Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Γκουτιέρες στο gazzetta.gr: «Ποτέ μην χάνετε την πίστη σας»!

Ανήμερα της Παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου, ο Αργεντινός Χόνας Γκουτιέρες της Νιούκαστλ που βγήκε νικητής από τη μάχη με την επάρατη νόσο στέλνει μέσω gazzetta.gr το μήνυμα του!
Ήταν Σεπτέμβριος του 2014. Ο Γκουτιέρες αποφάσισε ότι δεν έχει νόημα να κρύβεται.  Βγήκε μπροστά και αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο. Οι άνθρωποι της Νιούκαστλ ήξεραν για το πρόβλημα υγείας του, ωστόσο, σεβόμενοι και την επιθυμία του, το κρατούσαν επτασφράγιστο μυστικό.
«Όταν μου επιβεβαίωσαν ότι είχα καρκίνο, πήγα σπίτι κι έκλαιγα. Αυτός είναι ο πιο δύσκολος αγώνας που καλούμαι να δώσω», δήλωνε ο Αργεντινός διεθνής, αποκαλύπτοντας πως: «Ήταν σκληρό να βλέπω να μου πέφτουν τα μαλλιά. Δεν ήθελα να τα κόψω. Η καταπολέμηση του καρκίνου κάνει τα υπόλοιπα προβλήματα ασήμαντα. Αποφάσισα να αποκαλύψω το πρόβλημα μου, γιατί ίσως βοηθήσω έτσι κι άλλα άτομα που πάσχουν από καρκίνο». Αν δεν ήταν η σύγκρουση με τον Μπακαρί Σανιά που του προκάλεσε αφόρητο πόνο, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Η μάχη δεν ήταν εύκολη. Ο Γκουτιέρες επέστρεψε στην πατρίδα του,  έσφιξε τα δόντια και τα κατάφερε. Στις αρχές Νοεμβρίου, ενημέρωσε μέσω twitter ότι κατάφερε να ξεπεράσει τον καρκίνο, παίρνοντας εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ο αριστερός όρχις του αφαιρέθηκε τον Οκτώβριο του 2013, ενώ υποβλήθηκε και σε σειρά χημειοθεραπειών. Τις μέρες εκείνες δήλωνε ότι θα επιστρέψει στις προπονήσεις. Αρκετοί θεωρούσαν ότι προτρέχει.  Κι όμως. Αφού έκανε κάποιες προπονήσεις με την Βελές, στις αρχές Δεκεμβρίου, εμφανίστηκε ξανά στο προπονητικό κέντρο της Νιούκαστλ. Στο εσωτερικό του μπράτσου του, πλέον υπήρχε ένα νέο tattoo. «Είμαι ξανά ζωντανός. Πιο ζωντανός από ποτέ σε ολόκληρη τη ζωή μου», έγραφε χαρακτηριστικά, δείχνοντας την αποφασιστικότητα και τη δίψα για ζωή του 31χρονου.
Ο Γκουτιέρες επέστρεψε στο αγαπημένο του ποδόσφαιρο στις 22 Δεκεμβρίου και φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο παιχνίδι της ομάδας των U21 με τη Γουέστ Χαμ. Από τότε, έκανε αρκετά παιχνίδια και την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ακούστηκε ότι θα παραχωρούταν δανεικός στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ για να πάρει ματς. Τελικά, ο δανεισμός δεν προχώρησε και πλέον ο Αργεντινός θέλει όσο τίποτα να επιστρέψει στην πρώτη ομάδα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, ο Γκουτιέρες μίλησε στο gazzetta.gr, στέλνοντας το μήνυμα του για όσους δίνουν ή θα δώσουν την ίδια μάχη με εκείνον. «Πάνω από όλα πρέπει να έχεις πίστη. Να μην χάνεις την ελπίδα και να μην το βάζεις κάτω. Βοηθούν πολύ τα άτομα τα οποία σε νοιάζονται και σε αγαπούν. Η οικογένεια, οι φίλοι. Αυτοί κάνουν πιο εύκολη την κατάσταση και βοηθούσαν τις μέρες που είχα χημειοθεραπεία. Ήταν πολύ σημαντική η στήριξή τους. Πρέπει επίσης να είσαι θετικός, να μην απογοητεύεσαι», τονίζει.
 Ο ίδιος, ακολουθώντας τα παραπάνω, κατάφερε να πετύχει το σκοπό του και να κερδίσει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του, όπως μας λέει ο ίδιος. «Εγώ το αντιμετώπισα με αυτόν τον τρόπο και νομίζω ότι ήταν το κλειδί για να το ξεπεράσω, να θεραπευτώ και να επιστρέψω σε αυτό που αγαπώ. Το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, να απολαμβάνετε την οικογένεια σας, να της αφιερώνετε το 100%. Το σημαντικό είναι να είσαι υγιής και χαρούμενος με την οικογένειά σου. Εκείνη, η μνηστή μου και οι φίλοι, μου έδωσαν τεράστια δύναμη», λέει στο gazzetta.gr, βλέποντας πλέον τη ζωή με διαφορετικό μάτι...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: