Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ελευθεριάδης στο Metropolis: «Υποχρεωτική αφαίρεση 7 βαθμών βάσει του άρθρου 22»

Ο νομικός του Ηρακλή Σάκης Ελευθεριάδης, μίλησε στην εκπομπή «Της Κακομοίρας» και στους Κωστή Ραπτόπουλο και Γρηγόρη Κόκκινο για την υπόθεση αφαίρεσης βαθμών του Παναιτωλικού, τονίζοντας ότι βάσει των γεγονότων η ομάδα του Αγρινίου πρέπει να τιμωρηθεί βάσει του άρθρου 22. Όσο για την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, σημείωσε ότι λογικά θα εκδοθεί από βδομάδα.

«Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει πριν συζητήθηκε στην επιτροπή της ΕΠΑΕ η υπόθεση. Αυτή συζητήθηκε με βάση το φύλλο αγώνα του διαιτητή. Υπάρχει όμως η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ που θα εξετάσει την υπόθεση με βάση την εισαγγελική δίωξη του κ. Πετρόπουλου, που παραπέμπει τον Παναιτωλικό για τα άρθρα 22 και 26. Εφόσον κριθεί υπαίτιος ο Παναιτωλικός με το άρθρο 22 είναι υποχρεωτική αφαίρεση 7 βαθμών και με το άρθρο 26 μέχρι και υποβιβασμός.

Με το ίδιο άρθρο υποβιβάστηκε ο Ηρακλής για πλαστογραφία. Αμφιβάλλει κανείς ότι αυτά τα έκτροπα που έγιναν στον Αγρίνιο δεν επισύρουν αυτή την ποινή της αφαίρεσης των βαθμών; Αν τα γεγονότα που συνέβησαν αποτελούν δυσφήμηση του αθλήματος, τότε η τιμωρία είναι δεδομένη. Φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι φταίει ο παίκτης που πήρε την κροτίδα. Ο Παναιτωλικός θα πει ότι δεν έχει ευθύνη για τα έκτροπα. Δεν ευθύνεται όμως για τα μέτρα ομαλής διεξαγωγής του αγώνα";

Για τις κινήσεις του Ηρακλή από εδώ και πέρα, είπε:

"Ο Ηρακλής από χθες το βράδυ που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, έχει ηθικό και νομικό έννομο συμφέρον, διότι είναι η μοναδική ομάδα που έχει υποβιβαστεί για δυσφήμηση του αθλήματος. Στην προηγούμενη εκδίκαση δεν παρέστη, από εδώ και πέρα θα παραστεί όπου κριθεί αναγκαίο".

Τέλος, για την απόφαση που εκδόθηκε πριν από λίγο από την επιτροπή της ΕΠΑΕ και σύμφωνα με την οποία ο Παναιτωλικός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική υπογράμμισε:

"Η απόφαση της ΕΠΑΕ για τη μία αγωνιστική δεν έχει καμία σχέση. Στηρίχθηκε στο φύλλο αγώνα. Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα. Ακόμη δεν έχουμε ασφαλή ενημέρωση. Εφόσον η απόφαση της ΕΠΑΕ έχει στηριχθεί στην εισαγγελική δίωξη και όχι στο φύλλο αγώνα μόνο, τότε και ο εισαγγελέας έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση επί της απόφασης αυτής».Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: