Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Κρατάει μόνο την πρόκριση

Ο Ολυμπιακός χωρίς να θέλξει με την απόδοση του κατάφερε να περάσει στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος επικρατώντας της Ηλιούπολης με 1-0. Ο Μάρκο Πάντελιτς ήταν ο "χρυσός" σκόρερ των νικητών στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μαράμα τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί το 90λεπτο. Επόμενος αντίπαλος των "ερυθρόλευκων" ο Αστέρας Τρίπολης στην έδρα της ομάδας της Αρκαδίας.

Κάποιοι παίκτες περίμεναν την ευκαιρία για να δείξουν στον Ερνέστο Βαλβέρδε πως αξίζουν θέση στην ενδεκάδα, ωστόσο αυτή την κλώτσησαν στο παιχνίδι με την Ηλιούπολη. Εκτός από τον Μοντέστο ο επόμενος παίκτης που διακρίθηκε ήταν ο 12ος, ο κόσμος της ομάδας που έδωσε και πάλι δυναμικό "παρών".

Η Ηλιούπολη δεν χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν και αυτό επειδή οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή. Ο Νέμεθ δεν μπορούσε να παίξει το ρόλο του Φουστέρ, ενώ και ο Μήτρογλου αδυνατούσε να ανοίξει χώρους γα τους συμπαίκτες του. Ο Ουρτάδο χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να μπει στο παιχνίδι και να συνεργαστεί με τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Το μόνο δίδυμο που τα πήγε καλά ήταν το κεντρικό της άμυνας με τον Μοντέστο να εκτελεί και χρέη πλέι μέικερ, ενώ ο Ποτουρίδης έβγαινε νικητής σε μάχες με τον προσωπικό του αντίπαλο που ήταν ο Κάμπας.

Η μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός απείλησε ουσιαστικά στο πρώτο μέρος ήταν προς το τέλος με τον Μήτρογλου να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την ασταθή απόκρουση του Μαράμα, ύστερα από σουτ του Χολέμπας.

Η Ηλιούπολη δεν άλλαξε σε τίποτα τον τρόπο που αγωνιζόταν. Ο Παραράς σε πιο ελεύθερο ρόλο στην άμυνα "καθάριζε" όλες τις φάσεις και δεν επέτρεπε μαζί με τους συμπαίκτες του να βρεθεί ο Μαράμα απέναντι από κάποιον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

Ο Βαλβέρδε ανακάτεψε την τράπουλα βάζοντας τον Ντουντού στη θέση του Ουρτάδο, έτσι ώστε να εξασφαλίσει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, πέρασε τον Νέμεθ στα πλάγια, βάζοντας τον Πάντελιτς δίπλα από τον Μήτρογλου, ενώ ο Φετφατζίδης μπήκε για να βοηθήσει στην οργάνωση του παιχνιδιού, καθώς ο Ρόμενταλ δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ο Βαζάκας προσπάθησε να ενισχύσει το κέντρο του και να δώσει λίγες πνοές στην επίθεση, από όπου ξεκινούσε η πίεση.

Στο 56' ο Πάντελιτς δεν μπόρεσε να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 85' στη μοναδική φορά που πιάστηκε στον... ύπνο η άμυνα της Ηλιούπολης αντί να σουτάρει προσπάθησε να σιγουρέψει το γκολ πασάροντας στον Μήτρογλου, ωστόσο ο Παραράς έκοψε. Η τρίτη ήταν και η... φαρμακερή με τον διεθνή επιθετικό να σκοράρει με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Γκαλίτσιου από τα δεξιά.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός πήρε μία αγχωτική νίκη, προβληματίζοντας με την απόδοση του. Αντίθετα η Ηλιούπολη "έφυγε" από το θεσμό με ψηλά το κεφάλι κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

ΔΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάραμα - Πάντελιτς

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Γιώργος Βαζάκας) : Μάραμα, Στεφανίδης, Ηλιόπουλος, Φούφουλας, Ουρόσεβιτς (68' Σικαλιάς), Παραράς, Κρητικός (57' Νατσέφσκι), Κατεμής, Νικοπόπουλος, Δημήτρης, Κάμπας (77' Λεοντίου).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε) : Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Χολέμπας, Ποτουρίδης, Μοντέστο, Ουρτάδο (59' Ντουντού), Ρόμενταλ (73' Φετφατζίδης), Γ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Νέμεθ, Ζαϊρί (53' Πάντελιτς).
(3/11 18:56)

Δεν υπάρχουν σχόλια: