κρύβονται. Η ομάδα του Παναθηναϊκού στήθηκε όπως όπως το περασμένο καλοκαίρι με περιορισμένο μπάτζερ για να δει η διοίκηση τι θα κάνει με το νέο επενδυτή. Στον Φερέιρα επαναλάμβαναν ότι μόλις βρεθεί επενδυτής όλα θα αλλάξουν.
Μια «προσωρινή κατάσταση» κλήθηκε να διαχειριστεί ο Φερέιρα βάζοντας ως στόχο η ομάδα να αλλάξει εντελώς φυσιογνωμία τον Ιανουάριο στις μεταγραφές. Μέχρι τότε θα είχε βρεθεί ο επενδυτής, τα λεφτά θα… φύτρωναν στη Παιανία κι ο Παναθηναϊκός θα γινόταν και πάλι η μεγάλη, πλούσια και αξιόπιστη ομάδα που όλοι ήξεραν.
Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό και τον Φερέιρα βεβαίως ο επενδυτής δεν ήρθε ποτέ. Τον Ιανουάριο ο Παναθηναϊκός είχε… απαγορευτικό μεταγραφών από την ΟΥΕΦΑ κι ο Φερέιρα εκτός όλων των άλλων είδε βασικούς του ποδοσφαιριστές να τραυματίζονται. Πριν τον Λέτο και το απίστευτο σήριαλ «τη Κυριακή παίζει» προηγήθηκαν οι Χριστοδουλόπουλος, Νίκης, αλλά και πολλοί άλλοι.
Έτσι οι «πράσινοι» ποδοσφαιριστές φορτώθηκαν ένα φορτίο που όπως αποδείχτηκε αδυνατούσαν να σηκώσουν. Παίζοντας οι ίδιοι και οι ίδιοι, σπάζοντας κάθε ρεκόρ ενσωμάτωσης στην ομάδα των παικτών που αποκτήθηκαν τον Ιούνιο (ουσιαστικά μόνο ο Ρούντολφ μπορεί να θεωρηθεί… χαμένη μεταγραφή), έπαιξαν το χαρτί του πρωταθλητισμού σχεδόν μέχρι το τέλος.
Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Σε ένα περιβάλλον εχθρικό, έχοντας μόνο τη συμπαράσταση του κόσμου προσπάθησαν να ξεπεράσουν τα όριά τους. Δεν τα κατάφεραν. Άλλωστε όπως συνήθως συμβαίνει βρέθηκαν κάποιες στιγμές και οι… πρόθυμοι που τους έβαλαν ένα δύο εμπόδια πάραπάνω. Αυτά όμως είναι μέσα στο παιχνίδι.
Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός έμεινε… γυμνός από τους ίδιους ανθρώπους που λογικά θα έπρεπε να τον έχουν… κορώνα στο κεφάλι τους. Που έχουν επενδύσει χρήματα σε αυτόν. Οι μέτοχοί του ήταν προκλητικά απόντες στη προσπάθεια που έγινε μέσα στο γήπεδο. Έμειναν στην άκρη και περίμεναν. Αν η ομάδα τους έπαιρνε το πρωτάθλημα θα είχαν με δεδομένο τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την ευκαιρία να βρουν κάποιον επενδυτή. Τώρα που η συμμετοχή περνά από δύσκολα μπαράζ θα συνεχίζουν να λουφάζουν…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: