Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Να λυθεί το θέμα του Σάντος!!

Ο Ανδρέας Δημάτος γράφει πως θα είναι μεγάλο πλήγμα για την Εθνική και να ξέρει ότι μπορεί να φύγει ο Σάντος αλλά και να πάει στο Euro με προπονητή υπό εκκρεμότητα.
Να λυθεί το θέμα του Σάντος
Περισσότερο προσπάθησε να αποφύγει την ερώτηση για τον Φερνάντο Σάντος ο Σοφοκλής Πιλάβιος λέγοντας ότι «για εμάς προέχει το Euro», παρά απάντησε.
Με δεδομένο ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με τον Πορτογάλο τεχνικό, η εκτίμηση είναι ότι ο Πιλάβιος το έκανε περισσότερο για να μην τον πιέσει, παρά γιατί το πιστεύει.
Θα είναι μεγάλο πλήγμα για την Εθνική και να ξέρει ότι μπορεί να φύγει ο Σάντος αλλά και να πάει στο Euro με προπονητή υπό εκκρεμότητα. Θα είναι καλύτερο να γνωρίζουν όλοι μέχρι τότε ότι μετά το Euro πάει εδώ ή αλλού, παρά ότι... βλέποντας και κάνοντας.
Με άλλα λόγια, η υπόθεση Σάντος επείγει να διευθετηθεί περισσότερο από καθετί άλλο. Και είναι κάτι που και ο Πορτογάλος προπονητής το καταλαβαίνει, έστω κι αν προσωρινά κερδίζει χρόνο. Χρόνο που έχει αυτή τη στιγμή, αλλά θα τελειώσει με το που θα αρχίζει η προετοιμασία για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Το καλό για την Εθνική είναι ότι ο Σάντος αποτελεί πρότυπο επαγγελματία, δεν είναι τυχοδιώκτης και δεν θα ρισκάρει με οποιαδήποτε μπλόφα απλώς και μόνο για να κερδίσει κάτι ή για να δει τις όποιες άλλες προοπτικές της καριέρας του. Υπό αυτή την έννοια, ακόμα κι αν έχει κάτι στα υπ' όψιν, δεν θα επιτρέψει να του δημιουργήσει πρόβλημα στην τωρινή του δουλειά, την οποία σέβεται απόλυτα.
Ως προς την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, το ζητούμενο δεν είναι αν θα φύγει ο Σάντος και θα πάει στα προκριματικά του Μουντιάλ με άλλον Σάντος. Αυτό που πρέπει να βαρύνει είναι ότι ο Πορτογάλος αποτελεί μέχρι σήμερα τη μοναδική περίπτωση ομοσπονδιακού που δεν αντιμετώπισε τη δουλειά του στον πάγκο της Εθνικής ως... αποτέλεσμα στο επόμενο παιχνίδι, αλλά συνολικά ως ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: