Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Στον τελικό η Ακτή Ελεφαντοστού!! (video)

Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, όπου θα βρει είτε την Γκάνα είτε την Ισημερινή Γουινέα, πήρε η Ακτή Ελεφαντοστού μετά τη νίκη της με 3-1 επί της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Στον τελικό η Ακτή Ελεφαντοστού (video)
Την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή του αφρικανικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά ύστερα από 23 χρόνια θα έχει η Ακτή Ελεφαντοστού, καθώς μετά τη επικράτησή της με 3-1 στον ημιτελικο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Το σκορ άνοιξε με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής ο Γιάγια Τουρέ στο 20’ για τους «Ελέφαντες», ωστόσο, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μποκανί με πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 41’ ο Ζερβίνιο με πλασέ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ακτή Ελεφαντοστού κάνοντας το 2-1. Στο 68' ο Κανόν με σουτ έπειτα από ασθενή απόκρουση της μπάλας του τερματοφύλακα των Κονγκολέζων σε εκτέλεση κόρνερ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Αντίπαλός της στον τελικό της Κυριακής (8/2), θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στην Γκάνα και τη γηπεδούχο Ισημερινή Γουινέα που θα γίνει την Πέμπτη (5/2).

Η τελευταία και μοναδική φορά που η Ακτή Ελεφαντοστού κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής ήταν το 1992 στα πέναλτι με αντίπαλο την Γκάνα, ενώ στο μεσοδιάστημα αγωνίστηκε σε δυο τελικούς το 2006 και το 2012, αλλά γνώρισε ισάριθμες ήττες από την Αίγυπτο και τη Ζάμπια αντίστοιχα.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: