Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

"Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει τίτλο"

O Μπρούνο Τσιρίλο σε συνέντευξή τoυ στην εκπομπή "Superleague Experts" στο Novasports2, μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο παίκτης του ΠΑΟΚ:
Για το αν προσπαθεί να κλέψει τη δόξα του Σαλπιγγίδη: "Δουλειά μου είναι να μη δεχόμαστε γκολ και εκεί προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου."
Για το γεγονός ότι ο Σαλπιγγίδης έφτασε τα 100 γκολ: "Είμαι ευχαριστημένος για εκείνον. Του αξίζει. Είναι πολύ καλός παίκτης και άψογος επαγγελματίας και αγαπάει πολύ την ομάδα. Είναι πάντα καλό για έναν επιθετικό να βάζει καλό, όπως και για την ομάδα του. Εγώ του εύχομαι να βάλει κι άλλα για να μας βοηθήσει."
Για το αν είναι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του μέχρι τώρα: "Σίγουρα διανύουμε μία πολύ καλή περίοδο. Χάσαμε κάποιους βαθμούς στην αρχή. Αυτή τη σεζόν έχουμε πολλά προβλήματα τραυματισμών. Δεν είναι εύκολο να παίζεις συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά πιστεύω ότι μέχρι τώρα τα έχουμε πάει καλά και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχουμε."
Για το τι φταίει και ο ΠΑΟΚ έχει μείνει πίσω στο πρωτάθλημα: "Πιστεύω ότι για εμάς το πιο σημαντικό πρόβλημα ήταν οι τραυματισμοί. Ήταν δύσκολο να ξεκουραστούμε μετά από κάθε αγώνα, λόγω του ότι είχαμε ματς κάθε τρεις μέρες. Πιστεύω ότι αυτοί είναι οι λόγοι που μας κράτησαν πίσω."
Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο: "Θα είναι ένας σπουδαίος αγώνας και για τις δύο ομάδες. Θα είναι μία ωραία μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο."
Για το αν είναι δύσκολος αντίπαλος ο Πάντελιτς: "Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του. Μακάρι με εμάς να μην παίξει καλά. Αλλά ξαναλέω ότι θα είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι."
Για την αμυντική λειτουργία μιας ομάδας: "Σίγουρα η άμυνα για μία ομάδα είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Κατά τη γνώμη μου ο πρώτος αμυντικός είναι ο επιθετικός. Αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους όλοι, όλα θα πάνε καλά στην αμυντική λειτουργία μιας ομάδας."
Για το τι θεωρεί ότι άλλαξε φέτος και ο ΠΑΟΚ δέχεται περισσότερα γκολ σε σχέση με την περασμένη περίοδο: "Πέρσι η άμυνά μας ήταν καταπληκτική. Δεν ήμασταν μόνο οι καλύτεροι στην Ελλάδα, αλλά και ευρωπαϊκά. Φέτος, ξεκινήσαμε με προβλήματα. Παρ' όλα αυτά όλοι δουλεύουμε πάνω σε αυτό για να το διορθώσουμε. Θέλουμε να γυρίσουμε στα περσινά δεδομένα."
Για το αν επηρέασαν τον ίδιο και την ομάδα του οι αλλαγές στην τεχνική ηγεσία της ομάδας: "Δεν ήταν εύκολο το ότι αλλάξαμε τρεις προπονητές μέσα σε αν μικρό χρονικό διάστημα. Κάθε προπονητής έχει δική του λογική και για εμάς αυτό δεν είναι εύκολο. Και εμένα μου στοίχισε αυτό. Τελευταία πάω πολύ καλά και θέλω να συνεχίσω έτσι. Ελπίζω να πηγαίνω καλά και στο μέλλον."
Για το αν θέλει να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ: "Είμαι πολύ ευτυχισμένος στον ΠΑΟΚ. Όλα είναι καλά στην ομάδα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην ομάδα που θέλουν το καλό μου. Θα με ευχαριστούσε πολύ να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ."
Για το τι θυμάται πιο έντονα από το 2010: "Σίγουρα η γέννηση της κόρης μου είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου. Πέρασα μία σεζόν φανταστική με τον ΠΑΟΚ. Θα θυμάμαι την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ, την καλή πορεία στα πλέι οφ."
Για τον τρόπο που ζει τα παιχνίδια: "Θα ήθελα να εξηγήσω ότι στην προσωπική μου ζωή δεν είμαι έτσι. Πιστεύω ότι στο γήπεδο βγάζω μεγάλο πάθος. Μέσα μου νιώθω ότι είμαι μικρό παιδί. Κουβαλάω ένα μεγάλο πάθος μέσα μου και αυτό με βοηθάει πολύ στην καριέρα μου."
Για το ποια είναι η άποψή του για τους νεαρούς παίκτες του ΠΑΟΚ: "Χαίρομαι πάρα πολύ που ο ΠΑΟΚ χρησιμοποιεί νέους παίκτες, γιατί πιστεύω πως το μέλλον του ποδοσφαίρου είναι οι νεαροί παίκτες. Ο ΠΑΟΚ τώρα έχει δύο πολύ καλούς παίκτες και τον Κάτσε που πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν κάτι πολύ καλό στο μέλλον. Ο Αθανασιάδης και ο Τσουκαλάς είναι δύο μεγάλες εκπλήξεις. Παίζουν πάρα πολύ καλά. Δεν πρέπει να πα΄ρουν τα μυαλά τους αέρα. Εμείς από την πλευρά μας, πρέπει να τους βοηθήσουμε. Αποτελούν το μέλλον του ΠΑΟΚ και τους εύχομαι να κάνουν μία μεγάλη καριέρα."
Για τον Μάκη Χάβο και την παρουσία του μέχρι τώρα στον πάγκο του ΠΑΟΚ: "Είναι μία έκπληξη η πορεία του. Πολλοί έλεγαν ότι θα αντικατασταθεί. Έδειξε ότι είναι γνώστης του ποδοσφαίρου και του αξίζει να μείνει στην ομάδα. Είμαστε ευχαριστημένοι από εκείνον, αφού μας ηρεμεί και μας κάνει να νιώθουμε καλά. Δεν μας πιέζει και πιστεύει πολύ σε εμάς. Τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει δείχνουν τη δουλειά του. Μας έχει βοηθήσει πολύ. Έδειξε εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά που είπαμε πριν και αυτό δείχνει ότι είναι μία προσωπικότητα που ξέρει από ποδόσφαιρο και του εύχομαι τα καλύτερα."
Για το ενδιαφέρον των Άραβων επενδυτών για τον ΠΑΟΚ και την επιρροή που θα έχουν στο μέλλον του ΠΑΟΚ: "Σίγουρα τα χρήματα, αν έρθουν, θα κάνουν μεγάλη διαφορά. Μιλάμε εδώ και λίγο καιρό για αυτήν την καινούργια κατάσταση που μπορεί να δημιουργηθεί στον ΠΑΟΚ. Όλοι εμείς περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί. Πιστεύω, όμως, ότι στο ποδόσφαιρο πέρα από τους ποδοσφαιριστές και τα λεφτά μετράνε τα πλάνα που υπάρχουν σε μία ομάδα. Όταν μία ομάδα φτιάχνει σχέδια και τα ακολουθεί μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις ομάδες. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ αν έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο, μπορεί να κάνει πολλά χωρίς πολλά χρήματα. Το αποδείξαμε και πέρσι που κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ήμασταν κοντά στο να πάρουμε το πρωτάθλημα με λίγα λεφτά. Κάναμε κάτι καλό τα τρία τελευταία χρόνια και πρέπει να συνεχίσουμε."
Για τους στόχους του ΠΑΟΚ φέτος, δεδομένης της μεγάλης διαφοράς από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: "Σίγουρα οι πόντοι της διαφοράς με τους πρώτους είναι πολλοί. Είναι δύσκολο να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά όχι ακατόρθωτο. Εμείς έχουμε στόχο να πάμε καλά σε όλες τις διοργανώσεις. Έχουμε παιχνίδια σε μία μεγάλη διοργάνωση, όπως το Γιουρόπα Λιγκ, περάσαμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά πιστεύω ότι, πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Πρέπει να συγκεντρωνόμαστε σε κάθε αγώνα, να νικάμε, όπου μπορούμε και στο τέλος να δούμε τι θα έχουμε καταφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: