Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης η Μπενφίκα

Η Μπενφίκα μπήκε ξανά δυνατά στο κυνήγι της πρόκρισης στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την εύκολη νίκη που πέτυχε κόντρα στην πρωτοπόρο του ομίλου, Λιόν. Οι "αετοί" νίκησαν τους Γάλλους με 4-3 και πλησίασαν στο βαθμό τη Σάλκε που βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα και πίεζαν για το γκολ, αλλά αυτό ήρθε από την Μπενφίκα στο 20' με κεφαλιά του Καρντέκ, μετά από φάουλ του Μάρτινς. Ο τελευταίος ήταν ο δημιουργός και του δευτέρου τέρματος των γηπεδούχων, με τον Κοεντράρο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 31'. Οι "αετοί" πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά τριών τερμάτων, καθώς στο 43' ο Μάρτινς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιορίς πραγματοποίησε άσχημη έξοδο και ο Γκαρσία με κεφαλιά σημείωσε το τρίτο τέρμα της ομάδος του.

Ο Μάρτινς συνέχιζε να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του, μοιράζοντας ασίστ λες και έπαιζε μπάσκετ. Στο 68' "βρήκε" τον Κοεντράο και ο τελευταίος με έξοχο πλασέ "κρέμασε" τον Γιορίς ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Οι παίκτες της Μπενφίκα μάλλον πίστεψαν πως κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι και έσβησαν τις μηχανές, δίνοντας την ευκαιρία στη Λιόν να πλησιάσει στο γκολ, σημειώνοντας τρία τέρματα στα τελευταία 15 λεπτά. Στο 75' ο Γκουρκίφ με πλασέ πέτυχε το 4-1, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Γκομίς με προβολή μείωσε σε 4-2. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λοβρέ εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Ρομπέρτο και σε κενή εστία δε δυσκολεύτηκε να γράψει το τελικό 4-3.

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)
Γήπεδο: "Ντα Λουζ"

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς): Ρομπέρτο, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Νταβίντ Λουίς, Σέζαρ Πεϊσότο, Κοεντράο, Κάρλος Μάρτινς (75' Μενέσες), Χάβι Γκαρσία, Σαβιόλα (70' Χάρα), Αϊμάρ, Αλαν Καρντέκ (72' Γουέλντον)
ΛΙΟΝ (Κλοντ Πιέλ): Λιορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Ντιακατέ (59' Γκομίς), Λόβρεν, Πιάνιτς (71' Μακούν), Γκοναλόν, Γκουρκίφ, Μπαστός, Μπριάν, Πιε (71' Λακαζέτ)

Χάποελ Τελ Αβίβ - Σάλκε

Χωρίς νικητή και γκολ τελείωσε ο αγώνας Μακάμπι-Σάλκε, αποτέλεσμα που διατηρεί τους Γερμανούς στη δεύτερη θέση του β' ομίλου, ενώ για τους Ισραηλινούς αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός που κατέκτησαν φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Μέχρι τώρα μετρούσαν τρεις ήττες σε αντίστοιχα ματς.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, ωστόσο αυτή αποδείχτηκε άκαρπη, αφού δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των παικτών του Φέλιξ Μάγκατ. Οι Γερμανοί κάλυπταν συνεχώς χώρους, ενώ θα μπορούσαν να είχαν "κλέψει" τη νίκη στο 87', όμως ο Εντού με κεφαλιά δε σημάδεψε σωστά και έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)

ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ελι Γκούτμαν): Ενγεάμα, Μποντάρβ, Μπαντίερ, Ντα Σίλβα (42' Φράνσμαν), Μπεν Νταγιάν, Βερμούτ, Ζάχαβι, Αμπούτμπουλ, Τουάμα (61' Σιβόν), Ταμούζ, Μπεν Σαχάρ (70' Μάρε)
ΣΑΛΚΕ (Φέλιξ Μάγκατ): Νόιερ, Χεβέντες, Μετσέλντερ, Ουτσίντα, Εσκουδέρο, Κλούγκε (46' Μόριτς), Χουράδο, Ράκιτιτς (74' Εντου), Φαρφάν (81' Ντεάκ), Χούντελααρ, Ραούλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: