Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ωραίο παιδί, μια χαρά ...γλάστρα!!

Ο Γιώργος Μύρτσος σχολιάζει τους αγωνιστικούς σχεδιασμούς των μεγάλων της Super League. Ποιο είναι το τρίπτυχο επιτυχίας των μεταγραφών, ποια η πηγή κινδύνου και ποιος ο πρόεδρος - γλάστρα.
Μετά τους φευγάτους ποιοι;

Στον ΠΑΟΚ περιμένω να δω τι ξεσκαρτάρισμα θα γίνει στο ρόστερ. Γιατί μπορεί να έφυγαν Κουμαλό, Έτο και Φωτάκης, αλλά αυτοί έτσι και αλλιώς ήταν φευγάτοι πριν ακόμα τελειώσει το πρωτάθλημα. Πηγή κινδύνου ήταν ο Κουμαλό σε κάθε παιχνίδι... Επίσης είμαι περίεργος να δω τί θα γίνει με τον Ρομπέρ. Θα μείνει στον ΠΑΟΚ, αποδεικνύοντας πόσο μεγάλο μάνατζερ έχει;

Αυτά πρέπει να διορθώσει ο Σαββίδης, δεν γίνεται να κάνουν κουμάντο οι μάνατζερ σε μία ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έκανε ένα μεγάλο άλμα με την πρόσληψη του Στέφενς. Ο άνθρωπος είναι μεγάλος προπονητής, μην τα ξαναλέμε, αλλά πρέπει να έχει μαζί του το σωστό επιτελείο.

Στον Δικέφαλο όμως το πρόβλημα που έχει είναι δεδομένο και αφορά το διοικητικό κομμάτι. Ο ίδιος ο Δώνης είχε δηλώσει πως «ο ίδιος ο Σαββίδης μου είχε πει να μην υπολογίζω τον κύριο Βρύζα, αλλά μόνο τον κύριο Τσιστιακόφ...». Ο Ζησάκος όμορφο παιδί είναι, μια χαρά για πρόεδρος... γλάστρα. Έτσι όμως δεν φτιάχνονται ομάδες.

Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις στον Παναθηναϊκό

Στον Παναθηναϊκό μαθαίνω ότι επεξεργάζονται, εκτός από τους Καραγκούνη, Φάλκενμπουργκ, Ντελαπλάς και την περίπτωση του Ντιαρά. Εγώ, πάντως, δεν έχω προσωπικά μεγάλες απαιτήσεις για τις μεταγραφές στους «πράσινους». Υπάρχουν σίγουρα σοβαρά παιδιά που θέλουν να δουλέψουν. Μιλώ για τον Αναστασίου και τον Νταμπίζα.

Ωστόσο, στον Παναθηναϊκό, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις. Για να κάνεις καλές μεταγραφές πρέπει να βασιστείς σε ένα τρίπτυχο. Να έχεις λεφτά, ένα το κρατούμενο. Να μπορείς να τα διαθέσεις και επιπλέον πρέπει να βρίσκονται δίπλα σου οι κατάλληλοι συνεργάτες.

Αν δεν έχεις στελεχωθεί με τους πιο αξιόπιστους και ικανούς, τότε θα σε φάνε οι μάνατζερ. Αν δεν μπορείς να διαθέσεις ρευστό, τότε θα έχει μία ομάδα το ίδιο αποτέλεσμα. Βλέπεις όμως ότι και αυτοί που έχουν λεφτά κωλώνουν να τα διαθέσουν, ενώ άλλοι τα σπαταλούν σαν μπρούκληδες και ας μην έχουν τίποτα... Θέλει ένα μέτρο. Γι' αυτό επισήμανα τον ρόλο των κατάλληλων στελεχών.

Πρωτάθλημα σε 4 χρόνια με Μελισσανίδη

Αν με ρωτούσατε τη γνώμη, πιστεύω ότι του χρόνου το πρωτάθλημα θα παιχτεί ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Το πολύ-πολύ να ξεπεταχτεί καμία ομάδα τύπου Αστέρα και να μπει σφήνα για λίγο, έτσι για να δώσει λίγο γεύση στο άνοστο θέαμα που αναμένεται να δούμε...
 
Όπως και να το κάνουμε, χωρίς ΑΕΚ το πρωτάθλημα σίγουρα θα υποβαθμιστεί. Και τώρα που ανέφερα την Ένωση, έχω να πω ότι με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, δεν τη φοβάμαι! Σε τέσσερα χρόνια η μεγάλη ξανά ΑΕΚ θα χτυπάει πρωτάθλημα!
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: