Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Γιατί τον πληγώνει η Τούμπα;

Ο ΠΑΟΚ έχει φροντίσει με την αγωνιστική του συμπεριφορά να πληγώνεται εκεί που κάποτε ήταν η ισχυρότερη βάση των όσων πετύχαινε. Οι πληγές του δημιουργούνται στον φυσικό του χώρο, την Τούμπα. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας
Γιατί τον πληγώνει η Τούμπα;
Το θέμα είναι γιατί συμβαίνει το γεγονός αυτό. Η μία δικαιολογία, αφορά τα όσα είπε ο Μπόλονι στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της ήττας από τον Αστέρα Τρίπολης.
Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει σε ποιότητα και δυσκολεύεται περισσότερο όταν είναι να χτίσει και λιγότερο όταν δεν έχει υποχρέωση δημιουργίας όπως στα εκτός έδρας παιχνίδια.
Το θέμα είναι πως αναφέρθηκε και στο ότι πρέπει να χτίσει γρήγορα, κάτι που θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κάνει αν στον τελευταίο αγώνα ξεκινούσε τον Γεωργιάδη αντί του Νιμανί.
Σίγουρα ο ΠΑΟΚ περνάει μία φάση πολύ δύσκολη αγωνιστικά, έχοντας εμφανίσει τα καλά και τα στραβά του ως ομάδα.
Το ζητούμενο από εδώ και στο εξής είναι το τι θα γίνει μέχρι το τέλος της σεζόν. Αυτή η … κατάρα της Τούμπας δεν πρέπει να ακολουθήσει την ομάδα μέχρι και τα πλέι οφ, γιατί όλοι γνωρίζουν πως ομάδα που δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της δεν έχει καμία τύχη στη συγκεκριμένη διαδικασία.
Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε βέβαια σε δύο αγώνες από αυτούς που δεν κέρδισε σε αυτό το διάστημα του 1,5 μήνα, να φύγει νικητής από το γήπεδο. Με Ατρόμητο και Άρη. Όμως η ατυχία τον χτύπησε ανελέητα και στις δύο περιπτώσεις.
Ο ΠΑΟΚ φεύγει τώρα σε δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις με Παναιτωλικό και Κέρκυρα και θα πρέπει να έχει συνέλθει μέχρι τότε. Η αλλαγή του κλίματος της Τούμπας αφορά τον προπονητή που πρέπει να προσεγγίζει καλύτερα τους αγώνες, αλλά και τους παίκτες που παρουσιάζονται με έλλειψη συγκέντρωσης κυρίως στην έναρξη των εντός έδρας αγώνων.
Σίγουρα ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται χειρότερος στη δημιουργία από την εποχή που είχε κυρίως τον Βιεϊρίνια στη σύνθεσή του, αλλά αυτός δεν μπορεί να είναι και ο μοναδικός λόγος που εντός έδρας παρουσιάζεται φοβικός και πολύ κακός ανά διαστήματα.
Πηγή: paok24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: