Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Η πρωτάρα και το φαβορί

Η Φενέρμπαχτσε που φτάνει για πρώτη φορά στους "4" μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης υποδέχεται την Μπενφίκα στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης διανύει την καλύτερή της σεζόν εκτός συνόρων, αλλά το έργο της στο "Σουκρού Σαράτσογλου" αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο απέναντι στη μοναδική ομάδα που παραμένει αήττητη στη φετινή διοργάνωση.
Η Μπενφίκα που βέβαια συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ από το Τσάμπιονς Λιγκ, σε 6 ματς έχει 5 νίκες και μόλις μία ισοπαλία, αυτή με τη Νιουκάστλ την οποία απέκλεισε στους "8". Η "Φενέρ" στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Λάτσιο με εντός έδρας νίκη (2-0) και είναι προφανές ότι ποντάρει στο αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα.
Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί τη σεζόν 1975/76 για το τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών, με την Μπενφίκα να συντριβεί τη Φενέρμπαχτσε με 7-0 στην Πορτογαλία και τους Τούρκους να κερδίζουν 1-0 στον επαναληπτικό. Σε δύο ματς στην Τουρκία οι "αετοί" έχουν ισάριθμες ισοπαλίες, ενώ η Φενέρμπαχτσε έχει μία νίκη και μια ισοπαλία απέναντι σε πορτογαλικές ομάδες εντός έδρας.

Πιθανές 11άδες:

Φενέρμπαχτσε:
Ντεμιρέλ, Γκιονούλ, Γιόμπο, Κορκμπάζ, Τσίγκλερ, Τοπάλ, Μεϊρέλες, Κάιτ, Μπαρόνι, Σο, Βεμπό
Μπενφίκα: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Μελγκαρέχο, Σάλβιο, Μάτιτς, Τζον, Γκαϊτάν, Καρδόσο, Λίμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: