Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ο Άρης κινδυνεύει με υποθήκευση!!

Οι συνελεύσεις του Άρη συνήθως ξεκινούν σοβαρά και ακολουθούνται οι τυπικές διαδικασίες, αλλά στα κομβικά σημεία τους «χαλαρώνει» το πράγμα και οι σημαντικές αποφάσεις παίρνονται δια βοής. Δηλαδή κυριαρχεί το θυμικό των μελών τα οποία δικαίως βρίσκονται σε σύγχυση μ΄ όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην ομάδα. Ελπίζω ότι σήμερα στη συνέλευση του Α.Σ Άρη θα γίνουν όλα όπως πρέπει.Γράφει ο Βασίλης Μάστορας

Το θέμα της έγκρισης της ανάληψης του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον mr. Kalas είναι αυτό που «μαγνητίζει» τα μέλη του Άρη τα οποία επιβάλλεται να έχουν συμμετοχή σήμερα στη συνέλευση. Τυπικά η διαδικασία γίνεται κατόπιν εορτής καθώς ο ομογενής επιχειρηματίας «τρέχει» δια μέσω του αδερφού του το ποδοσφαιρικό τμήμα εδώ και έναν μήνα με προφορική εντολή και χωρίς εγγυήσεις! Το εάν έπεισε τη διοίκηση του Α.Σ. Άρης ότι είναι αξιόπιστη λύση ή εάν επιλέχτηκε ως λύση ανάγκης θα πρέπει να αποκαλυφθεί σήμερα στα μέλη του Άρη. Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία τα οποία έπεισαν τον κ. Οικονόμου και τους συνεργάτες του ότι ο mr. Kalas είναι η «χρυσή» λύση για το μέλλον της ταλαιπωρημένης ομάδας. Οι αποδείξεις θα πρέπει να προέρχονται εξ εγγράφων και ίσως από μία πιθανή έρευνα που μπορεί να έχει κάνει η διοίκηση του Α.Σ. Άρη. Θεωρώ αυτονόητο ότι στοιχεία τα οποία θα αποδεικνύουν, απλώς, την οικονομική δυναμική του εν δυνάμει μεγαλομετόχου δεν αποτελούν τεκμήριο για το ποσό που θα επενδύσει στην ομάδα. Ούτε βεβαίως τυχόν υποσχέσεις περί σχεδίων για την εκμετάλλευση του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Το πόσο θόρυβο θα προκαλέσει ο ομογενής επιχειρηματίας, κατά την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη, είναι δικό του θέμα. Η διοίκηση του Α.Σ. Άρη που εκφράζει τα μέλη του συλλόγου, έχει την υποχρέωση να υπογράψει μαζί του μία σύμβαση με όρους που θα προστατεύουν τον σύλλογο σ’ όλα τα ενδεχόμενα. Οι όροι θα πρέπει να γίνουν γνωστοί κατά τη σημερινή συνέλευση και να εγκριθούν από το σώμα. Το δεύτερο σημαντικό είναι να μην παρθούν αποφάσεις που θα υποθηκεύσουν το μέλλον της ΠΑΕ που θα ιδρυθεί το καλοκαίρι στην περίπτωση προβιβασμού της ομάδας. Άρα δεν πρέπει να μπει θέμα δημιουργίας Τμήματος Αμειβομένων Αθλητών με πρόεδρο τον mr. Kalas γιατί ο πρόεδρος του τμήματος, σύμφωνα με το νόμο, έχει προτίμηση στην αγορά μετοχών κατά την δημιουργία του μετοχικού κεφαλαίου!

Κάποιος βεβαίως μπορεί να πει ότι ίσως οι συνθήκες, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί, απαγορεύουν στην οικογένεια του Άρη να προτάξει όλο τον δυναμισμό της απέναντι στον ομογενή επιχειρηματία. Για το ότι ο Άρης βρίσκεται σ’ αυτό το σημείο έχει να κάνει με τους διοικητικούς χειρισμούς που έγιναν πριν από έναν μήνα όταν ο mr. Kalas χωρίς να δώσει καμία εγγύηση ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη για τον Άρη. Δεν θέλω να αδικήσω τις όποιες προθέσεις του αδερφού του κ. Καλαϊτζίδη, αλλά το έχω γράψει σ’ ετούτη εδώ τη γωνιά πολλές φορές: όσο τσαλακωμένο κι αν είναι το προφίλ του Άρη, έχει όνομα βαρύ που εκπέμπει δυναμική. Αρκεί οι διαχειριστές του ονόματος του να μην λειτουργούν ιδιοτελώς και υποτακτικά. Λογικές τις οποίες τις πλήρωσε πανάκριβα τα τελευταία χρόνια η ομάδα.

Εάν ο ομογενής επιχειρηματίας αποδείξει ότι είναι ο άνθρωπος που μπορεί να απογειώσει τον Άρη, εκτιμώ ότι θα έχει όλη την κοινωνία του συλλόγου στο πλευρό του. Μέχρι όμως να το κάνει αυτό οι θεσμικοί παράγοντες του συλλόγου θα πρέπει να λειτουργούν ηγετικά και τα μέλη του αποφασιστικά.

Υ.Γ: Υπάρχει σοβαρός λόγος που μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε συνταχθεί το μνημόνιο που θα προταθεί στον mr. Kalas προς υπογραφή; Που στράβωσε το πράγμα;
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: