Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Οι ερωτήσεις κάθε ΑΕΚτζή!!

Απαντήσεις σε δέκα ερωτήσεις που θα ήθελε να κάνει κάθε ΑΕΚτζής.

Οι ερωτήσεις κάθε ΑΕΚτζή
Ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία της ΑΕΚ;

Η ερώτηση γίνεται στην περίπτωση που θα δηλώσει πτώχευση η εταιρεία. Σε αυτή θα εκποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να καλυφθούν οφειλές. Στην ΑΕΚ λοιπόν ανήκει το πούλμαν της ΠΑΕ και αθλητικό υλικό (μπάλες, κ.λπ.). Τίποτα άλλο δεν φαίνεται να υπάρχει στο όνομα της «Ενωσης».
Πόσο καιρό είναι απλήρωτοι οι υπάλληλοι της ΠΑΕ;

Αλλο δράμα κι αυτό. Κάποια χρήματα έναντι έπαιρναν οι άνθρωποι κι έχουν χάσει κι αυτοί το μέτρημα. Κοντά στους 7 μήνες «μέσα» είναι οι υπάλληλοι της ΠΑΕ, ενώ κάποιοι από αυτούς δεν έχουν χρήματα ούτε για τη βενζίνη προκειμένου να πάνε στα Σπάτα.

Τι γίνεται με τα Σπάτα;

Το προπονητικό κέντρο των Σπάτων ανήκει στη «Μεσογαία Α.Ε.» εταιρεία συμφερόντων του Νίκου Νοτιά, που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για αυτόν τον λόγο. Χωρίς να γνωρίζει κανείς σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ΑΕΚ την επόμενη χρονιά, γίνεται αντιληπτό ότι στην περίπτωση του υποβιβασμού χρήματα για να πληρωθεί το ενοίκιο είναι απίθανο να βρεθούν. Μόνο στην περίπτωση που ο Νίκος Νοτιάς δώσει το «Ο.Κ.» να προπονείται η ομάδα χωρίς αντίτιμο, θα συνεχίσει να βρίσκεται στα Σπάτα αν αποχωρήσει από τη Super League.

Ποια είναι η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ;

Μέχρι χθες οι Supporters κατείχαν το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών κοντά στο 37%. Ο Νίκος Νοτιάς έχει το 35%, η Ερασιτεχνική λίγο πάνω από το 14% (λόγω και των μετοχών του Κανελλόπουλου) και το υπόλοιπο 14 % ανήκει στους μικρομετόχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, η Supporters αναμένεται να διαλυθούν, οι μετοχές θα πάνε ονομαστικά στα μέλη και εκείνοι θα τις δώσουν στους επόμενους που θα αναλάβουν.

Πότε εμφανίστηκε τελευταία φορά ο Νοτιάς;

Μαζί με τους Supporters κατέχει το 75% της ΠΑΕ, αλλά δεν πρέπει παρά ελάχιστοι να θυμούνται πότε ήταν η τελευταία φορά που κάτι γράφτηκε ή ειπώθηκε και να αφορούσε τον ίδιο σε σχέση με την ΑΕΚ. Τελευταία εμπλοκή του για τα καλά στα της ΠΑΕ φαίνεται να είναι η περσινή όταν έδωσε 300.000 ευρώ λίγο πριν η ΑΕΚ πάρει την αδειοδότηση. Οταν κάποιοι, μεταξύ των οποίων και παλαίμαχοι, τον εκλιπαρούσαν σε επικοινωνία μέσω skype.

Πόσα είναι τα χρέη της ομάδας στο Δημόσιο;

Οι λέξεις χρέη και ΑΕΚ μαζί προκαλούν τρόμο. Χάνει κάποιος το μέτρημα για το πόσα και σε ποιους οφείλονται χρήματα. Σε παίκτες, προπονητές, παίκτες που έπαιξαν παλιότερα στην ομάδα πρώην μέλη του τεχνικού τιμ. Εχει χαθεί η μπάλα. Οσο για το πόσα χρωστάει η ΑΕΚ στο Δημόσιο οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 35 εκατ. ευρώ όσον αφορά τις οφειλές προς την Εφορία. Σε αυτά θα πρέπει να υπολογίσει κανείς και τα χρήματα για τις δόσεις της υπαγωγής στο άρθρο 44. Και ακόμα δεν έχουν καταβληθεί μέρος της δόσης για το 2012.

Ποιοι από τους παίκτες έχουν δικαίωμα προσφυγής;

Σχεδόν όλοι από τους παίκτες που έχει τώρα στο ρόστερ της η ΑΕΚ μπορούν να προχωρήσουν σε αυτήν την κίνηση. Και ο λόγος βέβαια γίνεται για οφειλές που είναι σχεδόν απίθανο να καλύφθούν. Ολοι οι ποδοσφαιριστές που είναι άνω των 25 μπορούν να κάνουν προσφυγή, ενώ σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και παίκτες όπως ο Κατίδης ή ο Αγκιριμπά.

Ποιοι από τους παίκτες δεν βρίσκονταν καν στην προετοιμασία;

Δείγμα και του πόσο λάθος έγινε ο σχεδιασμός τη φετινή σεζόν είναι και το γεγονός ότι αρκετοί από τους παίκτες που προσπάθησε να στηριχτεί η ΑΕΚ δεν βρίσκονταν καν στην προετοιμασία. Κορδέρο, Κατίδης, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς, ακόμα και οι Φουρτάδο, Κατσικόκερης αποκτήθηκαν πολύ μετά. Για να προστεθούν σε αυτούς και οι μεταγραφές την περίοδο του Ιανουαρίου (Μητρόπουλος, Πετρόπουλος, Τσουμάγκας) που πήραν φανέλα βασικού.

Πώς αντικαταστάθηκαν οι επιθετικοί που έφυγαν;

Η ΑΕΚ δαπάνησε 220.000 ευρώ για να αποκτήσει από Εργοτέλη (150.000 ευρώ) και Παναχαϊκή τους Κατσικοκέρη και Φουρτάδο αντίστοιχα. Κι αν ο πρώτος δεν πήρε πολλές ευκαιρίες, το αποτέλεσμα είναι ένα. Ενα γκολ. Αυτό πήρε η ΑΕΚ από τις δύο μεταγραφές. Οταν πέρυσι ο Λυμπερόπουλος είχε σκοράρει 10, ο Μπέλεκ 6 και ο Σιαλμάς 4. Στα φετινά ας προστεθούν και τα 3 γκολ που πέτυχε ο Πετρόπουλος, ο οποίος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο χωρίς να δοθούν χρήματα σε ομάδα.

Πόσο πιθανό θεωρείται να κινηθεί η ΑΕΚ για ΑΦΜ άλλης ομάδας;

Είναι ένα στόρι που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ωστόσο, φαντάζει ρεαλιστικά κάτι πολύ δύσκολο. Και η δυσκολία του εγχειρήματος έγκειται στο ποιος θα βγει μπροστά για να πάρει μια τέτοια απόφαση. Μια και θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο.

Πηγή:  SportDay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: