Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Κάνε αυτά που σου λέω και θα περάσεις!!

Μυθικός Νίκος Αλέφαντος με απίστευτες ατάκες στον sportdog τα "χώνει" στον Μουρίνιο για πρώτη φορά και τον συμβουλεύει για τη ρεβάνς με την Ντόρτμουντ. Μην τον χάσετε! Δεν έχω πει τυχαία δυο και τρεις φορές ότι αν ήμουν νέος τώρα και πήγαινα σε κάποιον ξένο προπονητή, αυτός θα ήταν ο Κλοπ. Καταπληκτική ήταν η Ντόρτμουντ. Είναι αήττητη στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει και την καλύτερη άμυνα ενώ έλεγαν ότι δεν έχει άμυνα! Θυμάμαι ο συχωρεμένος ο Χάπελ μου έλεγε ότι δύο επαναστάσεις είχε φέρει στο ποδόσφαιρο. Η μία ήταν το τεχνικό οφ σάιντ και η άλλη το πρέσινγκ. Και μου έλεγε για το πρέσινγκ ότι η Νο1 γεννημένη φυλή στον κόσμο για να το κάνει, είναι οι Γερμανοί! Τους παραδεχόταν ως ιδιοσυγκρασία, ως ράτσα, ως κατασκευή. Γεννημένοι σκυλιά, με αντοχή στην ταχύτητα, τους είδα με Μπάγερν και Ντόρτμουντ και θυμόμουν τις κουβέντες του.

Μία δυνατή και πολύ γρήγορη ομάδα η Ντόρτμουντ, παίζει διαφορετικό ποδόσφαιρο και από την Μπάγερν και από τη Ρεάλ. Έχει πολύ γρήγορους παίκτες που φεύγουν έξυπνα στο χώρο, τα χαφ της "τρώνε παιδιά για πρωινό", ο Ρόις, ο Γκουντογάν πώς λέγεται αυτός, μπαίνουν κατά μέτωπο και γεμίζουν περιοχή, αυτό που ζητάω, να γεμίζεις περιοχή ρε Ολυμπιακέ! Όχι με τους Μασάντο και τους Φέισα να πονάνε τα μάτια μας, να βγάζει σέντρα ο Παπάζογλου και να είναι μέσα στην περιοχή μόνο ο Τζιμπούρ!

Έβλεπες να έχει η Ντόρτμουντ ταχυκίνητους παίκτες, δεν παίρνει αργούς, όχι αργοκαρούτες που όταν χάνουν την μπάλα τρέχουν σαν να έχουν πλατυποδία. Σε πνίγουνε αυτοί οι παίκτες. Τον Ράμος που κακώς τον έβαλε δεξιά ο Μουρίνιο, τον Κοεντράο, τον Πέπε και τον Βαράν, τους πνίγανε! 5 κίτρινους έβλεπες σε κάθε χώρο, συναγερμός χτυπούσε, έτρεχαν λες και ηχούσαν οι σειρήνες του πολέμου!

Και προσέξτε, όχι με παίκτες φαντεζί. Δεν χρειάζεται να έχεις παίκτες φαντεζί με τεχνική του 10, όχι, τεχνική του 8 έχουν οι παίκτες της Ντόρτμουντ, αλλά είναι γρήγοροι και δυνατοί και είναι ομάδα. Τα πήρανε φαλάγγι τα χαφ της Ρεάλ! Τον Μόντριτς μόλις τον ακουμπάγανε, έπεφτε κάτω, αργός, αδύναμος, περάσανε από πάνω του! Λάθος μεταγραφή ήταν αυτή του Μουρίνιο, τον Καθόρλα έπρεπε να πάρει που πήρε η Άρσεναλ. Πώς σου παίρνουν τέτοιο παίκτη από την Ισπανία; Όπως και ο Μαρτίνεθ της Μπάγερν, άλλη χαφάρα αυτή, πώς σου τον παίρνουν οι Γερμανοί Ισπανό παίκτη από την Μπιλμπάο;

Έκανε εγκλήματα ο Μουρίνιο, δεν έπρεπε να βάλει με τίποτα τον Ράμος δεξιά και ας έλειπε ο Αρμπελόα. Για τον Ράμος όταν έπαιζε δεξιά έλεγα πάντα ότι ήταν άμπαλος και ότι ο Τοροσίδης ήταν καλύτερος! Ενώ ως σέντερ μπακ είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Έπρεπε τον Εσιέν να βάλει δεξί μπακ και τον Ράμος μαζί με τον Βαράν. Ο Πέπε είναι ντεφορμέ, αν ήθελε να τον βάλει, ας τον έβαζε κόφτη να βοηθάει σαν τρίτος σέντερ μπακ. Όπως πήγαινε και έπαιζε την Μπαρτσελόνα επειδή τη φοβόταν. Ενώ την Ντόρτμουντ δεν τη φοβήθηκε, την υποτίμησε, και τσαλακώθηκε...

Επίσης, τι βάζεις τον Οζίλ δεξιά; Είναι πτέρυγα αυτή που έχεις; Με Ράμος δεξί μπακ και με Οζίλ μπροστά; Πλάκα μας κάνεις; Ο Οζίλ έπρεπε να παίξει στη θέση του Μόντριτς και δεξιά να παίξει ο Ντι Μαρία. Και δεξί μπακ ο Εσιέν και ο Ράμος σέντερ μπακ. Αυτή έπρεπε να είναι η σύνθεση. Και αφού βλέπεις ότι δεν σου βγαίνουνε αυτά που έκανες, γρήγορα τις αλλαγές έπρεπε να κάνεις ώστε να τα διορθώσεις. Όχι να κοιτάς και να αφήνεις τον Μόντριτς τόση ώρα μέσα να τον τσαλαπατάνε και τον Οζίλ δεξιά να βολοδέρνει. Τον δε Τσάμπι Αλόνσο τον έκαναν μια χαψιά! Τους πλακώσανε, τους χάψανε.

Με κατέπληξε ο Λεβαντόφσκι, όχι μόνο για τα 4 γκολ που έβαλε, αλλά και για το "πακέτο", τα έχει όλα, κορμί, μπόι, ταχύτητα, πονηριά, πλασάρισμα, αντοχή, σεντερφοράρα.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν έχει πιθανότητες η Ρεάλ να περάσει. Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να περάσει! Ενώ η Μπαρτσελόνα είναι τελειωμένη με τη Μπάγερν. Η Ρεάλ όμως μπορεί να το γυρίσει το 4-1. Αν νικάει 1-0 στο ημίχρονο, θα γίνει κόλαση στο β΄ μέρος. Πρέπει όμως να βάλει τον Ράμος πάνω στον Λεβαντόφσκι, τον Βαράν δίπλα του, Αρμπελόα δεξί μπακ, Κοεντράο αριστερό μπακ, στα χαφ Αλόνσο, Κεντίρα, Οζίλ γιατί πάει για πολλά γκολ, έξω δεξιά με το αντίθετο πόδι τον Ντι Μαρία, έξω αριστερά τον Ρονάλντο, με σέντερ φορ όποιον παίξει από τους Χιγκουαίν και Μπενζεμά να πεθάνει ως το '60-'70! Και μετά να βάλει αλλαγή τον άλλο.

Πάμε στο Μπάγερν-Μπαρτσελόνα. Αν η Μπάγερν πάρει φέτος το Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να απονείμουν χάρη στον Χένες να γλιτώσει τη φυλακή! Ο άνθρωπος θα έχει κάνει υπερήφανους τους Γερμανούς, έχει φτιάξει μία ομάδα μοντέλο, νοικοκυρεμένη, χωρίς χρέη, χωρίς πλούσιο πρόεδρο να κρέμονται όλοι από τα αρχ… του, πρέπει να τον καλέσει η Μέρκελ που είναι και φίλος της, να του δώσει ένα χαστουκάκι στο μάγουλο και να του δώσει χάρη, να μην μπει φυλακή για τη φοροδιαφυγή, αρκεί να πληρώσει 5-6 εκ. ευρώ από τα 20. Και να απαλλαχθεί γι΄ αυτή τη χαρά που θα έχει προσφέρει στη Γερμανία. Ξέρεις τι είναι να κονιορτοποιείς έτσι την Μπαρτσελόνα; Τη ξεφτιλίσανε, ούτε ευκαιρία δεν έκανε! Η Ρεάλ τουλάχιστον με τη Ντόρτμουντ έκανε κάποιες ευκαιρίες, έβαλε και ένα γκολ. Η Μπαρτσελόνα στο Μόναχο δεν υπήρχε! Κάτι φανελάκια ήταν στο γήπεδο, κάτι κοντά ανθρωπάκια.

Και αν ήταν σωστός ο Γκουαρντιόλα, σε περίπτωση που το σηκώσει τώρα η Μπάγερν, με τέτοια εκπληκτική χρονιά που έχει η Μπάγερν στη Μπουντεσλίγκα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, με το μοντέρνο ποδόσφαιρο που παίζει, πρέπει να σκίσει το συμβόλαιό του! Δηλαδή να πας να κάνεις τι στην Μπάγερν ρε Γκουαρντιόλα; Να φας τη θέση του Χάινκες ο οποίος παίζει τέτοια μπάλα και θα έχει πάρει και πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ; Εσύ τι θα πας εκεί να κάνεις; Να τους μάθεις την πάσα; Ο Μέσι σε έκανε προπονητή και εγώ αυτά που λένε τα ακούω βερεσέ. Ο Μέσι σας έκανε μάγκες εκεί πέρα, και φαίνεται τον τελευταίο καιρό που έχει χτυπήσει και δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του στο γήπεδο, σέρνεται η Μπαρτσελόνα.

Έβλεπες κάτι κοντοπιθαράκια να τα καταπίνουν οι της Μπάγερν, περνούσαν από πάνω τους! Μέχρι και τερματοφύλακα κοντό έχει η Μπαρτσελόνα, τα ρούφαγε, βόλεϊ έπαιζαν οι άλλοι μέσα στην περιοχή, κάτι κορμιά, δυνατοί, γρήγοροι, αλλά και τεχνίτες. Παίκτες που παίζουν και για την ομάδα, έβλεπες τους εξτρέμ να γίνονται ακραία μπακ!

Ξέρουνε μπάλα όμως οι παράγοντες της Μπάγερν, δεν τους φορτώνουν σαπάκια στις μεταγραφές, συγχαρητήρια στον Μπενκεμπάουερ, στον Ρουμενίγκε και στον Χένες. Οι μεταγραφές που κάνουνε είναι πολύ καλές. Πάνε και σκάνε τα λεφτά για να πάρουν τερματοφυλακάρα, όχι αστεία, τον Νόιερ. Πήρανε τον Μαρτίνεθ για αμυντικό χαφ από τη Μπιλμπάο, ψηλό σκυλί και δυνατό και γρήγορο. Πήρανε το μεγαλύτερο ταλέντο τον Μίλερ, άλλος ψηλός αυτός, ξερακιανός, γρήγορος, γκολτζής, βγαίνει από πίσω, αυτή είναι η θέση του, να γίνεται κρυφός φορ από τον άξονα, κατά μέτωπο, όχι δεξιά που τον βάζουν στην Εθνική Γερμανίας. Μέσα σε όλα τα γκολ ήταν, άλογο!

Πήρανε τον Αλάμπα, πήρανε τον Ντάντε, τον Βραζιλιάνο, τι Βραζιλιάνος είναι αυτός, ψηλός, γρήγορος, αλτικός, ξέρει και μπάλα, δένει την άμυνα, και έχει μία μάπα που δείχνει σαν ανθρωποφάγος! Τρώει τα φίδια στον Αμαζόνιο!

Ο Γκόμες στην επίθεση, άλλος ψηλός που ξέρει μπάλα, έχει 3 σέντερ φορ για επιλογές που δεν ξέρεις ποιον να πρωτοβάλεις, όποιος παίζει ξεπατώνει τους αντίπαλους, Μάντζουκιτς, Γκόμες, Πιζάρο.

Ας ξυπνήσει κάποιος τον Βιλανόβα. Ο άνθρωπος τι έβλεπε την ώρα του αγώνα; Στο 4-0 έκανε αλλαγή και έβαλε τον Βίγια στο '83! Ενώ από το ημίχρονο έπρεπε να έχει πετάξει έξω τον Μέσι που έχει πρόβλημα τραυματισμού και τον Σάντσες που ήταν ανύπαρκτος, και να βάλει μέσα τους Φάμπρεγκας και Βίγια για να παλέψει κάπως τον αγώνα.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: