Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ο... Κωτούλας που έγινε κόκορας!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τον Παναιτωλικό που άξια ανέβηκε στην Σούπερ Λίγκα και το διαφορετικό που πρεσβεύει και τον δικαιώνει!  Την ώρα που ο Κουτσοσπύρος έστελνε την μπάλα στα δίχτυα του Γκίτκου στο Αγρίνιο άναβαν τα κάρβουνα! Αφού μετά το γκολ του Γκιενκά ο Παναιτωλικός έμεινε... ζωντανός στο 10λεπτο που πίεσε ο Ολυμπιακός Βόλου, δεν υπήρχε πλέον καμία περίπτωση να χάσει την άνοδο! Αυτή που άξιζε 100% καθ' όλη την διάρκεια των πλέι οφ.
Οι ψησταριές θα μπορούσαν να γυρίσουν από την περασμένη Κυριακή, όταν οι Αγρινιώτες... αυτοκτόνησαν στο Καυταντζόγλειο, όμως οι «γνώστες της Παναιτωλικής ιστορίας» γνωρίζουν ότι συνήθως οι χαρές αυτής της ομάδας με κόπο κατακτώνται!
Σε εκείνο το περίφημο μπαράζ της Νέας Σμύρνης ο Παλαιολόγος (αντίπαλος αυτή την φορά με την φανέλα του Βόλου) είχε σκοράρει στο 96'! Αλλά και πριν 3 χρόνια όταν τα «καναρίνια» ανέβηκαν στην Σούπερ Λίγκα πάλι με «χτυποκάρδι» γράφτηκε η ιστορία κυρίως στο ματς με τον Εθνικό στο Ελληνικό!
Γενικά η τάση να... κάνουν τα εύκολα δύσκολα την έχουν στο Αγρίνιο. Ίσως κι έτσι να είναι πιο γλυκό. Κόντρα στα... σενάρια και το κλίμα που δημιουργήθηκε όλη την εβδομάδα πριν το ματς στο Πανθεσσαλικό, ο Παναιτωλικός προτίμησε την τακτική των χαμηλών τόνων. Την ώρα που στον Ολυμπιακό Βόλου έκαναν επίθεση στον... ΣΚΑΪ και σε επίσημη ανακοίνωση της η ΠΑΕ έγραφε τον πρόεδρο της Αγρινιώτικης ΠΑΕ, «Κωτούλα», ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν άλλη τακτική.
Γνώριζαν την ανωτερότητα της ομάδας τους και περίμεναν να φανεί στο γήπεδο. Φρόντισαν με κάθε τρόπο να μην αποσπαστεί η προσοχή τους με κανένα τρόπο μέχρι την στιγμή που θα βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο. Από την Κυριακή το βράδυ οι ψυχολογικές ντόπες στους παίκτες από τον Χάβο, τον Μπελεβώνη και όλο το επιτελείο είχαν την τιμητική τους. Ο Μακεδόνας κόουτς χωρίς να έχει στην διάθεση του πρωτοκλασσάτα ονόματα, παρέταξε μια ομάδα που μόνο αμυντικά δεν έπαιξε! Είχε ψυχή, την έβγαλε στο γήπεδο, έβγαλε και δύο γκολ και δίκαια γυρίζει στα μεγάλα σαλόνια που είναι και η θέση της!
Αμέσως μετά την λήξη του αγώνα και κάνοντας μια γύρα στα... social media πολλά status ήταν πανηγυρικά! Προφανώς και δεν ήταν όλοι αυτοί οπαδοί του Παναιτωλικού. Προφανώς να είδαν ότι αυτό το ματς πρέσβευε και πολλά άλλα και έτσι δικαιολογείται η χαρά.
Ο Παναιτωλικός κατάφερε να φτιάξει μια ομάδα που κέρδισε την συμπάθεια τρίτων, αλλά και την αναγνώριση όλης της φίλαθλης Ελλάδας γι' αυτό που παρουσίασε και φέτος ειδικά μετά την πρόσληψη Χάβου και τις πετυχημένες μεταγραφές σε αντίθεση με τον αντίπαλο, που όχι μόνο με δική του ευθύνη, πριν από δύο καλοκαίρια βρέθηκε στην... επικαιρότητα για αρνητικό λόγο!
Στο τέλος της... ημέρας οι Θεσσαλοί έμειναν με την πίκρα της «χαμένης ζαριάς» και ο Παναιτωλικός να πανηγυρίζει την ιστορική και πεντακάθαρη άνοδο! Κι ο Φώτης Κωστούλας από την... Κωτούλα της ανακοίνωσης να γίνεται «κόκορας» με ό,τι αυτό συνεπάγεται!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: