Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

«Ηγέτης της άμυνας ο Λόπεθ»

Το εγκώμιο του νέου αποκτήματος του ΠΑΟΚ Ινίγκο Λόπεθ Μοντάνα έπλεξε ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού Φάμπρι.
Ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει καλά τον 30χρονο σέντερ μπακ και με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Goal» τόνισε ότι μπορεί να εξελιχθεί στον ηγέτη της άμυνας του ΠΑΟΚ.
«Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Ξεχωρίζεις την εξυπνάδα του, την τακτική του προσαρμοστικότητά του και την ευφυΐα του να αντιλαμβάνεται και να εκτελεί τις οδηγίες του προπονητή του. Μπορεί να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής, αν αυτή είναι σωστά δουλεμένη», είπε ο Φάμπρι και προχώρησε σε περαιτέρω ανάλυση των χαρακτηριστικών του παίκτη:
«Μια από τις αρετές του είναι η πρόληψη. Διαβάζει σωστά τις φάσεις, βρίσκεται εκεί που πρέπει όταν πρέπει. Είναι ανώτερος από τις απαιτήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος. Τόσο στη δύναμη συγκριτικά με το επίπεδο της πλειοψηφίας των επιθετικών που θα αντιμετωπίσει στην κατηγορία και στην ταχύτητα που πάντοτε πήγαινε χέρι-χέρι με την ευφυΐα και την πρόνοια για να ανακοπεί μια επικίνδυνη επίθεση. Είναι αποτελεσματικός στη δουλειά του».
Όπως τόνισε ο Φάμπρι, ο Λόπεθ μπορεί να αποτελέσει μία επιπλέον λύση για τον ΠΑΟΚ και στο σκοράρισμα:
«Έχει ανεπτυγμένη ικανότητα να σκοράρει. Η δύναμή του στον αέρα του δίνει πλεονέκτημα επί των αντιπάλων του. Είναι ένα όπλο που μπορεί να εκμεταλλευτεί κάθε προπονητής που δουλεύει με ευλάβεια τις εκτελέσεις των στημένων φάσεων. Ερχόμενος από πίσω είτε στο πρώτο είτε στο δεύτερο δοκάρι μοιάζει ασταμάτητος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: