Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Μπατίστα: «Ευκαιρία να νικήσουμε εκτός ΟΑΚΑ»

Ως πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια νίκη που θα δώσει ώθηση για την πρόκριση χαρακτήρισε το ματς του Παναθηναϊκού με την Άλμπα ο Εστέμπαν Μπατίστα κατά την αναχώρηση για το Βερολίνο.

Μπατίστα: «Ευκαιρία να νικήσουμε εκτός ΟΑΚΑ»
Χωρίς τον Νίκο Παππά και τον Γκάνι Λαουάλ που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αλλά με πίστη για την πρώτη νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ στο Top 16 και μόλις δεύτερη εκτός έδρας στη φετινή Ευρωλίγκα, η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε για το Βερολίνο εν όψει του αγώνα με την Άλμπα την Παρασκευή (21:00).

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να πάρουμε ένα ματς μακριά από την έδρα μας κάτι που θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή μας. Να χτίσουμε χαρακτήρα...», δήλωσε ο Εστέμπαν Μπατίστα. «Πρέπει να παίξουμε όπως στο ΟΑΚΑ γιατί είναι ευκαιρία να πάρουμε μια σπουδαία νίκη. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στα εκτός έδρας ματς είναι πως δεν έχουμε την ίδια συγκέντρωση με τους αγώνες στο ΟΑΚΑ. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο και το ρυθμό να παίξουμε όπως στην Αθήνα. Ήμασταν κοντά στο σκορ σε αρκετά παιχνίδια μακριά από το «σπίτι» μας αλλά δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση για να κερδίσουμε. Πρέπει αυτό να αλλάξει προκειμένου να βελτιώσουμε τη θέση μας στον όμιλο», πρόσθεσε ο Ουρουγουανός σέντερ.

Πάντως δεν υποτιμά καθόλου τους Κυπελλούχους Γερμανίας. «Η Άλμπα διαθέτει μια σκληρή και πολύ επιθετική ομάδα. Παίζει δυνατά στην άμυνα βγάζοντας ενέργεια στο παρκέ, ενώ στην επίθεση προσπαθεί να τρέξει. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε. Ήταν σημαντικό ότι πήραμε ανάσες το Σαββατοκύριακο. Γεμίσαμε τις μπαταρίες μας και ξεκουραστήκαμε λίγο. Πιστεύω πως θα παρουσιαστούμε έτοιμοι στο ματς της Γερμανίας», δήλωσε.

Σχετικά με την προσθήκη του Γκάνι Λαουάλ, δε, είπε: «Ο Λαουάλ είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα βοηθάνε και περιμένουμε και από τον Λαουάλ να μας βοηθήσει. Είναι βέβαιο πως έχει πολλά προσόντα και είναι καλός παίκτης».

Ο άμεσος συνεργάτης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, Σωτήρης Μανωλόπουλος, δεν έψαξε δικαιολογίες στα αγωνιστικά προβλήματα: «Προβλήματα έχουμε όλο το χρόνο και έχουμε μάθει να ζούμε με αυτά. Η Άλμπα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Έχει κάνει καλές νίκες στη μέχρι τώρα πορεία της στο Top 16. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το συγκεκριμένο παιχνίδι και αν κάνουμε αυτά που έχουμε πει πιστεύω πως θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη. Κοιτάζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν κάνουμε υπολογισμούς. Διεκδικούμε τη νίκη όλα τα παιχνίδια και αυτό θα κάνουμε και στο Βερολίνο», τόνισε.

Ερωτηθείς αν το παιχνίδι των Γερμανών μοιάζει με εκείνο της Μακάμπι, απάντησε: «Δεν παίζουν τόσο ελεύθερα όσο η Μακάμπι. Η Άλμπα είναι μια αθλητική ομάδα που πιέζει σε όλο το γήπεδο. Εμείς θα πρέπει να αντιδράσουμε σωστά και να μην κάνουμε λάθη. Θέλουμε να τους πάμε στο πέντε εναντίον πέντε και να παίξουμε σύμφωνα με την τακτική μας. Από εκεί και πέρα θέλουμε η άμυνά μας να είναι πιεστική αναγκάζοντας τον αντίπαλο να κάνει λάθη. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: