Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Γύρισε εκεί που ανήκει!!

Ο Χρήστος Σούτος γράφει για τα play off της Football League.

Γύρισε εκεί που ανήκει
Με την συμπλήρωση και της τελευταίας αγωνιστικής στην διαδικασία των play- off της Football League, οριστικοποιήθηκε η τετράδα των ομάδων που θα πάρουν μέρος τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Superleague.

Τους Απόλλωνα, Εργοτέλη και Καλλονή, που κέρδισαν την απευθείας άνοδο, θα συντροφεύσει στα μεγάλα σαλόνια ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρινίου, αν και της αρκούσε να μην χάσει, πέρασε από την έδρα του Ολυμπιακού Βόλου με 2-1 χάρη στα γκολ του μεγάλου ηγέτη της την φετινή σεζόν, Ανρί Καμαρά, και του Χρήστου Κουτσοσπύρου.

Η επιστροφή του Παναιτωλικού είναι νίκη για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά. Πρόκειται για μια οργανωμένη ομάδα με στιβαρή διοίκηση και σοβαρούς ανθρώπους που απέχουν συνειδητά από παρασκηνιακές τακτικές και υπόγειες συνεννοήσεις που τόσο έχουν βλάψει το κύρος του ποδοσφαίρου στην χώρα μας. Η παρουσία του Φώτη Κωστουλα στον προεδρικό θώκο μετέτρεψε τον Παναιτωλικό από μια απλή ομάδα της περιφέρειας με κόσμο σε έναν σύγχρονο σύλλογο με πιστό κοινό.

Αναμόρφωσε το γήπεδο, συμμάζεψε αρκετά τα πράγματα στις κερκίδες, με θλιβερή εξαίρεση το άτυχο περιστατικό της εντός έδρας αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό Βόλου, δεν δίστασε να τα βάλει με τους οργανωμένους για το συμφέρον της ομάδας του, αλλά κυρίως επένδυσε σε έναν χώρο που δυστυχώς παραδοσιακά φροντίζει να απομακρύνει ανθρώπους του δικού του ήθους και ποιότητας.

Είναι πολύ θετικό ότι στην επόμενη μέρα της Superleague έρχονται να προστεθούν παράγοντες με υγιή ποδοσφαιρική σκέψη, νοικοκύρηδες που δεν έχουν σκοπό να φεσώσουν την αγορά και να δημιουργήσουν αντί για ομάδες χρέη. Παράγοντες που δεν ενδιαφέρονται για την προσωπική τους προβολή και δεν έχουν το ποδόσφαιρο για κύριο επάγγελμα. Ο Βελλής, επικεφαλής του Απόλλωνα, ο Κωστούλας του Παναιτωλικού, η οικογένεια Παπουτσάκη στον Εργοτέλη κοσμούν το άθλημα και καλό είναι να μένουν στο χώρο.

Σε ότι έχει να κάνει με τους υπόλοιπους τρεις, τον Ηρακλή, την Νίκη και τον Ολυμπιακό, που το τέλος μιας ιδιαίτερα κοπιαστικής σεζόν τους βρίσκει ξανά στην Football League απαιτείται πρωτίστως ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Έφθασαν μια ανάσα από την άνοδο και είναι λογικό να αισθάνονται κάπως απογοητευμένοι. Ειδικότερα ο Ολυμπιακός που είχε την ευκαιρία να πάρει αυτός το εισιτήριο, και μάλιστα εντός έδρας, απέναντι στους Αγρινιώτες.

Η επόμενη χρονιά θα είναι σαφώς πιο μαζεμένη από απόψεως αγωνιστικών υποχρεώσεων και για ομάδες με νοικοκυριό και πλάνο θα είναι πιο εύκολο να πετύχουν τον στόχο τους. Για τους χθεσινούς θριαμβευτές ελπίζω η προηγούμενη περιπέτεια τους στην Α’ Εθνική να αποτελέσει ικανό παράδειγμα έτσι ώστε να αποφύγουν τα λάθη που τους οδήγησαν στην άμεση πτώση τους.

Ούτε τρελές μεταγραφές χρειάζονται, ούτε να διαλύσουν την τωρινή ομάδα γεμίζοντας το ρόστερ τους με αμφιβόλου ποιότητας ξένους ή με Έλληνες λεγεωνάριους που θα έρθουν για να κολλήσουν απλώς τα τελευταία ένσημα τους. Παίκτες όπως ο τερματοφύλακας Στεφανάκος, ο Πασάς και ο Μπακάκης μπορούν να αποτελέσουν τον κορμό για την επόμενη σεζόν με τον σύλλογο να επενδύει σε αυτούς. Ο Καμαρά, παρά τα χρόνια του, ο Μπελόν, ο Σίσιτς, που βοήθησε αρκετά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, ο Φαβάλι είναι ποδοσφαιριστές ικανοί να σταθούν στην παραπάνω κατηγορία. Απαιτείται επομένως να γίνουν λίγες και ποιοτικές προσθήκες.

Μην ξεχνάμε πως το έργο για την παραμονή, που θα είναι και ο μεγάλος στόχος της επόμενης χρονιάς, είναι ίσως ευκολότερο από άλλες περιόδους, αφού πολλές ομάδες είτε λόγω έλλειψης χρημάτων, είτε λόγω μη αδειοδότησης θα παρουσιαστούν αποδυναμωμένες σε σχέση με το παρελθόν.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: