Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Γιατί ο ΣΚΑΪ δεν δείχνει (πάλι) το Συνομοσπονδιών;

Κάθισε ο σκύλος αναπαυτικά στον καναπέ του να δει απόψε Βραζιλία – Μεξικό για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Τζάμπα κόπος, απήλαυσε την (πιο σέξι από ποτέ) Σία Κοσιώνη, τις συνδέσεις με Μαξίμου αλλά από μπάλα… τίποτε. Τι έχει παιχτεί; Ο σκύλος το έχει το ρεπορτάζ. Και έμαθε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος και ο ΣΚΑΪ κατόρθωσαν να εξοργίσουν και την EBU (μέλος της οποίας είναι η ΕΡΤ – συγχωρεμένη να’ ναι) και τη FIFA!
Ως γνωστόν τη διοργάνωση θα έδειχνε η ΕΡΤ. Μετά το… κεδικόγλειο κλείσιμό της, ο ΣΚΑΪ έλαβε (άγνωστο ακόμη από πού και από ποιον ή ποιους, αλλά σύντομα θα το μάθουμε κι αυτό) την έγκριση από την ΕΡΤ να δείξει τα ματς.
Ωστόσο κάποιο κόλλημα υπήρξε: η πρώτη μετάδοση, το Βραζιλία – Ιαπωνία το Σάββατο ήταν με εικόνα από το ZDF, το δε ματς της Ιταλίας με το Μεξικό την Κυριακή μεταδόθηκε με εικόνα από το Sky Italia!
Η EBU απέκτησε τα δικαιώματα διοργανώσεων για το μεγαλύτερο μέρος των χωρών μελών της εκτός από τις μεγάλες αγορές των Αγγλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας και Γαλλίας. Στις συμβάσεις προβλέπεται ότι για οποιαδήποτε μορφή εκχώρησης των δικαιωμάτων οφείλεται η πρότερη συναίνεση της EBU αλλά και της FIFA.
Ο ΣΚΑΪ όμως δεν ρώτησε ούτε την EBU ούτε τη FIFA! Λέγεται ότι, όπως και με το μπάσκετ, η έγκριση ήρθε μέσω του υπουργείου Οικονομικών αλλά πώς έχεις πάρει έγκριση και κλέβεις την εικόνα γερμανικών και ιταλικών καναλιών; Πρόκειται για το λεγόμενο dirty feed κάτι το οποίο μπορεί να γίνει εφόσον έχει εξασφαλιστεί η συναίνεση του εν λόγω σταθμού. Αγνωστο αν αυτή δόθηκε.
Κατόπιν όλων αυτών, στο ΣΚΑΪ σήμανε… συναγερμός και σταμάτησαν οι μεταδόσεις. Αλλωστε εξ αρχής από την EBU αρνήθηκαν να τους δώσουν πρόσβαση στο σήμα των αγώνων.
Ο ΣΚΑΪ εκτέθηκε και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Κι αν έγινε η μετάδοση των δύο προαναφερθέντων αγώνων χωρίς κμμία άδεια εκ μέρους των ZDF και Sky Italia, μιλάμε γι έγινε υποκλοπή σήματος. Και θα υπάρξουν νομικές συνέπειες!
Σημειώνεται η ΕΡΤ έχει πληρώσει για αυτούς τους αγώνες ένα εκατομμύριο ευρώ στην EBU για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Και προφανώς πάνε… άκλαφτα μετά το «μαύρο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Σημειώνεται επίσης ότι από το γραφείο Τύπου του ΣΚΑΪ δεν υπήρξε ποτέ καμία επίσημη ανακοίνωση. Από ρεπορτάζ βγήκε το Σάββατο, και το διαβάσατε πρώτοι στον Sportdog.gr, ότι πήρε τα δικαιώματα του τουρνουά.,
Πλέον όμως ο ΣΚΑΪ οφείλει απαντήσεις και διευκρινήσεις.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: