Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ο χρόνος πιέζει και οι τρεις "πρώην ανατολικοί", μας περιμένουν!

Το φιλικό με το Βέλγιο ήταν ουσιαστικά το τελευταίο φιλικό πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.
Ο χρόνος πιέζει και οι τρεις "πρώην ανατολικοί", μας περιμένουν!
Τα άλλα δύο φιλικά με τη Σλοβενία και την Αρμενία στο Κουφσταιν της Αυστρίας στα τέλη Μαΐου, μόνο σαν δύο καλές και δυνατές προπονήσεις μπορούν να εκληφθούν.
Επομένως ό,τι σκέψεις και να κάνει ο Φερνάντο Σάντος για την ενδεκάδα, μόνο στις προπονήσεις πλέον μπορεί να τις εφαρμόσει μέχρι την πρεμιέρα της διοργάνωσης με την οικοδέσποινα Πολωνία στην Βαρσοβία (8/6). Ο χρόνος πιέζει.
Η εθνική δεν μας ικανοποίησε στο χθεσινό φιλικό 1-1 με το Βέλγιο στο Ηράκλειο. Ήταν άτονη, άψυχη και δεν δημιούργησε ευκαιρίες. Με εξαίρεση το πρώτο εικοσάλεπτο, όταν έτρεξε, πίεσε, πάλεψε, άφησε στους Βέλγους την πρωτοβουλία των κινήσεων και τα ηνία του αγώνα.
Ένα μόνο ήταν το θετικό στοιχείο, το γκολ του Σαλπιγγίδη, όχι βέβαια επειδή επετεύχθη δύσκολα. Το αντίθετο μάλιστα, προήλθε όμως από την ασφυκτική πίεση των επιθετικών και μέσων μας προς τους αντίπαλους αμυντικούς, ένα αποτελεσματικό πρέσινγκ που έδωσε την ευκαιρία στον Σαλπιγγίδη να μπει στην φάση και να πλασάρει σε κενή εστία. Γιατί οι διεθνείς μας κυνήγησαν μια τελειωμένη φάση.
Από εκεί και πέρα λάθη σαν αυτό στο κόρνερ των Βέλγων που έφερε την ισοφάριση με 1-1 δεν δικαιολογούνται και στο EURO ανάλογα λάθη θα στοιχίσουν ακριβά.
Ο κ. Σάντος έδειξε πάντως τις προθέσεις του να στηριχθεί σε Γκέκα, Σαλπιγγίδη και Σαμαρά στην επίθεση, στον γνωστό κορμό της εθνικής στα χαφ, με Κατσουράνη, Μανιάτη και Φωτάκη ενώ περιμένει και ο Καραγκούνης που έχει βάλει πλώρη να σπάσει το ρεκόρ του Ζαγοράκη και μάλλον θα το καταφέρει.
Αλλά και στην άμυνα τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα. Αν και πολλά ίσως εξαρτηθούν από τον αντίπαλο, θεωρούμε ότι ο Αβραάμ, ο Παπασταθόπουλος, ο Χολέβας και ο Τοροσίδης έχουν το προβάδισμα. ενώ για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα, όπου όλα είναι ανοικτά, έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα και ο Καρνέζης.
Συμπερασματικά η εθνική θα πρέπει να βελτιωθεί αν θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στον όμιλο της. Γιατί η κληρωτίδα της έκανε το χατήρι στο Κίεβο αλλά θα πρέπει και αυτή να βοηθήσει τον εαυτό της, με μυαλό, χέρια και πόδια.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: